DPB | Yıllık iznin yarıda kesilerek hafta başı göreve başlayan memur hakkında?

Yıllık iznin yarıda kesilerek hafta başı göreve başlanması halinde cumartesi pazar günlerinin yıllık izin süresine dahil edilip edilemeyeceği hk. (02/12/2014-6681)

DPB | Yıllık iznin yarıda kesilerek hafta başı göreve başlayan memur hakkında?

ÖZET: Yıllık iznin yarıda kesilerek hafta başı göreve başlanması halinde cumartesi pazar günlerinin yıllık izin süresine dahil edilip edilemeyeceği hk. (02/12/2014-6681)

Enstitünüzde görev yapan bir kısım personelin yıllık izinlerini yarıda keserek hafta başı göreve başlamaları durumunda bir önceki cumartesi-pazar günlerinin ilgililerin kullanmış oldukları yıllık izin sürelerine dahil edilip edilmeyeceği hususunda görüş talep eden ilgi yazı incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununun "İzin" başlıklı 23 üncü maddesinde "Devlet memurları, bu kanunda gösterilen süre ve şartlarla izin hakkına sahiptirler." hükmü, "Çalışma saatleri" başlıklı 99 uncu maddesinde "Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir..." hükmü ve "Yıllık izinlerin kullanılışı" başlıklı 103 üncü maddesinde "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir..." hükmü yer almaktadır.

Bu itibarla, yıllık izinde iken izin süresinin tamamının kullanılmayıp işe başlanması halinde, memurun göreve başladığı gün itibariyle işlem tesis edilmesi gerektiği değerlendirildiğinden, personelin pazartesi günü göreve başlaması durumunda cumartesi ve pazar günlerinin memurun kullanmış olduğu yıllık izin süresine dahil edilmesinin uygun olacağı mütalaa edilmektedir.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡