Elmalı Güreşi İsmail Balaban kimdir? Nereli, kaç yaşında?

D Max Tv kanalında yayınlanan Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri ilgilisi tarafından izleniyor. Bu sırada İsmail Balan ve Orhan Okulu'nun mücadelesi sırasında izleyiciler Balaban'ın kim olduğunu merak ediyor. Peki Elmalı Güreşi İsmail Balaban kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Elmalı Güreşi İsmail Balaban kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Survivor yarışma programının da sevilen simalarından olan ve izleyicilerin aşina olduğu İsmail Balaban bugün Elmalı Güreş'inde Orhan Okulu ile güreş yapıyor. Bunun ardından karşılaşmayı canlı izleyen vatandaşlar "Elmalı Güreşi İsmail Balaban kimdir? Nereli, kaç yaşında?" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

Elmalı Güreşi İsmail Balaban kimdir? Nereli, kaç yaşında?

ELMALI GÜREŞİ İSMAİL BALABAN KİMDİR? NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

İsmail Balaban, 3 Eylül 1987, Antalya doğumlu, Türk pehlivandır. 652 ve 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci gelerek iki kez başpehlivan unvanını kazanmıştır. 2013 yılında Ali Gürbüz'ün doping testi pozitif çıktığı için kaybettiği başpehlivanlık finalinin 1.si ilan edilmiştir.

Antalya'nın, Cengiz Elbeye'nin ardından son yıllarda çıkardığı Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu ve Ali Gürbüz gibi önde gelen başpehlivanları arasında yer alan İsmail Balaban, imkansızlıklara rağmen pes etmeyerek er meydanının yıldızları arasına adını yazdırdı. 1987'de Elmalı (Akçay köyü) - Antalya'da dünyaya geldi. Kendisi gibi yağlı güreşçi olan Turan Balaban'ın ikizidir.

 

2012 Kırkpınar Başaltı üçüncülüğü
2013 Kırkpınar başpehlivanlığı
2014 Kurtdereli başpehlivanlığı
2014 Kırkpınar ikinciliği
2015 Kurtdereli ikincliği
2016 Kurtdereli üçüncülüğü
2017 Kırkpınar başpehlivanlığı
2018 Kurtdereli başpehlivanlığı
2019 Elmalı Yağlı Güreşleri ikinciliği

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡