EBA ile LGS tercih danışmanlığı nasıl olacak? EBA öğrenci giriş ekranı

Milli Eğitim Bakalığı, LGS tercih işlemi yapacak öğrenciler için EBA üzerinden online tercih danışmanlığı hizmeti başlattı. Peki EBA ile LGS tercih danışmanlığı nasıl olacak? İşte EBA giriş ekranı ve tercih danışmanlığı hakkında merak edilenler...

EBA ile LGS tercih danışmanlığı nasıl olacak? EBA öğrenci giriş ekranı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA ile LGS tercih danışmanlığı hizmeti başlattıklarını duyurdu. Selçuk, "Bu hizmet, canlı sınıfların yapıldığı dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecek." dedi. LGS tercih işlemlerinin başlamasının ardından gözler EBA üzerinden danışmanlık ile yapılacak tercih işlemlerine çevrildi. Peki EBA ile LGS tercih danışmanlığı nedir, nasıl kullanılır? EBA öğrenci girişi nasıl yapılır? İşte EBA ile LGS tercih danışmanlığı ile ilgili detaylı bilgiler...

EBA İLE LGS TERCİHİ YAPMA

Bakan Selçuk, LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merkezi sınav, yerel yerleştirme ya da pansiyonlu okullar arasından hangi liseyi tercih edeceğine dair soruları bulunan aileler ve öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını açıkladı.

Bu süreçte, her yıl olduğu gibi bu yıl da tercih danışmanlığı hizmeti ile öğrencilerin ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda en uygun üst öğretim kurumlarına yerleşmelerine katkı vermeyi amaçladıklarını dile getiren Selçuk, şu bilgileri verdi:

"Kurulan tercih danışmanlığı birimlerimiz öğrencilere EBA üzerinden online tercih danışmanlığı hizmeti verecek. Bu hizmet, canlı sınıfların yapıldığı dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecek. Rehberlik ve araştırma merkezlerimizde (RAM) kurulan tercih danışmanlığı birimlerimizce de internete erişimi olmayan LGS tercihinde bulunacak öğrencilerimize telefonla tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Öğrencilerimizin 20-29 Temmuz tarihleri arasında tercih danışmanlığı hizmetini ne zaman alacakları konusunda, okul müdürlükleri öğrencilerimizi bilgilendirecek. Öğrencilerimizi ve velilerinizi tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaya davet ediyoruz."

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI

EBA TERCİH DANIŞMANLIĞI EKRANI

EBA ile LGS tercih danışmanlığı nasıl kullanılır? EBA öğrenci giriş ekranı

13 BİNİ AŞKIN REHBER ÖĞRETMENİ GÖREV ALACAK

Bakan Selçuk, tercih danışmanlığı hizmeti için rehber öğretmenlerin görev alacağına değinerek, "Bu süreçte yaklaşık 13 binin üzerinde rehber öğretmenimiz, EBA üzerinden öğrencilerimize online danışmanlık yapacak. Öğretmenlerimiz, EBA üzerinden görev alacakları sınıftaki öğrencilerle iletişime geçecek." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasının ardından da sınava katılan öğrencilere yine rehber öğretmenler tarafından tercih danışmanlığı hizmetinin başlatılacağını sözlerine ekledi.

Bakanlıkça, LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci yarından itibaren 29 Temmuz'a kadar sürecek.

EBA ile LGS tercih danışmanlığı nasıl kullanılır? EBA öğrenci giriş ekranı

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR? 

EBA'ya T.C. kimlik numaranız ve kendi oluşturacağınız şifrelerle girebilirsiniz. Veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabiliyorlar.
Öğrenciler, EBA'da iki şekilde şifre oluşturabiliyor. Birincisi, "eba.gov.tr"ye girildikten sonra, önce "öğrenci" butonuna sonra "EBA Hesabı Oluştur" butonuna tıklanarak veliye ya da öğretmene başvurmadan, güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı seri numaraları girilmesi yoluyla.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡