Emekliler Asgari Geçim İndirimi alabilir mi?

5510 Sayılı Kanuna göre hem malullük hem de yaşlılık aylığına hak kazananlara bu aylıklardan hangisi bağlanır? Emekliler Asgari Geçim İndirimi alabilirler mi? Soruların cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz…

Emekliler Asgari Geçim İndirimi alabilir mi?

Emekliler Asgari Geçim İndirimi alabilirler mi?

 Asgari geçim indirimi fiilen çalışan sigortalılarımız için öngörülen bir yardım türü olup, emeklilerin asgari geçim indirimi alması söz konusu değildir.

5510 Sayılı Kanuna göre hem malullük hem de yaşlılık aylığına hak kazananlara bu aylıklardan hangisi bağlanır?

Hem malullük hem de yaşlılık aylığına hak kazanan sigortalıya, bu aylıklardan yüksek olanı, aylıklar eşitse yalnız yaşlılık aylığı bağlanır.

Ağır engelli çocuğu bulunan kadın sigortalılar için emeklilik şartlarında  kolaylık sağlanmakta mıdır?

5510 sayılı Kanunun 28 inci maddesine göre,  emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğu bulunanların, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, prim ödeme gün sayıları toplamına eklenir ve eklenen bu süreler emeklilik yaş hadlerinden de indirilir. Dolayısıyla ağır engelli çocuğu bulunan kadın sigortalılara bu yöndeki bir uygulama ile tabi oldukları emeklilik şartlarından daha erken aylık bağlanması imkanı getirilmiştir.

( Kaynak: SGK Resmi Web Sitesi )

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡