Devlet Bahçeli Dokuzuncu Kez MHP Genel Başkanlığına Seçildi

MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli, kullanılan 1169 oydan 1167 delegenin oyuyla 9. kez genel başkanlığa seçildi.

Devlet Bahçeli Dokuzuncu Kez MHP Genel Başkanlığına Seçildi

MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli, kullanılan 1169 oydan 1167 delegenin oyuyla 9. kez genel başkanlığa seçildi.

Bahçeli, kurultay konuşmasında Cumhur ittifakının gerekçelerini anlatırken CHP’yi sert sözlerle şöyle eleştirdi:

“Cumhur İttifakı, Cumhuriyet’in iradesidir, Türk milletinin tarihi uzlaşmasıdır. İstiklal ve istikbalimizin teminatıdır.
CHP, İP, HDP, PKK, FETÖ, PYD, YPG, IŞİD, DHKP-C ve küresel cinayet şebekesinden müteşekkil ihtilaf ve ihanet bloku cumhurun karşısında tel tel dağılacak, kaybetmekten başka seçeneği olmayacaktır.
Bu CHP ki, FETÖ’nün yörüngesindedir, PKK’nın hizasındadır, PYD’nin emeline hizmetle meşguldür.
Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla CHP’nin tevatür, tezgah ve tezviratları birdir, aynıdır.
Ana muhalefet, ana vatana ihanet içindedir.

Baraj altında kalacakmışız, bu nedenle kurtarılmışız.
Tabanımız kaymış, bu sebeple can simidi uzatılmış.
MHP dağılmış, ciddi sorunlarımız varmış, harici destekle toparlanmamız için çaba sarfediliyormuş.

Kim bu müfteriler? CHP, İP, HDP ve Perinçekgiller familyası.

CHP'YE AĞIR SÖZLER

Bunlar;
FETÖ’ye kur yaparlar, PKK’ya arka çıkarlar,
Türkiye düşmanlarıyla saf tutarlar,
Kıbrıs’ta Rum, Ege’de Yunanlı, Karabağ da Ermeni, Kudüs’te Siyonist, Irak’ta Barzani peşmergesi, Suriye’de PYD’li olurlar.
Brüksel’de jurnalci, Vaşington’da mandacı olarak karşımıza çıkarlar.
Bunlar her kılığa girerler de, ne hazindir ki bir tek Türk olmazlar, Türk olamazlar.
CHP, siyasetteki teftir, bu tefi çalanlar ise Pensilvanya’dan İmralı’ya kadar ne kadar Türk düşmanı varsa onlardır.

CHP, eğer 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünü kasten, taammüden görmüyorsa, Pensilvanya’nın nüfusuna kayıt yaptırmış demektir.
MHP yürür, CHP sürünür, MHP yapar, alayı birden ölü balık gibi bakar.

 Bahçeli, yeniden Genel Başkan seçilmesinin ardından, bir konuşma yaptı:

"Sizlerle dava arkadaşı olmaktan iftihar ediyorum. Milli bekamız tehlikededir, milli güvenliğimiz tehdit altındadır. Terör saldırıları hız kazanmıştır. İhanet pusuda, melanet ayaktadır. İçeriden ve dışarıdan kuşatılan her cephede Türkiye çok ciddi bir beka mücadelesi vermektedir. Milliyetçi, ülkücü hareket buradan uyarmaktadır. Herkes çok iyi bilsin ki bu kutsal vatan sahipsiz değildir. Şanlı al bayrağımız öksüz ve rüzgarsız değildir. Milliyetçi hareket ebedi vatan nöbetindedir. Bu kutlu dava sonsuz bir vatan sevgisinden kaynaklanan bir iman hareketidir. Harcı çile, fedakarlık, cefa olan bu davanın tapusu erimeyen haysiyetlere zimmetlidir. Beka tehlikeye düşerse baş almaya, baş vermeye hazır olan, yeminli cesur yürekler yazmışlardır. Tarih şahittir ki bu yarım asırlık çileli yolculuktan milliyetçi hareket milli konularda her zaman milli duruş sergilemiş, ilke ve ülkülerinde hiçbir kırıklık yaşanmamıştır. Duruşumuz millidir, vefamız şühedadır. Millete beka irademiz, isteğimizdir. Bu vesileyle herkese teşekkür ediyorum. Yeniden üstlendiğim mukaddes görevi gelecekte de şeref tacı gibi taşıyacağımı, kutlu ülkülerimi sonuna kadar temsil edeceğimi ilan ediyorum."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN, BAHÇELİ'YE TEBRİK TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayı'nda Genel Başkanlığa yeniden seçilen Bahçeli'yi telgraf göndererek tebrik etti.

4 GENEL BAŞKAN YARDIMCISINI LİSTEYE ALMADI

Habertürk TV'de yer alan bilgiye göre, MHP lideri Devlet Bahçeli, mevcut 4 genel başkan yardımcısını, yeni MYK'ya almadı.

LİSTE DIŞI KALAN İSİMLER

MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından, Başkanlık Divanı'nda yer alan Oktay Öztürk, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Mehmet Günal ve Şefkat Çetin yeniden MYK listesine aday gösterilmedi. Listede eski Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Mehmet Parsak, İzzet Ulvi Yönter yeni isimler olarak ön plana çıktı.

BLOK LİSTE İLE SEÇİM

MHP MYK için, blok liste yöntemiyle bir seçim yapılacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡