DPB Görüşü | Sendika şube yönetim kurulu üyesinin haftada bir gün idari izni hakkında

Sendika şube yönetim kurulu üyesi seçilen personelinize sendikal faaliyetleri dolayısıyla 4688 sayılı  Kanun kapsamında haftada bir gün izin verilip verilmeyeceği, verilecek ise izin gününün Cumartesi ya da Pazar günü olup olamayacağı hususunda Başkanlığı

DPB Görüşü | Sendika şube yönetim kurulu üyesinin haftada bir gün idari izni hakkında

Sendika şube yönetim kurulu üyesi seçilen personelinize sendikal faaliyetleri dolayısıyla 4688 sayılı  Kanun kapsamında haftada bir gün izin verilip verilmeyeceği, verilecek ise izin gününün Cumartesi ya da Pazar günü olup olamayacağı hususunda Başkanlığımız  görüşünü talep eden ilgi yazı ve ekleri incelenmiştir.

           Bilindiği üzere, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun “Sendika üyelerinin ve yöneticilerinin güvencesi”                başlıklı değişik 18 inci maddesinin dördüncü fıkrasında “Sendika veya konfederasyonu ilk genel kurula kadar sevk ve idare edecek yönetim kurulu üyeleri, genel kurulda yönetim kuruluna seçilenler ile sendika şube yönetim kurulu üyeleri seçildikleri tarihten itibaren durumlarını en geç otuz gün içinde kurumlarına yazılı olarak bildirirler. Söz konusu yöneticiler seçildikleri tarihten itibaren otuz gün içerisinde sendika tüzüğünde belirtilen hükümlere göre, ayrıca yazılı talepte bulunmaları halinde bu görevleri süresince aylıksız izine ayrılırlar. Talepte bulunmayanlar ise kurumlarındaki görevlerine devam ederler. İzine ayrılmayan yönetim kurulu üyeleri haftada bir gün kurumlarından izinli sayılırlar.” hükmü yer almıştır.

           Yukarıda yer verilen hüküm çerçevesinde; sendika şube yönetim kurulu üyeliğine seçilen kamu görevlisinin seçildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde Kurumunuzdan yazılı olarak aylıksız izin talebinde bulunmaması halinde haftada bir gün olmak üzere izin kullanabileceği, bu iznin ise mesai saatlerini kapsayan günler dahilinde kullandırılması gerektiği mütalaa edilmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡