DHBT sınavı ne zamana ertelendi? DHBT sınavı ne zaman 2021?

DHBT sınavı ne zamana ertelendi? DHBT sınavı ne zaman 2021? Koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle ÖSYM Başkanlığı, 1 Aralık'ta tüm sınavların ertelendiğini edildiğini duyurmuştu. DHBT sınavına girecek olan binlerce aday sınavın ne zamana ertelendiğini öğrenmek istiyor.

DHBT sınavı ne zamana ertelendi? DHBT sınavı ne zaman 2021?

Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında görev almak için DHBT sınavına hazırlanan adaylar 27 Aralık’ta sınava girecekti. Ancak 1 Aralık itibariyle ÖSYM tarafından düzenlenen tüm sınavların ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Peki DHBT sınavı ne zamana ertelendi? DHBT sınavı ne zaman 2021? 

DHBT SINAVI NE ZAMANA ERTELENDİ?

Ertelenen DHBT sınavı 11 Nisan 2021 tarihinde yapılacak.

DHBT SINAVI NE ZAMAN 2021?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün 18 Ocak 2021 tarihinde resmi hesabından ''2021 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak sınavların sınav tarihlerini, başvuru tarihlerini ve sonuç açıklama tarihlerini içeren 2021 Yılı Sınav Takvimine http://osym.gov.tr internet sitemizden erişebilirsiniz.'' açıklamasında bulundu.

2021 ÖSYM TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

DHBT sınavı ne zamana ertelendi? DHBT sınavı ne zaman 2021?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir

RaptiyeTemel Yeterlik Testi (TYT) 26 Haziran,

RaptiyeAlan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihlerinde uygulanacaktır 

DHBT sınavı ne zamana ertelendi? DHBT sınavı ne zaman 2021?DHBT sınavı ne zamana ertelendi? DHBT sınavı ne zaman 2021?

DHBT sınavı ne zamana ertelendi? DHBT sınavı ne zaman 2021?

DHBT NEDİR?

DHBT’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir

DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS başvuru tarihlerinde KPSS Lisans başvurularını; DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS’ye girmeleri ve KPSS’de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmektedir. Sınav ile ilgili başvuru, sınav uygulaması vb. bilgiler ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu kılavuzda belirtilen kurallara uyması zorunludur.

DHBT sınavı ne zamana ertelendi? DHBT sınavı ne zaman 2021?

KİMLER BAŞVURABİLİR?

KPSS DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa atanacaklarda aradığı puanın elde edilmesi için gerçekleştiriliyor.

DHBT 'ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabilecekler. Adaylar KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorunda.

Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS'ye girmeleri ve KPSS'de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmekte.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡