Damat ile kayınpederi evlendirdiler!

Gülşah-Zekeriya Karataş çifti nikahtan sonra eve geldiklerinde büyük bir şok yaşadılar. Aile cüzdanında eşinin yerine kayınpederinin resmini gören damat, yanlışlığın düzeltilmesi için başvuruda bulundu.

Damat ile kayınpederi evlendirdiler!

Manisa'ya bağlı Soma Belediyesi'nde evlenmek üzere nikah tarihi alan Zekeriya Karataş (35) ve Gülşah Karataş (25) dünyaevine girdi. Düğün eğlencesi sonrası evine giden çift aile cüzdanına bakınca büyük bir şok yaşadı. Damat Zekeriya Karataş, aile cüzdanındaki bilgiler kısmında eş adının yazdığı yerde kayınpederi olan Muzaffer Yılmaz’ın (56) isminin yazılı olduğunu görünce gözlerine inanamadı. Ardından durumu anlamlandıramayan çift, yaşadıklarını aile üyeleri ile paylaştı.

'NİKAH MEMURUNU SON ANDA MERDİVENDE YAKALADIK'

Olayı gülerek anlatan damat Zekeriya Karataş, yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi için gerekli başvuruları yaptıklarını söyledi. Başlarına gelen olayı daha önce hiç duyup görmediklerini kaydeden Karataş, "Nikah kıyılması için Soma Belediyesi'ne gittik. Bütün işlemlerimizi halletmiştik. 15 dakika sonra nikah kıyma işlemi başladı ve bitti. Fotoğraf ve video işlerini hallettik. Uzaktan misafirler vardı, onları karşıladık. Eve geldiğimizde tabii biz nikah defterini kontrol etmemiştik. Eşimin hiçbir yerde ismi geçmiyor. Sadece fotoğraf var. Muzaffer Yılmaz yazılı. Muzaffer Yılmaz da eşimin babası. Kontrol ettik tekrardan. Öyle bir durum yok. Orada eşimin isminin yazması gerekiyordu. Belediye de kapanacaktı. Nikah memurunu son anda merdivende yakaladık. Bizim başımızdan geçen bu durumu kendisine izah ettik. Buna tabii o da şaşırdı, böyle bir şey olmaması gerektiğini söyledi. Kütüğe doğru şekilde işlendiğini kendi söyledi. ‘Kütüğe ben işledim ama defteri başka bir arkadaş yazdı’ dedi. Daha sonra biz geldiğimizde artık birbirimize espriler yapmaya başladık. Eşim ‘Babamı sen mi aldın? Nikah kıydık’ dedi. Güzel anı oldu bizim için" diye konuştu.

Damat ile kayınpederi evlendirdiler!

'BELKİ DE DÜNYADA KAYINPEDERİ İLE NİKAH KIYILAN İLK İNSANIM'

Muhabirin "Resmiyette kayınpederinizle mi evlisiniz?" sorusuna "Evet’ yanıtını veren Karataş şunları söyledi:

 "Şu an da resmi olarak kayınpederimle evli olarak görünüyorum. Sebebi de nikah defterinde öyle görünüyor olması. Düzeltme tabii ki yapılacak. 1-2 gün içerisinde bunlar da düzeltilecek diye düşünüyorum. İnşallah kütükte de o şekilde görünmüyordur. O zaman boşanmaya doğru gidiyor olay. Biz bilmediğimiz için araştıracağız. Kütükte sıkıntı yoksa 1 gün içerisinde çözülecek bir durum. İlk baktığımızda kayınpederim de şaşırdı, telaşlandı. Çünkü belki de dünyada kayınpederi ile nikah kıyılan ilk insanım."

Damat ile kayınpederi evlendirdiler!

Yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için tekrar başvuruda bulunan çiftin bu talebini dikkate alan nikah dairesi ise gerekli düzeltmenin yapılması için çalışmalarına başladı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡