Elazığ'da kiradan sonra nakliye ücretleri de 2 katına çıktı

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından tüm ülke bölgeye destek göndermek için seferber olurken, şehirde fırsatçılar kendilerini gösterdi. Kira ücretlerinin iki katına çıktığı şehirde, şimdi de nakliye ücretlerine de zam geldi. Nakliye ücretleri 2 katına çıktı.

Elazığ'da kiradan sonra nakliye ücretleri de 2 katına çıktı

24 Ocak tarihinde Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8'lik depremin ardından kentte bazı binalar yıkılırken, birçok binada da hasar tespit edildi. Raporlu olan binaların kullanımı can güvenliğini tehdit ettiği için yasaklanırken, riskli bulunan binaların yıkımına devam ediliyor. Eşyaları alabilen vatandaşlar köylerine ya da şehirde buldukları evlere taşınmaya başladı. Evlerinin taşıyanlar, şehirdeki bazı nakliye firmalarının taşıma fiyatlarını yükselttiğini belirtti ve yetkililerden konuyla ilgilenmelerini istedi.

Konu ile ilgili konuşan nakliyeci Ferhat Demirel, daha önce evin katına ve uzaklığına göre fiyatların ortalama 600 lira olduğunu, şu an ise 1800 liraya yükseldiğini söyledi. Taşıma ücretlerini ve işçi ücretlerini yükseltenlerin insaflı olmasını isteyen Demirel,  bazı nakliye firmalarının, taşıma asansörcülerinin hatta işçilerin uçuk fiyatlar talep ettiğini belirtti. Fiyatların çok uçuk olduğunu söyleyene nakliyeci, "Önceden bir asansörü 150- 200 TL'ye kuruyorlardı. Şimdi 350- 400 TL fiyat talep ediyor. Çift taraflı kurmak istediğimiz zaman 800 ile 1000 TL arası para talep ediyorlar." ifadelerini kullandı.

elazigda-ev-tasima-nakliye-ucretleri-2-katina-cikti-8brykicp.jpg

"YETKİLİLERİN BU İŞE EL ATMASINI İSTİYORUM"

Bölgede bulunan vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren Demirel, "Mustafa Paşa Mahallesi'nin yüzde 80'i boşaldı zaten. Birçok insan taşınıyor. Binaların çoğu boşaldı. Kimi köylerine gitti, kimisi ilçede buldukları evlere gitti. Ben yetkililerin bu işe el atmasını istiyorum. Vatandaşlar istenilen bu ücretleri verecek durumda değil." dedi.

"ŞU ANDA İŞÇİ DE GELMİYOR"

Depremden önceki fiyatların işçi ücreti de dahil olmak üzere 500 - 600 lira arasında değiştiğini belirten Ferhat Demirel, "Şu anda işçi de gelmiyor. 250 TL yevmiye istiyor. Şimdi ise tüm maliyetler hesaplandığında taşıma fiyatları 2 bin TL'ye yaklaşıyor." şeklinde konuştu.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡