EKYS sonuçları 2019 açıklandı |EKYS 2019 sonuçları | MEB EKYS klavuzu

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için ilk kez düzenlenen, Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS)'nın cevapları merak ediliyor. Peki EKYS sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB, EKYS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? EKYS sonuçları nasıl hesaplanır? Tüm cevaplar haberimizde

EKYS sonuçları 2019 açıklandı |EKYS 2019 sonuçları | MEB EKYS klavuzu

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için ilk kez düzenlenen, Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS)'nın cevapları merak ediliyor. Peki EKYS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKYS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? EKYS sonuçları nasıl hesaplanır? Tüm cevaplar haberimizde...

EKYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2019 MEB EKYS sonuçları açıklandı.

2019 EKYS SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2019 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019-MEB-EKYS) Sonuçları Açıklandı

21 Nisan 2019 tarihinde uygulanan 2019 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavının (2019-MEB-EKYS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Mayıs 2019 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler."

Adaylar sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

EKYS KLAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EKYS SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Sınavın değerlendirilmesinde yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Adayların sınav puanları, doğru cevap sayıları toplanarak 100 tam puan üzerinden hesaplanacaktır.

Adaylar, testteki  soruların  cevaplarını  optik  okumaya  elverişli  cevap  kâğıtlarına işaretleyecek, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Sınavdan  sonra  ÖSYM  Başkanlığı  veya  yargı  mercileri  tarafından  iptaline  karar  verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecektir.

EKYS SINAV SORULARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

EKYS ne zaman açıklanacak? EKYS sınav sonuçları | MEB EKYS sonuçları

EKYS SINAV SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr  internet  adresinden  T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecektir. İnternetsayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

EKYS ne zaman açıklanacak? EKYS sınav sonuçları | MEB EKYS sonuçları

 

EKYS NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki protokolle, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı ‘Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’ (EKYS) olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki protokolle, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı ‘Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’ (EKYS) olarak belirlendi. Kaynak: EKYS  nedir, kimler EKYS sınavına girebilir, 2019 EKYS sınavı ne zaman yapılacak 

EKYS SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adayların başvuruları sistem tarafından engellenecek.

Milli Eğitim Bakanlığında en önemli konu ve sorunlardan birisi olan, sürekli yönetmeliklerle güncellenen eğitim kurumlarına yönetici atama görevlendirmesiyle ilgili yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019-MEB-EKYS) Nisan ayı içerisinde gerçekleştirildi. Soru ve cevaplarının bir bölümünün ÖSYM tarafından erişime açılmasının ardından adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Binlerce eğitim yöneticisi adayı sınavdan alacağı puan üzerinden değerlendirme grubuna girebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019-MEB-EKYS) 21 Nisan 2019 tarihinde saat 10.15’te yapıldı ve 150 dakika (2.5 saat) sürdü. Sınava başvurular 28 Şubat - 11 Mart 2019 tarihleri arasında yapılmıştı. 15-21 Nisan 2019 tarihleri arasında Fotoğraflı Sınava Giriş Belgeleri yayınlanmıştı. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan bir test uygulandı.

EKYS ne zaman açıklanacak? EKYS sınav sonuçları | MEB EKYS sonuçları

EKYS SINAV SONUÇLARINA İTİRAZLAR NASIL OLUR?

a) Sınav  sonucunun  incelenmesini  isteyen  adaylar,  sonuçların  ÖSYM  tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde ÖSYM’nin internet sayfasında  yer  alan  “Adaylar  Tarafından  Dilekçe  Gönderilmesi  ve  İşlem Ücretleri” konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvuracaktır   . Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise, sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde aynı şekilde yapılacaktır  (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmayacaktır.).  Bu adayların,  inceleme masrafları karşılığıÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci  Şubesi  6028011-5229   (IBAN   NO:   TR   390001002533060280115229)   hesabına  gerekli  ücreti  yatırdıklarını  gösteren  dekontunu  dilekçelerine  eklemeleri gerekir.  Dilekçe  ÖSYM  Sınav  Hizmetleri  Daire  Başkanlığı  06800  Bilkent/Ankara adresine  ulaştırılacaktır.   ÖSYM, süresi  içinde  yapılan  itirazları  inceleyecek, sonuçlarını  adaylara  ve  gerektiğinde  ilgili  kuruma  10  gün  içerisinde  posta  ile bildirecektir.  Süresi  geçtikten  sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C.  Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış dilekçeler  işleme  alınmayacak  ve  cevaplandırılmayacaktır.  Süre  hesabında  ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır.

b) ÖSYM’de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları  olmadıkça,  aday  dâhil  hiçbir  kişi  ya  da  kuruma  gösterilmeyecek   ve   verilmeyecektir.  Ancak, “Adaylar  Tarafından  Dilekçe  Gönderilmesi  ve  İşlem Ücretleri” duyurusu doğrultusunda adaylar, sınavda kullanmış oldukları kendi sınav evrakını ÖSYM’de (Ankara’da)  inceleyebilecektir.   

EKYS ne zaman açıklanacak? EKYS sınav sonuçları | MEB EKYS sonuçları

EKYS SINAV KONULARI NELERDİ?

Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşanbir test uygulanacaktır. Yazılı sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:

a) Genel yetenek ve genel kültür: %35

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi: %10

c) Değerler eğitimi: %5

d) Eğitim ve öğretimde etik: %5

e) Eğitim bilimleri: %35

f) Mevzuat: %10

T.C. Anayasası,05.01.1961 tarihli ve 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,  14.06.1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 01.11.1984 tarihli ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 02.12.1999tarihli ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 25.6.2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu, 10.12.2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 10.06.1949 tarihli ve  5442  sayılı  İl  İdaresi  Kanunu,  1  sayılı  Cumhurbaşkanlığı  Teşkilatı  Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Millî Eğitim Bakanlığı başlıklı Onuncu  Bölümünde  yer  alan hükümler)

Not: Testte tüm mevzuattan soru yer almayabilecektir.

EKYS ne zaman açıklanacak? EKYS sınav sonuçları | MEB EKYS sonuçları

EKYS SINAV ÜCRETİ NE KADARDI?

Sınava  girecek  adaylar 28  Şubat-12 Mart  2019tarihleri  arasında,  ÖSYM  adına aşağıdaki bankalara 180,00 TLsınav ücreti yatıracaktır  .

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internetbankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internetbankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internetbankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internetbankacılığI

Kuveyt  Türk  Katılım  Bankası’nın  tüm  şubeleri,  ATM  ve internetbankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeleri

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)   Ziraat  Bankası’na  sadece internetbankacılığı  ve  mobil  bankacılık aracılığıyla ücretyatırılabilecek; şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmayacaktır.

EKYS ne zaman açıklanacak? EKYS sınav sonuçları | MEB EKYS sonuçları

EKYS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

Müdür  vemüdür yardımcılığına  ilk  defa  görevlendirilecekleriçin yazılı sınava  Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin  5,  6  ve  7’nci  maddelerinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilecektir.

Millî Eğitim  Bakanlığı  Eğitim  Kurumlarına  Yönetici  Görevlendirme  Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (c)  bendinde;“Adaylık dâhil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak,” hükmü yer almaktadır.

Bu sürenin hesaplanmasında; 657 sayılı Devlet  Memurları Kanununun  4/B Maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenlik, asker öğretmenlik, yıllık izin, hastalık izni ve aylıksız izinde geçen sürelerin tamamı değerlendirilecektir. Sürenin hesabında; yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan 11.03.2019 tarihiesas alınacaktır

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡