D&R'ın Satışı İçin İmzalar Atıldı

Doğan Holding bünyesindeki Hürriyet, CNN Türk, Vatan ve Posta'nın Erdoğan Demirören'e satılmasının ardından D&R 'ın satışı için de imzalar atıldı. Aydın Doğan, Doğan Kitap ve D&R'ı da satarak yayıncılık faaliyetlerine tamamen son verecek. D&R'ın Turkuaz m

D&R'ın Satışı İçin İmzalar Atıldı

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu'nu Demirören Mayıs 2011’de Milliyet ve Vatan’ı sattığı Erdoğan Demirören’a satmasının ardından flaş bir şekilde milyonalrın kitap ihtiyacını karşılayan D&R da artık satılıyor. Doğan Holding'in, Doğan Kitap ve D&R'ın amazon.com'a satılacağı iddia edilmişti. O iddialar bugün gerçeğe dönüştü.

Doğan Holding’in sahibi olduğu D&R’ın Turkuvaz Grubu’na satılması için ön protokol imzalandı. D&R Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş’ye 440 milyon TL’ye satılması bekleniyor. Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kalyoncu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ise Serhat Albayrak.

440 MİLYON TL’YE SATILDI

Doğan Holding’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Tamamı ödenmiş 50.000.000 Türk Lirası sermayesinde, %100 oranında paya sahip olduğumuz doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş.’nin (“D&R”) sermayesinde sahip olduğumuz payların tamamının, Hisse Devir Sözleşmesi’nin imzalanacağı tarihte nakden ve peşin olarak ödenmek üzere, 440.000.000 Türk Lirası bedel üzerinden satışı ve devri konusunda, Şirketimiz ile Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş. arasında 13.04.2018 tarihinde (bugün) tarafları bağlayıcı bir “ön protokol” imzalanmıştır.

D&R Kitap Satışı İçin İmzalar Atıldı

BARIŞ YARKADAŞ AMAZON.COM'A SATILACAĞINI İDDİA ETMİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, kişisel Twitter adresinden, Doğan Kitap D&R mağazalarının Amazon’a satılacağını iddia etti. Yarkadaş, “Doğan Medya Grubu, kitap yayıncılığına da veda edecek. Doğan Kitap ve D&R mağazaları amazon.com‘a satılacak” dedi.

Doğan Kitap ve D&R Satılıyor mu | Kime Satılacak

İstanbul Ticaret Odası'nın kayıtlarına göre Amazon Core Europe Türkiye'de AMAZON TURKEY SERVICES YÖNETİM DESTEK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ adında bir şirket kurdu. Habertürk.com’dan Eren Güler’in haberine göre Amazon Türkiye’de 5 bin metrekarelik bir ofis kiralayacağını belirtiyordu.

 

D&R HAKKINDA:

Doğan Medya Grubu'nun bir üyesi olan D&R, ilk mağazasını 1997 yılının Mayıs ayında Erenköy'de açtı. Haziran 2017 itibariyle Türkiye genelinde 30 ilde 157 mağazasında D&R herkes için bir keşif dünyası sunuyor. Kitaptan müziğe, filmden elektronik ürünlere, oyundan hobiye, hediyelik eşyadan kırtasiyeye kadar geniş bir yelpazede eğlence ve kültür ürünleriyle ziyaretçilerini buluşturan D&R, okuyan ve dinleyen bir Türk toplumunun oluşumuna katkıda bulunuyor. Gün geçtikçe sayısı artan mağazalarının yanı sıra D&R, www.dr.com.tr ile de kültür-eğlence dünyasının yeniliklerini ve müşterilerin tercih ve beklentilerine göre seçtiği ürün ve markaları Türkiye’nin her yerindeki müşterilerine rahat ve keyifli bir alışveriş deneyimiyle ulaştırıyor.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡