Ekonomi Bakanı Zeybekçi TL'nin değer kaybının nedenini açıkladı

Piyasalardaki hareketliliğe ilişkin açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi "TL'nin değer kaybetmesinin nedeni ekonomik değil, spekülatiftir. İlgili kurumlarımızın elinde güçlü enstrümanlar var, yetkilerini sonuna kadar kullanmaları gerekir" dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi TL'nin değer kaybının nedenini açıkladı

Piyasalardaki hareketliliğe ilişkin açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi  "TL'nin değer kaybetmesinin nedeni ekonomik değil, spekülatiftir.  İlgili kurumlarımızın elinde güçlü enstrümanlar var, yetkilerini sonuna kadar kullanmaları gerekir" dedi.

NTV'de konuşan Zeybekci'nin açıklamaları;

* Türkiye'nin reel sektörü, makroekonomik performansına bakınca büyüme rakamları yüzde 7,4. İhracatımızı 12 aylık periyotta yüzde 12 artırmak. 2017'deki yatırım teşvik belgesi tutarında yüzde 80 artış. 2018 başı itibariyle ilk çeyrekte büyüme performansımız. Yüzde 30 civarındaki turizm gelirleri artışı. Bu bir alın teri, bir emek. Türk ekonomisinin bir performansı. Kapasite kullanım oranlarının, sanayi üretim endeksinin büyümesi. 2017'de bütçe açığı performansı yüzde 1,5 seviyesinde. Bu övülmesi gereken bir performans. Mükellefiyetlerimizi yerine getirmekle ilgili sıkıntı yok. Siyasetteki söylemlerle ilgili spekütalif amaçlı sebepler olarak kullanılması da söz konusu olabilir." dedi.

"İLGİLİ KURUMLARIN ELİNDE GÜÇLÜ ENSTRÜMANLARI VAR"

Türk lirasının değer kaybını bir reel makroekonomik nedene bağlamak mümkün değil. Bir realite var. TL'nin diğer paralar karşısında değer kaybıyla ilgili. Bir yıl içinde mükellefiyetlerimizi yerine getirme konusunda hiçbir sorun yok. Peki bunun sebebi ne.... TL'nin değer kaybına spekülatif diyoruz. Dalga boyunun da tehlikeli bir boyutu var. Hükümet olarak bizim makro ekonomide başarımız var. İlgili kurumların elinde çok güçlü enstrümanları var, yetkileri ve sorumlulukları da var.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡