Dolar kaç TL? Dolar ve euro bugün ne kadar oldu? 30 Aralık 2020 Çarşamba güncel döviz kurları

Dolar ve euro kurundaki düşüş haftanın üçüncü gününde de sürüyor. Dolar kuru 7, 40 TL'nin altında euro kuru ise 9 TL seviyelerinde güne başladı. Döviz kurları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler de "Dolar kaç TL? Dolar ve euro bugün ne kadar oldu?" sorularına yanıt arıyor. İşte 30 Aralık 2020 Çarşamba güncel döviz kurları...

Koronavirüs salgının yeni ortaya çıkan mutasyonu birçok ülkede görülmeye devam ederken bu durum küresel piyasalarda tedirginliğe neden oldu. Türkiye'de iç piyasalar da ise dolar ve euro kurundaki düşüş yeni günde de sürdürdü. En son 20 Kasım'da 9 TL'nin altına inen euro kuru dün söz konusu seviyenin altına indi. Döviz kurlarındaki son durum hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler de  araştırmalarda bulunuyorlar. Peki Dolar kaç TL? Dolar ve euro bugün ne kadar oldu? İşte 30 Aralık 2020 Çarşamba güncel döviz kurları...

BİR DOLAR KAÇ TL? ANLIK DOLAR KAÇ TL?

Serbest piyasada dolar bir önceki kapanışa göre yüzde - 0,11  oranında değişim gösterdi. Saat 09.35  itibariyle bir dolar 7,3675 TL'de alınıyor, 7,3793 TL'den ise satılıyor.

Dolar kaç TL? Dolar ve euro bugün ne kadar oldu? 30 Aralık 2020 Çarşamba güncel döviz kurları

BİR EURO KAÇ TL?

Euro önceki güne göre yüzde  0,16 oranında değişim gösterdi. Euro alış kuru 9,0457 TL, satış kuru ise 9,059 TL’dir.

Dolar kaç TL? Dolar ve euro bugün ne kadar oldu? 30 Aralık 2020 Çarşamba güncel döviz kurları

DOLAR VE EURO KURU BUGÜN NE KADAR? 30 ARALIK 2020 ÇARŞAMBA GÜNCEL DÖVİZ KURLARI 

Dolar kuru bugün açılışta 7,3800 liradan alınıyor, 7,3820 liradan satılıyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,3490 lira olmuştu. (Fiyatlar anlık olarak değişime uğramaktadır)

Dolar ve euro kuru, korona mutasyonu nedeniyle haftaya tedirgin başladı!

EURO FİYATI

Piyasaların açılışında avro 9,0670 liradan alınıyor, satış fiyatı ise 9,0690  lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta euronun satış fiyatı 9,0070 lira olmuştu. (Fiyatlar anlık olarak değişime uğramaktadır)

Bir dolar kaç TL ? 13 Ekim 2020 dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

CANLI DOLAR TAKİBİ | GÜNCEL DOLAR KURU

Döviz fiyatlarında anlık olarak değişim yaşanıyor. İşte bankalardaki güncel dolar kuru fiyatı...

BANKALARDAKİ DÖVİZ FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

30 Aralık Çarşamba günü bankalarda dolar/ TL alış ve satış fiyatları şu şekilde:

Dolar kaç TL? Dolar ve euro bugün ne kadar oldu? 30 Aralık 2020 Çarşamba güncel döviz kurları

30 Aralık Çarşamba günü bankalarda avro alış ve satış fiyatları şu şekilde:

Dolar kaç TL? Dolar ve euro bugün ne kadar oldu? 30 Aralık 2020 Çarşamba güncel döviz kurları

PİYASALAR KORONAVİRÜS SALGININI İZLİYOR

Yurt içinde, dün rekorlara devam eden BIST 100 endeksi, yüzde 1,42 değer kazanarak 1.459,69 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesinden günü tamamladı.

Dün 7,3462 ile eylülden bu yana en düşük seviyesini test etmesi sonrası bir önceki kapanışa göre yüzde 0,7 azalışla 7,3959'dan kapanış yapan dolar/TL ise bugün bankalararası piyasanın açılışında 7,3850 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün ABD'de açıklanacak verilerin yanı sıra İngiltere'de ticaret anlaşmaları ve ABD'de teşvik paketi ile ilgili gelişmelerin takip edileceğini bildiren analistler, Kovid-19 salgını ve aşısına yönelik haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 1.455 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 1.470 ve 1.490 dirençlerinin izleneceğini, olası düşüşlerde ise 1.420 puanın destek konumuna gelebileceğini kaydetti.

DOLAR NEDİR?

Dollar, Dünya’da 20’den fazla ülkenin ya para biriminin ismi ya da para biriminin bir parçasıdır. Amerika Birleşik Devletleri Kanada, Avustralya, Tayvan Hong Kong, Singapur, Yeni Zelanda, Liberya, Jamaika ve Namibya ülkelerinin para biriminin adı “Dollar” kelimesini barındırmaktadır (Avustralya Doları gibi). Doğu Timor, Ekvador, El Salvador, Mikronezya Federal Devletleri, Marshall Adaları, Palau, Karayip Hollandası ve Panama’da (banknotlarda) ABD doları resmi para birimidir. Genellikle 1 dolar 100 centtir.

3 Kasım Salı Dolar kuru ne kadar oldu bugün? Euro kuru ne kadar bugün?

DOLARIN TARİHİ

15 Ocak 2520’de Bohemya Çek Krallığı Joachimsthal’dn çıkartılan gümüşlerden para basmaya başladı. Bu paralara Joachimsthaler adı verildi ki bunlara kısaca thaler ya da taler deniliyordu. Bu isimlendirme diğer dillere de taller, talar, dare, dollar gibi farklı şekillerde geçti. Bugün yaygın kullanılan “dollar” biçimi İngilizce’ye Felemenkçeden geçmiştir.

DOLAR İŞARETİNİN KÖKENİ

$ işareti ilk olarak 1770’lerde İspanyol Amerikan Peso’sunun (İspanyol Doları) kısaltması olarak “p” üzeri küçük “s” olarak oluşturulmuştur. Daha sonra yavaş yavaş biçim değiştirerek $ halini almış ve bu işaret Amerikan dolarının da simgesi olmuştur.
Günümüzde dolar dendiğinde akla ilk Amerikan doları gelmektedir ki dolar dünya ekonomisinin, borsaların önemli bir parçasıdır.

EURO NEDİR?

Simgesi € ve kodu EUR olan Euro Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Güney Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ile Yunanistan’dan oluşan Euro bölgesinin resmi para birimidir. Euro bu ülkelerin dışında Avrupa Birliği’nde olmayan Androrra, Monako, San Marino ve Vatikan’da da dolaşımdadır. Euro para birimi 2013 verilerine göre 334 milyon Avrupalı tarafından kullanılmaktadır.

3 Kasım Salı Dolar kuru ne kadar oldu bugün? Euro kuru ne kadar bugün?

Avrupa birliğinin ortak parasının adı olan Euro resmen 16 Aralık 1995’te belirlendi. Euro madeni para ve banknotları da 1 Ocak 2002’de dolaşıma girdi. Euro, dünyanın en büyük ikinci rezerv parası ve en çok kullanılan ikinci para birimidir. Bu iki kategoride de ilk sırada dolar yer alıyor.  Değer açısından bakıldığında ise 2013 verilerine göre euro toplam değeri en yüksek olan para birimidir. Nitekim IMF’nin 2008 GSYİH ve satın alma günü paritesi verilerine göre Euro bölgesi dünyanın ikinci büyük ekonomisi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡