Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ezan dinlediği Granada neresi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ezan dinlediği Granada haritada neresi? Haritada nerede? Önemi nedir? soruları internette araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ezan dinlediği Granada neresi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Granada okunan ezanı telefondan dinlemesi ve bu anları İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un paylaşmasının ardından internette Granada araştırılmaya başlandı. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ezan dinlediği Granada haritada neresi? Haritada nerede? Önemi nedir?Tüm merak edilenler haberimizde.

GRANADA NEREDE?

Gırnata veya Granada, İspanya’nın Endülüs bölgesinde bulunan Granada ilinin baş şehridir. Endülüs Emevileri’nden kalan El Hamra Sarayı ile ünlüdür.

Granada belediye sınırları içinde nüfusu (1 Ocak 2017 itibarıyla) 232,770 kişidir ve nüfus yoğunluğu 2663 kişi/km2 olur. Granada ve varoşlarından oluşan şehirleşmiş metropoliten Granda bölgesi nüfusunun 472,638 oldugu tahmin edilmektedir ve bu metropoliten Granda’yı İspanya içindeki şehirleşmis metropoliten alanlar arasında 15. sıraya koymaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ezan dinlediği Granada neresi?

GRANADA'NIN ÖNEMİ NEDİR?

İspanya'da Müslümanların elinde bulunan son devlet olan Gırnata Emirliği, 10 yıllık bir savaştan sonra 2 Ocak 1492'de düşmüş, böylece Avrupa'daki İslam hakimiyeti sona ermişti.

İspanya'daki son İslam devleti olan Gırnata, 1232'de kurulmuştu. Aragan Kralı II. Ferdinand, Ekim 1469 tarihinde Kastilya Kraliçesi I. Isabel ile evlenerek bu iki krallığın güçlerini birleştirmişti. II. Ferdinand, 1482 tarihinde Gırnata Emirliği'ne karşı bir mücadele başlattı. Gırnata Emiri Ebu Abdullah Muhammed'den 1490 yılında Gırnata'nın teslimini istedi fakat bu isteği geri çevirildi. 1491 yılında Gırnata yakınlarındaki Santa Fe'ye karargah kurdu. 2 Ocak 1492 tarihinde Gırnata düştü ve Gırnata Emirliği yıkıldı. Böylece Endülüs'teki İslam hakimiyeti son buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ezan dinlediği Granada neresi?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EZANI DİNLEDİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Granada'da okunan ezanı dinlerken... Yeryüzünde ezan sesi hiç eksik olmasın. Allah bizleri camilerimizde yeniden omuz omuza, hep birlikte namazlarımızı kılacağımız günlere kavuştursun..." ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ezan dinlediği Granada neresi?

YÜZYILLAR SONRA İLK EZAN

8. yüzyılda Emeviler tarafından fethedilen ve 1492 yılına kadar İslam idaresinde kalan şehirde 500 yıldır yüksek sesle ezan okunmuyordu.

Geçtiğimiz haftalarda İspanya'nın Madrid, Granada, Ceuta gibi farklı kentlerindeki Müslüman cemiyetlerden yapılan çağrılarla sosyal medyada başlatılan kampanya ile ülkedeki Müslümanlardan her cuma günü balkon ve ya pencerelere çıkarak koronavirüse karşı çalışan herkese destek amaçlı ezan okumumuştu.

Bugün İspanya'daki İslam hakimiyetinin son kalesi olan Granada'dan da 500 yıl sonra ezan sesleri yükseldi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡