Ebe Yardımcısı Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Ebe Yardımcısı maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Ebe Yardımcısı iş tanımı, aylık ortalama maaşları ve iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Ebe Yardımcısı Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

"2023 Ebe Yardımcısı maaşı ne kadar, kaç para?" diye merak mı ediyorsunuz?, Editörlerimiz sizin için detaylıca araştırıp yazdı. Sizde Ebe Yardımcısı pozisyonunda çalışıyorsanız veya bu meslekte kariyer planlıyorsanız bu içerikle ile birlikte; Ebe Yardımcısı nasıl olunur, iş imkanları nedir, bu mesleğine sahip olabilmek için ne mezunu ve hangi belgelerin gerektiğini bu makalemizden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İçeriğimize başlamadan önce her firmanın ödeme politikası ve maaş politikası farklılık gösterdiğini belirtelim. Maaş belirlemede en önemli kriter personelin niteliği ve tecrübesidir. Bu çerçevede makaledeki fiyatlar sektör de yer alan Ebe Yardımcısı olarak çalışan bireylerin aldıkları maaş göz önünde bulundurularak hesaplanmıştır.

Ebe Yardımcısı Maaşı Ne Kadar? 2023 Ebe Yardımcısı Maaşları

Ebe Yardımcısı maaşı ortalama aylık 18037,5 _TL’dir. En düşük Ebe Yardımcısı maaşı 14625 _TL, En yüksek ise 21450 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.. İŞKUR Ebe Yardımcısı iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Ebe Yardımcısı İş İlanları İçin Tıklayın

nekadar.jpg

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu :

2222.03

Meslek Adı :

Ebe Yardımcısı Grup Bilgileri

Meslek Ana Grubu :

Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

Sağlık İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Hemşirelik Ve Ebelik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Birim Grubu :

Ebelik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :

Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

Meslek Detay Bilgileri Meslek Tanımı :

Ebelerin nezaretinde, gebenin günlük yaşam aktivitelerini yerine getirmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği gibi sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Ebe Yardımcısı : işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı , iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak :

a)Doğurganlık sınırları içerisindeki kadınların üreme sağlığı konusunda kayıtlarının tutulmasına yardım etmek,

b)Gebelik izlemleri süreci dâhil olmak üzere kadının muayeneye hazırlığını yapmak,

c)Diğer sağlık meslek üyeleri ile işbirliği yaparak, ülkenin sağlık ile ilgili her düzeydeki planlama ve politikalarının oluşturulmasında yer almak,

d)Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde gebenin günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliğiyle ilgili gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olmak,

e)Doğum sonrası dönemde, anneye bebek bakımı ve emzirme konusunda yardımcı olur,anne ve bebeğin genel sağlık durumunda fark ettiği değişiklikleri ebeye bildirmek,

f)Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde anne ve bebek sağlığını korumak ve geliştirmek için hizmet sunduğu gruba bilgi vermek,

g)Aile planlaması hizmetlerinde, kadın ve yeni doğana ait tarama programlarının yürütülmesinde ebeye yardım etmek,

h)Kullanılan malzemelerin temizliği, dezenfeksiyonu ve uygun şekilde saklanmasına yardım etmek,

i)Çalıştığı ünitenin kullanıma hazır bulundurulmasında görev almak,

j)Alınan kan, doku veya diğer örneklerin laboratuvara naklini sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir .

YORUM KAT: Yukarıdaki Ebe Yardımcısı maaşlarına ek sizlerde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

maaşı ne kadar 2022

5
0
0
0
2
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN