Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar 15 Aralık 2020 Salı ?

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım içeren kararları kabul etmesinin dün 7,89 TL seviyelerine kadar çıkan dolar kuru, yeni güne dengelenme ile 7,86 seviyelerinde başladı. Euro kuru ise 9,55 TL seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. Peki Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar 15 Aralık 2020 Salı ? İşte detaylar...

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar 15 Aralık 2020 Salı ?

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemini aldığı için alınan yaptırım kararları onaylandı. Bu karar üzerine dün dolar kuru yükselişe geçerken dalgalı bir seyirle yeni güne düşüşle başladı. Piyasalar bugün yoğun veri gündemine odaklanacak. Bu kapsamda döviz kurlarındaki son durum merak ediliyor. Peki Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar? İşte 15 Aralık 2020 Salı güncel döviz kurları... 

BİR DOLAR KAÇ TL? ANLIK DOLAR KAÇ TL?

Serbest piyasada dolar bir önceki kapanışa göre yüzde yüzde 0,23 oranında değişim gösterdi. Saat 09.35 itibariyle bir dolar 7,8622 TL'de alınıyor, 7,8755 TL'den ise satılıyor.

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar 15 Aralık 2020 Salı ?

BİR EURO KAÇ TL?

Euro önceki güne göre yüzde 0,29 oranında değişim gösterdi. Euro alış kuru 9,5509 TL, satış kuru ise 9,5624 TL’dir.

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar 15 Aralık 2020 Salı ?

DOLAR VE EURO KURU BUGÜN NE KADAR? ( 15 ARALIK 2020 SALI)

Dolar kuru bugün açılışta 7,8640 liradan alınıyor, 7,8660 liradan satılıyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,8460 lira olmuştu. (Fiyatlar anlık olarak değişime uğramaktadır)

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar 15 Aralık 2020 Salı ?

EURO FİYATI

Piyasaların açılışında avro 9,5600 liradan alınıyor, avronun satış fiyatı ise 9,5620 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta euronun satış fiyatı 9,5410 lira olmuştu. (Fiyatlar anlık olarak değişime uğramaktadır)

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar 15 Aralık 2020 Salı ?

CANLI DOLAR TAKİBİ | GÜNCEL DOLAR KURU

Döviz fiyatlarında anlık olarak değişim yaşanıyor. İşte bankalardaki güncel dolar kuru fiyatı...

BANKALARDAKİ DÖVİZ FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

15 Aralık Salı günü bankalarda dolar/ TL alış ve satış fiyatları şu şekilde:

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar 15 Aralık 2020 Salı ?

15 Aralık Salı  günü bankalarda avro alış ve satış fiyatları şu şekilde:

Dolar kaç TL? Dolar ve euro kuru bugün ne kadar 15 Aralık 2020 Salı ?

YOĞUN VERİ GÜNDEMİ PİYASALAR TARAFINDAN TAKİP EDİLECEK

Yurt içinde, dün açıklanan sanayi üretim verilerinin beklentileri aşması ile rekorlara devam eden BIST 100 endeksi, yüzde 1,30 değer kazanarak 1.388,55 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Endeks, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 1.394,58 puana taşıdı. Dün 7,83-7,94 bandında dalgalanması sonrası günü 7,8532'den tamamlayan dolar/TL ise bugün bankalararası piyasanın açılışında 7,8660 seviyesinde işlem görüyor. 

Analistler, ABD'nin, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı almasının beklentiler doğrultusunda olduğunu, bunun piyasalara etkisinin sınırlı kalmasının beklenebileceğini ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam açıkladığı yeni destekleme paketinin piyasaları destekleyebileceğini belirten analistler, ABD'de ekonomiyi destekleme paketi, Avrupa'da Brexit görüşmeleri ve Kovid-19 aşısına ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

Analistler, bugün yurt içinde konut satış istatistikleri ve merkezi yönetim bütçe dengesi, yurt dışında ise ABD sanayi üretim verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.340 puanın destek konumuna geldiğini, 1.390 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ise 1.440 direncinin izleneceğini kaydetti.

DOLAR NEDİR?

Dollar, Dünya’da 20’den fazla ülkenin ya para biriminin ismi ya da para biriminin bir parçasıdır. Amerika Birleşik Devletleri Kanada, Avustralya, Tayvan Hong Kong, Singapur, Yeni Zelanda, Liberya, Jamaika ve Namibya ülkelerinin para biriminin adı “Dollar” kelimesini barındırmaktadır (Avustralya Doları gibi). Doğu Timor, Ekvador, El Salvador, Mikronezya Federal Devletleri, Marshall Adaları, Palau, Karayip Hollandası ve Panama’da (banknotlarda) ABD doları resmi para birimidir. Genellikle 1 dolar 100 centtir.

3 Kasım Salı Dolar kuru ne kadar oldu bugün? Euro kuru ne kadar bugün?

DOLARIN TARİHİ

15 Ocak 2520’de Bohemya Çek Krallığı Joachimsthal’dn çıkartılan gümüşlerden para basmaya başladı. Bu paralara Joachimsthaler adı verildi ki bunlara kısaca thaler ya da taler deniliyordu. Bu isimlendirme diğer dillere de taller, talar, dare, dollar gibi farklı şekillerde geçti. Bugün yaygın kullanılan “dollar” biçimi İngilizce’ye Felemenkçeden geçmiştir.

DOLAR İŞARETİNİN KÖKENİ

$ işareti ilk olarak 1770’lerde İspanyol Amerikan Peso’sunun (İspanyol Doları) kısaltması olarak “p” üzeri küçük “s” olarak oluşturulmuştur. Daha sonra yavaş yavaş biçim değiştirerek $ halini almış ve bu işaret Amerikan dolarının da simgesi olmuştur.
Günümüzde dolar dendiğinde akla ilk Amerikan doları gelmektedir ki dolar dünya ekonomisinin, borsaların önemli bir parçasıdır.

EURO NEDİR?

Simgesi € ve kodu EUR olan Euro Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Güney Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ile Yunanistan’dan oluşan Euro bölgesinin resmi para birimidir. Euro bu ülkelerin dışında Avrupa Birliği’nde olmayan Androrra, Monako, San Marino ve Vatikan’da da dolaşımdadır. Euro para birimi 2013 verilerine göre 334 milyon Avrupalı tarafından kullanılmaktadır.

3 Kasım Salı Dolar kuru ne kadar oldu bugün? Euro kuru ne kadar bugün?

Avrupa birliğinin ortak parasının adı olan Euro resmen 16 Aralık 1995’te belirlendi. Euro madeni para ve banknotları da 1 Ocak 2002’de dolaşıma girdi. Euro, dünyanın en büyük ikinci rezerv parası ve en çok kullanılan ikinci para birimidir. Bu iki kategoride de ilk sırada dolar yer alıyor.  Değer açısından bakıldığında ise 2013 verilerine göre euro toplam değeri en yüksek olan para birimidir. Nitekim IMF’nin 2008 GSYİH ve satın alma günü paritesi verilerine göre Euro bölgesi dünyanın ikinci büyük ekonomisi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡