Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar? (11 Aralık 2020 Cuma )

Döviz kurları haftanın son gününe hareketli başladı. Dolar kuru serbest piyasada güne 7,90 TL seviyelerinde, euro kuru ise 9,60 TL seviyelerinde başlangıç yaptı. Piyasaların odağında yer alan önemli bir veri bulunmazken son durum merak ediliyor.

Ekonomi ve hukuka ilişkin reform çalışmaları sürerken, AB Liderler Zirvesi'nden Türkiye'ye yaptırım kararı alınmadı. Ancak ABD Başkanı Donald Trump'un Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören savunma bütçesini imzalaması üzerine döviz kuru hareketlendi. Peki Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar? (11 Aralık 2020 Cuma ) İşte detaylar...

BİR DOLAR KAÇ TL? ANLIK DOLAR KAÇ TL?

Serbest piyasada dolar bir önceki kapanışa göre yüzde yüzde 0,95 oranında değişim gösterdi. Saat 09.12 itibariyle bir dolar 7,958 TL'de alınıyor, 7,9661 TL'den ise satılıyor.

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar? (11 Aralık 2020 Cuma )

BİR EURO KAÇ TL?

Euro önceki güne göre yüzde 0,9 oranında değişim gösterdi. Euro alış kuru 9,6541 TL, satış kuru ise 9,6633 TL’dir.

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar? (11 Aralık 2020 Cuma )

DOLAR VE EURO KURU BUGÜN NE KADAR? ( 11 ARALIK 2020 CUMA)

Dolar kuru bugün açılışta 7,9020 liradan alınıyor,7,9040 liradan satılıyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,8690 lira olmuştu. (Fiyatlar anlık olarak değişime uğramaktadır)

Bir dolar kaç TL ? 13 Ekim 2020 dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

EURO FİYATI

Piyasaların açılışında avro 9,6100 liradan alınıyor, avronun satış fiyatı ise 9,6120 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta euronun satış fiyatı 9,5320 lira olmuştu. (Fiyatlar anlık olarak değişime uğramaktadır)

Bir dolar kaç TL ? 13 Ekim 2020 dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

CANLI DOLAR TAKİBİ | GÜNCEL DOLAR KURU

Döviz fiyatlarında anlık olarak değişim yaşanıyor. İşte bankalardaki güncel dolar kuru fiyatı...

BANKALARDAKİ DÖVİZ FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

11 Aralık Cuma günü bankalarda dolar/ TL alış ve satış fiyatları şu şekilde:

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar? (11 Aralık 2020 Cuma )

11 Aralık Cuma günü bankalarda avro alış ve satış fiyatları şu şekilde:

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar? (11 Aralık 2020 Cuma )

PİYASALARIN GÜNDEMİ

Analistler, bugün yurt içinde ödemeler dengesi, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE)  ve Almanya'da enflasyon verilerinin takip edileceğini belirterek, ABD'de, Türkiye'ye bazı yaptırımları da içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı ile ilgili gelişmelerin de yatırımcıların odağında bulunduğunu ifade etti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.360 puanın önemli direnç konumunda olduğunu dile getiren analistler, bu seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yükseliş eğiliminin devam edebileceğini, düşüşlerde ise 1.320 ve 1.290 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti. 

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının ekimde 200 milyon dolar açık vermesini bekliyor. Ekonomistlerin söz konusu dönem için cari işlemler dengesi beklentileri, 1,2 milyar dolar açık ile 300 milyon dolar fazla arasında yer aldı.

DOLAR NEDİR?

Dollar, Dünya’da 20’den fazla ülkenin ya para biriminin ismi ya da para biriminin bir parçasıdır. Amerika Birleşik Devletleri Kanada, Avustralya, Tayvan Hong Kong, Singapur, Yeni Zelanda, Liberya, Jamaika ve Namibya ülkelerinin para biriminin adı “Dollar” kelimesini barındırmaktadır (Avustralya Doları gibi). Doğu Timor, Ekvador, El Salvador, Mikronezya Federal Devletleri, Marshall Adaları, Palau, Karayip Hollandası ve Panama’da (banknotlarda) ABD doları resmi para birimidir. Genellikle 1 dolar 100 centtir.

3 Kasım Salı Dolar kuru ne kadar oldu bugün? Euro kuru ne kadar bugün?

DOLARIN TARİHİ

15 Ocak 2520’de Bohemya Çek Krallığı Joachimsthal’dn çıkartılan gümüşlerden para basmaya başladı. Bu paralara Joachimsthaler adı verildi ki bunlara kısaca thaler ya da taler deniliyordu. Bu isimlendirme diğer dillere de taller, talar, dare, dollar gibi farklı şekillerde geçti. Bugün yaygın kullanılan “dollar” biçimi İngilizce’ye Felemenkçeden geçmiştir.

DOLAR İŞARETİNİN KÖKENİ

$ işareti ilk olarak 1770’lerde İspanyol Amerikan Peso’sunun (İspanyol Doları) kısaltması olarak “p” üzeri küçük “s” olarak oluşturulmuştur. Daha sonra yavaş yavaş biçim değiştirerek $ halini almış ve bu işaret Amerikan dolarının da simgesi olmuştur.
Günümüzde dolar dendiğinde akla ilk Amerikan doları gelmektedir ki dolar dünya ekonomisinin, borsaların önemli bir parçasıdır.

EURO NEDİR?

Simgesi € ve kodu EUR olan Euro Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Güney Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ile Yunanistan’dan oluşan Euro bölgesinin resmi para birimidir. Euro bu ülkelerin dışında Avrupa Birliği’nde olmayan Androrra, Monako, San Marino ve Vatikan’da da dolaşımdadır. Euro para birimi 2013 verilerine göre 334 milyon Avrupalı tarafından kullanılmaktadır.

3 Kasım Salı Dolar kuru ne kadar oldu bugün? Euro kuru ne kadar bugün?

Avrupa birliğinin ortak parasının adı olan Euro resmen 16 Aralık 1995’te belirlendi. Euro madeni para ve banknotları da 1 Ocak 2002’de dolaşıma girdi. Euro, dünyanın en büyük ikinci rezerv parası ve en çok kullanılan ikinci para birimidir. Bu iki kategoride de ilk sırada dolar yer alıyor.  Değer açısından bakıldığında ise 2013 verilerine göre euro toplam değeri en yüksek olan para birimidir. Nitekim IMF’nin 2008 GSYİH ve satın alma günü paritesi verilerine göre Euro bölgesi dünyanın ikinci büyük ekonomisi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡