Deprem şakasına 235 lira para cezası kesildi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin hissedildiği yerlerden biri olan Kahramanmaraş'ta, itfaiyeyi arayıp kendince şaka yaptığını sanan Hasan.K (24) depremde evinin yıkıldığını itiraf etti, bir kaç dakika sonra ise tekrar itfaiyeyi arayıp "şaka yaptım" açıklamasında bulundu. Hasan K.'ye ise 235 lira idari para cezası kesildi.

Deprem şakasına 235 lira para cezası kesildi

Geçtiğimiz günlerde merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem, Kahramanmaraş'ta da hissedildi. Deprem nedeniyle birçok vatandaş panik hali ile kendilerini sokaklara attı ve evlerinden oldular. . AFAD İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili birimler deprem sırasında il genelinde herhangi bir hasar ya da can kaybı olup olmadığını araştırırken, saat 22.00 sıralarında 110'u arayan Hasan K., "Depremde orman dairesinin olduğu bölgede evim yıkıldı'" açıklamalarında bulundu.

ŞAKA YAPTIM

İhbar üzerine Hacı Bayram Veli Mahallesi'ndeki Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu bölgeye itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ancak ekipler yıkılmış bir ev göremedi. Bu sırada Hasan K. tekrar itfaiyenin acil numarası olan 110'u arayarak, "şaka yaptım" dedi.

bolge gundem

İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

İhbarın asılsız çıktığının belirlenmesi üzerine polisinin bilgi verdiği savcı, Hasan K. hakkında asılsız ihbarda bulunmaktan dolayı idari yönden yaptırım uygulanması talimatını verdi. Bunun üzerine ekipler, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında Hasan K.'ye 235 lira idari para cezası kesildi.

bolge gundem savcı

NE OLMUŞTU?

Geçen cuma akşamı saat 20.55’te meydana gelen Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası 39 kişi hayatını kaybetmişti. Enkaz altında kalan 45 kişi sağ kurtarılırken, 1607 kişi yaralanmıştı. AFAD, 1607 vatandaştan 1516’sının taburcu edildiğini açıklamıştı. 91 kişinin hastanede tedavisi sürüyor.

bolge gundem

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡