Dünya Sigarayı Bırakma Günü ne zaman?

Dünya Sigarayı Bırakma Günü ne zaman? sorusu Şubat ayında olduğumuz bu günlerde yoğun olarak araştırılıyor. Bizler de okuyucularımız için konuya ilişkin tüm detayları haberimizde derledik. Peki DDünya Sigarayı Bırakma Günü ne zaman?

Dünya Sigarayı Bırakma Günü ne zaman?

Türkiye'de her 10 kişiden 3’ü sigara içmektedir. Toplamda 17 milyon vatandaşımız sigara içiyor. Dünya Sigarayı Bırakma Gününün amacı da sigaranın zararlarını vurgulamak ve farkındalık oluşturmaktır. Peki Dünya Sigarayı Bırakma Günü ne zaman? Sigarayı bıraktığımı an vücudumuzda neler olur? İşte detaylar...

SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Sigarayı Bırakma Günü 9 Şubat'tır. Koronavirüs salgını sürecinde sigara içenlerin koronavirüse daha fazla yakalandığı kanıtlandı. Sigara içenler koronavirüs hastalığına yakalanırlarsa, daha ağır bir hastalık süreci geçiriyor.

SİGARAYI BIRAKTIĞIMIZ AN VÜCUDUMUZDA NE OLUR?

Sigaradan kurtulduktan 20 dakika sonra hücre hasarları iyileşmeye başlıyor. Günler, haftalar, aylar ve yıllar geçtikçe de hiç sigara içmemiş gibi olma şansı giderek yükseliyor. Mesela, ilk bir yıl içinde kalp krizi geçirme riski on kat fazlayken, bu oran ikinci yılda yarı yarıya azalıyor ve beş kata iniyor. Yıllar ilerledikçe de bu risk giderek azalmaya devam ediyor.

Sigarayı Bırakma Günü hakkında sosyal medya hesaplarınızdan paylaşım yapabileceğiniz ve ya telefonlarınızdan yakınlarınıza gönderebileceğiniz Dünya Sigarayı Bırakma Günü sözleri, mesajları için aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz.

Dünya Sigarayı Bırakma Günü ne zaman?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡