Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Andımız!' tepkisi

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, danıştayın andımız kararına tepki göstererek,''İstiklal Marşı'nda başka andı tanımıyoruz' dedi . Erdoğan öğrenci andının yazarı Reşit Galip için de, ''Türkçe ezan zulmünün mimarıdır'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Andımız!' tepkisi

AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, danıştayın andımız kararına tepki gösterdi. Öğrenci andı Reşit Galip'e de tepki gösteren Erdoğan, ''İstiklal Marşı'ndan başka andı tanımıyoruz'' açıklamasında bulundu.

''İSTİKLAL MARŞI'NDAN BAŞKA AND TANIMIYORUZ''

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları:

"Andımız konusunda Danıştay yetki aşımı yaparak düzenlemeyi iptal etti. Bir takım eski hastalıkların hala bünyemizde yaşadığını gösteriyor. Andın ilk halini Türk Ocakları'nı kapatmasıyla bilinen doktor Reşit Galip yazmıştır. Bu kişi aynı zamanda Türkçe ezan zulmünün de mimarıdır. Andı yazan bu. bu milletin en büyük andı İstiklal Marşı'mızdır. İstiklal Marşı dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız. Türküm ben ama şunu söyleyeyim ben Türkçü değilim. O başka bir şey o başka bir şey. Irkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır."

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡