Enes Kanter tutuştu

Kırmızı bülten sonrası FETÖ'cü Enes Kanter tutuştuİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kırmızı bülten çıkarılması konusunda başvuru yapılan FETÖ firarisi basketbolcu Enes Kanter, ABD Kongre üyeleri ve senatörlerine ziyarette bulunarak Türkiye aleyhine açıklamalarda bulundu. Söz konusu durumu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç "utanç verici" olarak değerlendirdi.

Enes Kanter tutuştu

Hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kırmızı bülten çıkarılan FETÖ firarisi basketbolcu Enes Kanter’in ABD Kongre üyeleri ve senatörlerine yaptığı ziyarette Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürüterek bir kez daha ülkesine ihanet ettiği ortaya çıktı.

Türkiye’yi karaladı FETÖ'cü Enes Kanter, ABD Kongre üyelerini ve senatörleri ziyaret ederek, Türkiye aleyhine açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletlerinin Florida Senatörü Marco Rubio, terör örgütü FETÖ savunuculuğuyla dikkat çeken NBA oyuncusu Enes Kanter'e kucak açmasını, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç "utanç verici" olarak değerlendirdi.

ABD'li senatör Rubio: Cesaretten etkilendim
Amerika Birleşik Devletlerinin Florida Senatörü Marco Rubio, FETÖ terör örgütü savunuculuğuyla dikkat çeken Türkiye'nin 'Kırmızı Bülten' çıkarılması için hazırlıklara başladığı NBA oyuncusu Enes Kanter'e kucak açtı. Rubio, Enes Kanter ile Washington'da bir araya geldi. Senatör Rubio, Twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Bu genç adamın Türk vatandaşı arkadaşlarının haklarını savunmak için gösterdiği cesaretten etkilendim. Bugün Enes Kanter ile toplantı yapmaktan onur duydum" dedi.

Büyükelçi Kılıç cevap verdi
Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Senatör Rubio'nun paylaşımına sert tepki gösterdi. Rubio'nun Twitter'daki paylaşımının altına yorum yazan Kılıç, "Demokratik olarak seçilen bir senatör, 2016 yılında Türk demokrasisini hedef alan bir terörist grubun karalama kampanyasını destekliyor. Çok utanç verici" ifadelerine yer verdi.

ABD’nin Florida eyaleti Senatörü Marco Rubio, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan iade talepnamesi düzenleyerek kırmızı bülten başvurusunda bulunduğu FETÖ firarisi basketbolcu Enes Kanter’i ofisinde ağırladı.

Rubio’nun görüşmeye dair paylaştığı mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki olumsuz görüşleri ve Kanter’i öven sözlerine, Büyükelçi Serdar Kılıç’tan tepki geldi.

Kılıç mesajında şöyle dedi "Demokratik bir şekilde seçilen bir Senatör, 2016’da Türk demokrasisini hedef alan terörist bir grubun karalama kampanyasını destekliyor. Utanç verici. Enes Kanter sana, kendi ailesinin bile, bu terör örgütünün liderine sadakatini gösterdikten sonra onu evlatlıktan reddettiğini söyledi mi?" dedi.

Enes Kanter tutuştu

Enes Kanter tutuştu

Kırmızı bülten çıkarılması için başvuru yapıldı
Bu arada senatörün paylaşımına ABD'de yaşayan bazı Türklerde yorum yazarak tepkilerini ortaya koydu. Önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, firari şüpheli basketbolcu Enes Kanter hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan iade talepnamesi düzenlenerek, 'Kırmızı Bülten' çıkarılması için başvuru yapılmıştı.

ENES KANTER KİMDİR?

enes-kanter-001.jpg

20 Mayıs 1992 yılında Zürih’te doğmuştur. Pivot ve uzun forvet pozisyonunda oynayabilen basketbolcu Oklahoma City Thunder forması giymektedir. Doku bilimi alanında öğretim görevlisi olan babasının işleri nedeniyle ailesi, Enes küçük yaşta iken Van’a yerleşir. Basketbolunu Van’da geliştiren Enes, daha sonrasında Samanyolu Koleji’ne geçer. 2003 yılında gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’nda Ülkerspor’un dikkatini çeker. Ülkerspor, Enes Kanter’i transfer etmek için Samanyolu Koleji’ne 7 bin dolar, bir miktar forma ve top yollar. Enes, Ülkerspor ile Fenerbahçe’nin birleşmesinin ardından Fenerbahçe Ülker’in altyapısına katılır. 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe Ülker’in A takımına çıkma başarısı gösteren Enes Kanter, ilk resmi maçına 16 Ekim 2008 tarihinde çıkar.

4’ü Euroleague ve 5’i Türkiye Ligi olmak üzere toplam 9 resmi maçta oynar. 2010 yılında Nike Hoop Summit maçında Dünya takımında forma giyer. 34 sayı ve 13 ribaundluk olağanüstü performansıyla kendi jenerasyonun en potansiyelli oyuncularından biri olduğunu kanıtlar. Enes Kanter bu performansıyla, Nike Hoop Summit maçında en yüksek sayıyı üreten Avrupa’lı oyuncu olma başarısını Dirk Nowitzki’nin elinden alır. Enes Kanter, Kasım 2009’da UCLA, USC, Indiana ve UNLV gibi üniversitelerin arasından Washington Üniversitesi’ni seçtiğini sözlü olarak taahhüt etmesine rağmen bir süre sonra diğer üniversite programları hakkında yeterince bilgiye sahip olmadığını söyleyerek bu sözünden vazgeçer. 14 Nisan 2010 tarihinde en önemli kolej basketbol programlarından birine sahip olan Kentucky Üniversitesi’nin teklifini kabul eder. Fenerbahçe Ülker Enes Kanter’in Kentucky’de oynayabilmesi için 33 bin dolarlık transfer ücreti istemiştir.

fetocu_enes_kanter_abdde_kendini_sevdirmek_icin_bakin_ne_yapti_1510816117_1833-001.jpg

NCAA’de (Amerikan Kolej Sporları Kurumu) oynayabilmesi için NBA yönetimi Enes Kanter’in Fenerbahçe Ülker’deki ödeme dekontlarını ister ve kendisine ödenen tutarın 100 bin doları aşmasının ortaya çıkması sonucunda profesyonel oyuncu statüsünde değerlendirilir. Bu sebeple NCAA’de oynamasına izin verilmez. Oynamasına izin verilmeyen Enes, çalışmalarını Chicago şehrinde sürdürüp 2011 NBA Draftı’na bu şehirde hazırlanır. Sonraki iki sezon boyunca istikrarlı bir şekilde hem süresini hem de istatistiklerini geliştirir. 2013-2014 sezonunu 12.3 sayı ve 7.5 ribaund ortalamalarıyla tamamlar. 2014-2015 sezonunun ortasında Utah Jazz’e takas olmak istediğini iletir ve 19 Şubat 2015 tarihinde 4 takımlı bir takas ile Oklahoma City Thunder’a geçer. Sezon sonu kontratının sona ermesiyle serbest kalır. 9 Temmuz 2015 tarihinde Portland Trail Blazers Enes Kanter’e 4 yıl boyunca 70 milyon dolarlık bir kontrat teklif eder. Kontrat teklifini karşılama hakkı bulunan Oklahoma, bu hakkını kullanır ve Enes takımda kalır. FETÖ'ye balılığı ile bilinen Enes Kander ailesi evlatlıktan reddettikten son Fetullah Gülen'in soyismini alır ve Enes Gülen olur.

ekran-oooo.jpg

İŞTE ENES KANTER'İN O AÇIKLAMASI

İşte o açıklama;

Ey Kainat duy sesimi

Bugün 24 senedir ana, baba, kardeş dediğim ailemi ve tüm akrabalarımı kaybettim. Kendi babam soyismimi değiştirmemi istedi. Beni doğuran anne beni reddetti. Beraber büyüdüğümüz kardeşlerim beni artık yok sayıyor. Akrabalarım beni bir daha görmek istemiyorlar.

Vefalı, fedakar insanların gözyaşları ile büyüttüğü bu hizmet için bir Enes değil bin Enes feda olsun. Hocaefendi yolunda anam, babam, kardeşlerim, tüm sülalem feda olsun. Bu dava uğrunda bir değil saçlarım adedince başım olsa yine veririm feda olsun.
Rabbim benim ömrümden alsın her saniyesini yiğit hocama versin.

Hizmet yolunda cennetim feda olsun, cehennemlere güler geçerim. Canım hocamın sevgisi ana, baba, kardeş bütün sevgilerin üzerindedir. Biz bu hizmeti sokakta bulmadık ki birkaç pakrudin dönme yüzünden bırakalım.

Anam babam sana feda olsun, hizmet yolunda feda olsun bu dava uğranda feda olsun.
Kismenin zerre şüphesi olmasın. Allah (cc) sahabi ruhunu yeniden dirilten bu garip davanın garihp yolcularına sahip çıkacaktır şahlandıracaktır.

Dayanın abilerim dayanın ablalarım dayanın kardeşlerim. Sıkının dişinizi. İmtihanı kaybetmeyelim. Kazanma kuşağında kaybedenlerden olmayalım.

Bundan sonra benim anamda babamda benim kardeşlerimde dünyanın 171 küsür ülkesinde Türk bayrağını şerefle dalgalandıran o fedakar hizmet erleridir. Bundan sonra benim ailem o gözü yaşlı hocaefendimdir.

Zalimler yakın zamanda savrulup gidecektir. Sıkın dişinizi Allah bizimle beraber.
Mevlam herşeyi güzel eyleyecek. Bu davadan vazgegeçilmez.
Allah var gam yok.

ENES KANTER'İN BABASINDAN AÇIKLAMA

FETÖ'cü Enes Kanter'in buna benzer paylaşımlarına devam etmesi ve FETÖ'ye aktif bağlı olmasının ardından babası bir açıklamada bulundu ve oğlunu reddettiği bir mektup paylaştı.

Basketbolcu Kanter ailesi tarafından evlatlıktan reddedildi. Kanter'in babası Akademisyen Mehmet Kanter, oğluna açık çağrıda bulunarak soyadını değiştirmesini istedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
META'dan Facebook ve Instagram'a büyük ceza!
META'dan Facebook ve Instagram'a büyük ceza!
FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan olaylı Trabzonspor, Fenerbahçe maçı hakkında açıklama geldi
FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan olaylı Trabzonspor, Fenerbahçe maçı hakkında açıklama geldi
Okey masasına arkadaş bulamayan vatandaş, öyle bir şey yaptı ki sosyal medyada gündem oldu!
Okey masasına arkadaş bulamayan vatandaş, öyle bir şey yaptı ki sosyal medyada gündem oldu!
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek