Emeklilerin Ocak zammı netleşti! İşte ek ödemeler dahil emekli maaşları...

Emekli vatandaşların merakla araştırdığı emekli maaşı zammı belli oldu mu sorusu cevap buldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte emekli maaşı zammı oranı belli oldu. Peki, emekli maaşı zammı ne kadar 2021?

Emeklilerin Ocak zammı netleşti! İşte ek ödemeler dahil emekli maaşları...

2023 yılına girilmesiyle birlikte emekli vatandaşlar emekli maaşı ne kadar olacak 2023 sorusu araştırmaya başladı. 2023 asgari ücret miktarının açıklanmasının ardından gözler 2023 ocak emekli zam oranına çevrilmişti. TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon verileriyle beraber emekli maaş zamları da belirlendi.

Emeklilerin Ocak zammı netleşti! İşte ek ödemeler dahil emekli maaşları...

EMEKLİ OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK 2023?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Refah payı eklendiğinde 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 11 bin 250 TL seviyesine ulaşacaktır.En düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 876 TL’den, 14 bin 814 TL seviyesine gelecektir."

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Bu kesimin çok yoğun bir talebi var. En düşük maaşı alanlar emeklilerin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan bir kesim. Ancak bu talebin karşılanması bütçede sapmalara yol açacaktır. Bence 29 Ekim’de Cumhuriyetin 100 yılı hasebiyle emeklilere ikramiye verileceği esas artışın ocak ayına sarkacağı kanaatindeyim.Ara dönemde en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltilse bile yılbaşı itibarıyla yeniden maaşlara artış yapılması ihtiyacı doğacak. Bu en düşük emekli maaşının yılbaşında tekrardan artarak 15 bin TL seviyelerine gelmesi demek. Bu bütçede çok karşılık bulmayacak bir rakamdır. Bence ilk etapta ikramiye verilecek esas zammın da ocak döneminde yapılacağı kanaatindeyim." dedi.

Emeklilerin Ocak zammı netleşti! İşte ek ödemeler dahil emekli maaşları...

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

22 Ocak'ta açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşlarımızın 2023 ocak ayına ilişkin zam farklarını bugün hesaplara yatırıyoruz" dedi. Bu doğrultuda vatandaşlar 22 Ocak 2023 tarihinde zam farklarını aldılar.

2022 ENFLASYON VERİLERİ

Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 64,27, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 97,72 oldu.3

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
20 Yorum