Edirne'den kısa kısa 25 Eylül 2018

EDİRNE (AA) - Uzunköprü ilçesinde Uzunköprü Bisiklet Topluluğu (UBİST) kuruldu.UBİST Başkanı Özgün Lebe, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede bisiklet...

Edirne'den kısa kısa 25 Eylül 2018

EDİRNE (AA) - Uzunköprü ilçesinde Uzunköprü Bisiklet Topluluğu (UBİST) kuruldu.

UBİST Başkanı Özgün Lebe, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve farkıdanlık oluşturmak için bir araya geldiklerini belirtti.

İlçenin ilk bisiklet topluluğunu kurduklarını aktaran Lebe, şunları kaydetti:

"Bisiklet hem şehir içi ulaşımında hem de spor için kullanabileceğimiz çok önemli bir araç. Uzunköprü her yere bisikletle gidilebilecek büyüklükte bir yer. Şehir içinde bisiklet kullanarak hem doğaya verilen zararı azaltmış oluruz hem de çağımızın en önemli sağlık sorunlarından hareketsizlikle de mücadele etmiş oluruz. İlçemizde amatör ya da yarı profesyonel düzeyde bisiklet kullanan çok sayıda insan var. Topluluk olarak Uzunköprü'deki bisiklet kullananları buluşturmak istiyoruz. Şimdilik küçük bir ekibiz ancak düzenli olarak Kırkkavak, Beykonak, Sararlı, Kurtbey gibi yakın köylere turlar düzenliyoruz. İsteyen tüm bisikletseverler bize sosyal medya hesabımızdan ulaşarak katılabilirler."

- Enez'de bisiklet yolu çalışmaları

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, ilçede yapımı devam eden bisiklet ve yürüyüş yolunda çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Başkan Bostancı, yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında Enez Dalyan Gölü kenarına 2 adet kamelya yapımına başlandığını belirtti. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini aktaran Bostancı, ihtiyaç duyulan bisiklet ve yürüyüş yolunun en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

 

 


 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡