Emekli intibak torba yasası son durum nedir? | İntibak zammı ödeme tarihi belli oldu mu?

Emekli intibak torba yasası son durum nedir? İntibak yasasının ne zaman çıkacağı birçok emekli vatandaş tarafından merak ediliyor. Konuya ilişkin internette arama yapılmaya başlandı. Peki Emekli intibak torba yasası son durum nedir? | İntibak zammı ödeme tarihi belli oldu mu? Detaylar haberimizde.

Emekli intibak torba yasası son durum nedir? | İntibak zammı ödeme tarihi belli oldu mu?

Emekli intibak torba yasası son durum nedir? Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye çıkarıldığı açıklanmıştı.Emeklilerin gözü açıklanan paketlerin ardından intibaka çevrildi. Birçok kişi konuya ilişkin internette arama yapmaya başladı. Peki Peki Emekli intibak torba yasası son durum nedir? | İntibak zammı ödeme tarihi belli oldu mu? Ayrıntılar haberimizde.

Emekli intibak torba yasası son durum nedir? | İntibak zammı ödeme tarihi belli oldu mu? | İntibak yasası çıktı mı?

EMEKLİ İNTİBAK TORBA YASASI SON DURUM NEDİR?

Çalışma Bakanlığı SSK Bağkur emekli maaşlarına 355 tl intibak zammı kampanyası başlatılmıştır. Ülkemizdeki BAĞKUR ve SSK emeklileri 2020 yılı içinde intibak zammı için beklemeye girmişlerdir. Bu kanun için hükümetin kararını verdi. İntibak ödemeleri en düşük emekli maaşın 1500 TL olmasının ardından düşük maaş kalmayarak, herkesin ödemesinin yükseleceğini duyurulmuştu.

Ülkemizdeki emekli vatandaşların kulağı hükümetten gelecek intibak yasasındaydı. Bu konuda vatandaşlarımız çok uzun zamandır bir düzenleme beklemektedirler. Müjdeli haber olarak beklenen intibak yasasında ilk olarak 55 TL zam olacaktır. Bu zam oranı ile birlikte en fazla intibak zammı 355 TL’ye kadar çıkmaktadır. Emekliler intibak düzenlemelerini merak ettikleri gibi ayrıca Çalışma bakanlığının bu konu hakkında atacağı adımları da merak etmektedirler. Ancak bugün çok güzel gelişmeler yaşandı, İntibak zammı onaylandı. Gün içerisinde ikinci müjde geldi. Ziraat Bankası 500-750 TL ödemesi yapacağını SGK ile anlaşmasıyla gözler İntibak zammına çevrildi. Burada bile değişen maaş farkları nedeniyle İntibak zammı ödemesi yapılacak. Promosyonda en düşük ücretle en yüksek arasında oluşan fark düşük maaş alanları üzüyor.

BAKAN AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt'e sorulan İntibak zammı geliyor haberleri sonrası "Bakanlık tarafından onayladık, TBMM'de görüşülecek ve sayın Cumhurbaşkanımıza götürülecek" açıklaması yapmıştı.

İntibak zammı için ödeneceği tarih Nisan olarak belirlendi.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI 

2020 Yılında Aile ve Çalışma Bakanlığının intibak zammı ile ilgili bir çalışma yapıldı ve komisyondan geçti. TV kanalları tarafından çıkan bu haberlerde bu bakanlığın intibak yasası ile ilgili bir çalışma yapması gündeme gelmesiyle nihayet gerçek oldu. Şu an sadece Bu düzenleme sonrasında maaşların ne kadar olacağı hakkında henüz tam bir bilgi yoktur. Ancak İntibak Zammı 2020 için onaylanmıştır. Bu yüzden sizlere tahmini olarak rakamlar vereceğiz. Bu düzenlemeden kimlerin faydalanacağı, maaşların ortalama ne kadar artacağının yanıtlarını sizlere verelim.

EMEKLİLERE ÖDENECEK 355 LİRA EK İNTİBAK ZAMMININ FORMÜLÜ

Ülkemizde 2000 yılından önce emekli olan vatandaşlara geçen dönem intibak düzenlemeleri yapılmıştı. Emekliler için Türkiye’de sürekli olarak yeni haklar tanınmaktadır. Bu son düzenlemeler ile belirtilen tarihlerden önce emekli olduysanız 55 TL ile 355 TL arasında zam yapılmıştır. Sizde bu zamdan faydalanabilirsiniz. Bu düzenleme sonrasında 2000 yılından sonra emekli olanlarda bu kampanyadan yararlanmak istemektedirler. Eğer sizde bu kararı bekliyorsanız henüz bir onay olduğunu söyleyemeyiz. Yargı ve TBMM’de bu konu için bir onay çıkmadığı gibi, hükümetinde bir adım atması beklenmiyor. Ama eğer bu karar çıkarsa 5.000.000 emekliye bu intibak zammı uygulanacaktır. Bu zam uygulandığı zaman 355 TL’ye kadar intibak zammı alabilirsiniz. Sizlere bu haberimizde Çalışma Bakanlığı SSK Bağkur emekli maaşlarına 355 tl intibak zammı hakkında bilgiler verdik. Bu hafta Çalışma Bakanlığından onaylanan yasa TBMM üzerinde bu konunun konuşulacağı ve Resmi Gazetede yayınlanması beklenmektedir. Sizde sitemizi takip ederek güncel son dakika haberleri öğrenebilirsiniz.

Emekli intibak torba yasası son durum nedir? | İntibak zammı ödeme tarihi belli oldu mu? | İntibak yasası çıktı mı?

Çalışma Bakanlığı SSK Bağkur emekli maaşlarına 355 tl intibak zammı kampanyası başlatılmıştır. Ülkemizdeki BAĞKUR ve SSK emeklileri 2020 yılı içinde intibak zammı için beklemeye girmişlerdir. Bu kanun için hükümet kararını verdi.

Emekli intibak torba yasası son durum nedir? | İntibak zammı ödeme tarihi belli oldu mu? | İntibak yasası çıktı mı?

İNTİBAK YASASI ÇIKTI MI?

Ülkemizdeki emekli vatandaşların kulağı hükümetten gelecek intibak yasasındaydı.

Bu konuda vatandaşlarımız çok uzun zamandır bir düzenleme beklemektedirler. Müjdeli haber olarak beklenen intibak yasasında ilk olarak 55 TL zam olacaktır. Bu zam oranı ile birlikte en fazla intibak zammı 355 TL'ye kadar çıkmaktadır. Emekliler intibak düzenlemelerini merak ettikleri gibi ayrıca Çalışma bakanlığının bu konu hakkında atacağı adımları da merak etmektedirler. Ancak bugün çok güzel gelişmeler yaşandı, İntibak zammı onaylandı.

Gün içerisinde ikinci müjde geldi. Ziraat Bankası 500-750 TL ödemesi yapacağını SGK ile anlaşmasıyla gözler İntibak zammına çevrildi. Burada bile değişen maaş farkları nedeniyle İntibak zammı ödemesi yapılacak. Promosyonda en düşük ücretle en yüksek arasında oluşan fark düşük maaş alanları üzüyor.

İNTİBAK ZAMMI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 öncesinde emekli olanlar ile sonrasında emekli olanların aylıkları arasında farklılıklar bulunduğunu belirterek, 2000'den sonra emekli olanların aleyhine olan bu farklılığın intibakla giderilebileceğini söyledi.

2000'den sonra emekli olanlara intibak uygulanmasını yıllardır talep ettiklerini anımsatan Ergün, "2000 yılı öncesi ile 2000 sonrası emeklilerin aylıkları arasında ortalama 300 lira fark söz konusu. 2000 öncesinde emekli olanlar için yapılan intibakın, yeni yılda 2000'den sonra emekli olanlara da uygulanmasını istiyoruz. Bu talebimizi içeren bir mektup yazıp, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdik." dedi.

Bazı dönemlerde aylıklara yapılan seyyanen zamların emeklileri kısmen rahatlattığını dile getiren Ergün, sosyal güvenlik mevzuatındaki değişiklikler ve aylık hesaplama yöntemleri nedeniyle aylıklarda istenilen düzeyde eşitliğin sağlanamadığını, Ekim 2008 itibarıyla çalışma süresi uzadıkça emekli aylıklarında kayıpların arttığını anlattı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SESİMİZE KULAK VERECEĞİNE İNANIYORUZ"

Ergün, emeklilerin bayram ikramiyesi, 2000 öncesi SSK emeklilerinin intibakı, konut edindirme yardımı (KEY) ödemeleri, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz ve indirimli seyahat, evi olmayan emeklilere konut imkanı gibi uygulamalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çalışılan dönemlerdeki sigorta mevzuat hükümleri esas alınarak, karma sisteme göre hesaplanan emekli aylıkları arasında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi amacıyla prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalıdır. Bu talebimiz yerine getirilmeli ve bundan sonra bağlanacak aylıklara da aynı kriterler uygulanmalıdır. Bu şekilde, gelecekte emekli olacakların hakları da korunmuş olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimize kulak vereceğine canı gönülden inanıyoruz."

AİLE VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NIN İNTİBAK ZAMMINA İLİŞKİN ÇALIŞMASI

2020 Yılında Aile ve Çalışma Bakanlığının intibak zammı ile ilgili bir çalışma yapıldı ve komisyondan geçti. TV kanalları tarafından çıkan bu haberlerde bu bakanlığın intibak yasası ile ilgili bir çalışma yapması gündeme gelmesiyle nihayet gerçek oldu. Şu an sadece Bu düzenleme sonrasında maaşların ne kadar olacağı hakkında henüz tam bir bilgi yoktur.

Emekli intibak torba yasası son durum nedir? | İntibak zammı ödeme tarihi belli oldu mu? | İntibak yasası çıktı mı?

İNTİBAK ZAMMI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Milyonların gözü kulağı bakanlık tarafından gelecek müjdeli haberdeydi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafıından intibak zammı onaylandı. İlk olarak 55 TL zam olacak. Bu oran ile birlikte en fazla intibak zammı 355 TL'ye kadar çıkacak. Ödemelerin hangi tarihte yapılacağı henüz bilinmiyor.

Emekli intibak torba yasası son durum nedir? | İntibak zammı ödeme tarihi belli oldu mu? | İntibak yasası çıktı mı?

İNTİBAK TALEBİ NE DEMEK?

Memur emeklilerinin intibak talebi ise Memur-Sen tarafından hükümete iletildi. Taleple aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasındaki kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi hedefleniyor. Düşük maaşı olanlara aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilmesi isteniyor. Eğer bu talep hayata geçerse, aynı görevden emekli olmuş kişiler arasındaki kurum kaynaklı maaş farkı kapatılacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
“Ben Hz. Meryem” videosu sosyal medyada infial yaratmıştı: Videonun muhatabı açıklama yaptı!
“Ben Hz. Meryem” videosu sosyal medyada infial yaratmıştı: Videonun muhatabı açıklama yaptı!
FTX iflasının sorumlu olan CEO Sam Bankman Fried için 25 yıllık ceza onandı…
FTX iflasının sorumlu olan CEO Sam Bankman Fried için 25 yıllık ceza onandı…
Emekliye promosyonda yeni süreç: Finansbank para dağıtacak
Emekliye promosyonda yeni süreç: Finansbank para dağıtacak
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”