Cumhurbaşkanlığı'ndan John Bolton ile kritik görüşme

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton ile telefonda görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan John Bolton ile kritik görüşme

Kalın ile Bolton görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak Güvenli Bölge için atılacak adımların hızlandırılması, İdlib Mutabakatı'nın korunması, Anayasa Komisyonu'nun ivedilikle tamamlanması konular konuşuldu.

Kalın - Bolton görüşmesinde Erdoğan’ın New York’a yapacağı ziyaret kapsamında iki liderin görüşmesi konusu da ele alındı. Kalın, Türkiye ve ABD müşterek harekat planının geciktirilmeden hayata geçirilmesi hususunda Türk tarafının hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.,

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Türkiye ve ABD müşterek harekât planının geciktirilmeden hayata geçirilmesi hususunda Türk tarafının hazırlıklarını tamamladığı belirtilmiştir.

100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ HEDEFLENİYOR

Ayrıca, önümüzdeki günlerde ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un Türkiye ziyareti ve hedeflenen 100 milyar dolarlık ticaret hacminin iki ülke ticari ilişkilerine getireceği ivmenin önemi de görüşmede ele alınmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡