Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2023 yılı "Mevlana Yılı" olarak kutlanılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılının Mevlana yılı olarak kutlanması için Resmi Gazete' de genelge yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2023 yılı "Mevlana Yılı" olarak kutlanılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete’ de yayınladığı genelgeye göre, Mevlana'nın 750. ölüm yıl dönümü olan 2023 yılını "Mevlana Yılı" olarak kutlanacağını ve yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Bu kapsamda düzenlenecek etkinlikler Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütüleceğini bildirdi.

https://www.bolgegundem.com/cumhurbaskanligi-recep-tayyip-erdoganin-imzasiyla-2023-yili-mevlana-yili-olarak-3078853h.htm

YIL BOYUNCA YURT GENELİNDE ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada: "Mevlana'nın, şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz, şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz biz." sözlerine yer veren Erdoğan, "Mevlana, Anadolu'da ilim, irfan ve hikmetle harmanladığı Mesnevi'siyle millet olma şuurunu yerleştirmiş ve topraklarımızı bu aziz değerle mayalamıştır. Bu minvalde Mevlana'yı hürmetle ve rahmetle yad etmek üzere vuslatının 750. yıl dönümü olan 2023 yılı 'Mevlana Yılı' olarak kutlanacak ve yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir." ifadelerini kullandı.

Etkinliklerin Cumhurbaşkanlığınca belirlenecek ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı: "Etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyur, davetiye ve benzeri belge ve görsel dokümanlar ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek, kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacak. Gerçekleştirilecek etkinliklere ait giderler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacak. Bu çerçevede yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.”

0
1
1
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN