Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül töreninde konuştu: "Kültür sanat camiamızı esir alan, mahalle baskısını reddediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz. " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Şimdiye kadar adlarını tarihimize yazdıran nice değerimize böylece teşekkürümüzü ifade ettik. Kültür ve sanatın alanlarına ilgi duyan gençlerimiz üstatlardan ilham alarak eserlerini sunuyor. Bu ödüller, gençlerimizi teşvik etme yanında ülkemizde ve dünyada tanınmaları noktasında önemlidir. Ödüllerin sahipleri belirlenirken bu hassasiyetle hareket edilmiştir. Yapılan değerlendirmeler çerçevesinde 3 kuruluşumuzdan ilki Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'dir. Zengin koleksiyonuyla dikkat çeken müzemiz, gençlerimiz arasında satrancın yayılmasına katkı sağlıyor.

Kuruluşlarımızdan ikincisi, Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi'dir. Özgün bir projedir. Müzemiz geçmişten günümüze köprü kurmaktadır. Gittim, gezdim, gördüm kendisiyle de dertleştim. Bayburt Bayburt olalı böyle eser görmemişti. Milli kültürümüze katkılarından dolayı emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Ahilik teşkilatı milletimizin kardeşliğinin teminatıdır. Üçüncü Ödül sahibi ise Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı. Ödülleri takdim edeceğimiz 3 kurumumuza şükranlarımı sunuyorum. Jürimizin saygıdeğer üyelerine ayrıca teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül töreninde konuştu: Kültür sanat camiamızı esir alan, mahalle baskısını reddediyoruz

"ÜLKE VE MİLLET OLARAK MUHTEŞEM TARİH ÜZERİNDE OTURUYORUZ"

Kültür ve sanat milletleri ayakta tutan sütunların başında gelir. Savunma ekonomide ve diğer alanlarda elde edilen kazanımların kalıcılığı kültür ve sanata bağlıdır. Zengin bir kültüre gönül insanlarına sahip olan milletler ne yaşarsa yaşasınlar küllerinden doğmayı hep başarmışlardır. Yıkılmaz denilen nice devletin yerinde bugün yeller esiyor. Fakat kültürde ilimde sanatta çığır açmış toplumlar halen dimdik ayaktadır. Türk milleti olarak ayakta kalabilmemiz bu kültürel derinliğimizdir. Onlarca medeniyete beşiklik yapmış Anadolu toprakları, eşi benzeri olmayan bir hazine sunuyor. Hangi ilimize gitsek insanı hayran bırakan bir eserle karşılaşıyoruz. Ülke ve millet olarak muhteşem tarih üzerinde oturuyoruz.

"TÜRKİYE'NİN ZENGİN KÜLTÜR İKLİMİNİ TEK TİPLEŞTİREN MAHALLE BASKISINI REDDEDİYORUZ"

Maziden atiye kurduğumuz en güçlü bağ olan köprüyü korudukça kimse bizi yolumuzdan döndüremez. Bekamıza yönelik en büyük tehdit bu mirası yitirmemizdir. Son 20 yıldır çok önemli adımlar attı. Sanat ve sanatçılarımız arasında asla ayrım yapmadan başarıyı desteklemenin çabası içindeyiz. İdeoloji yaklaşımları kabul etmiyoruz. Uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz. Kültür sanat dünyamızın mahalle baskısından kurtuldukça özgürleştiğini görüyoruz. Sadece sinema ve dizi sektörümüzün son yıllardaki başarılarına bakmak bile yeterlidir. Ülke ve millet olarak çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Geleneksel ve modern diye ayırmadan tüm sanatçılarımıza destek veriyoruz. İstanbul'a kazandırdığımız Atatürk Kültür Merkezi, ülkemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz 80 yeni kültür merkezimiz... İki asırlık geçmişi ile İstanbul'un tarihinde önemi olan Rami Kışla'sı kütüphaneye dönüştürerek hizmete açtık.

"NEFRET YERİNE MUHABBETİN HAKİM OLMASI İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ"

Milletimizin birliğinin temsilcisi olan ortak değerlerimize sahip çıkmaya önem veriyoruz. 2023 yılını Mevlana Yılı olarak ilan ettik. Yıl boyunca düzenlenecek programlarla Mevlana Hazretlerini hep birlikte yad edeceğiz. Nefret yerine muhabbetin hakim olması için canla başla çalışacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızın gereken çabayı göstermelerini bekliyorum.

0
1
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN