Enes Kanter'e Türkiye'den Engel

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yurtdışında FETÖ’cü dernekleri kapattırdık. Ailesini bile reddeden basketbolcu Enes Kanter’in propaganda için başladığı dünya turuna engel olduk” dedi.

Enes Kanter'e Türkiye'den Engel

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yurtdışında FETÖ’cü dernekleri kapattırdık. Ailesini bile reddeden basketbolcu Enes Kanter’in propaganda için başladığı dünya turuna engel olduk” dedi.

Hafta sonu Afyonkarahisar’da gerçekleşen AK Parti’nin istişare toplantısında ele alınan önemli konuların başında FETÖ ve terör örgütleri ile mücadele vardı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kampta başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı yurtdışında yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Çavuşoğlu’nun sunum sırasından şu başlıklar üzerinde durdu:

STATÜLERİ GERİ ALINDI

“Bazı FETÖ kuruluşları, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey tarafından resmi olarak tanınıyordu. FETÖ kuruluşları arasında Kimse Yok Mu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile TUSKON bulunuyordu. Girişimlerimiz sonucu bu statüleri geri alındı.

Enes Kanter’in propaganda için başladığı dünya turunu tamamlamasına engel olduk. Üç ülkeden sınır dışı edildi.

OKULLARINA EL KONDU

Myanmar’dan FETÖ imamını Türkiye’ye getirdik. Malezya’dan, Azerbaycan’dan Katar’dan, Suudi Arabistan’dan FETÖ’cüleri teslim aldık. 15 ülkede FETÖ iltisaklı okul ve dil kurslarının faaliyetleri sonlandırıldı. Gambiya, Azerbaycan, Tacikistan, Libya, Ürdün, Dominik Cumhuriyeti, Fas, Ruanda, Kuveyt, Tunus, Karadağ, Maldivler, Madagaskar, Fildişi Sahilleri oldu. Gine, Somali, Nijer, Sudan, Kongo’da Maarif Vakfı bu okulları devraldı. Diğer ülkelerle de okulların devredilmesine yönelik temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz”

ENES KANTER KİMDİR?

Ailesi evlatlıktan reddettikten son Fetullah Gülen'in soyismini alan Enes Kanter kimdir? FETÖ'ye adete bağımlı olan Enes Gülen Kanter aslen nerelidir ve Enes (Gülen) Kanter kaç yaşındadır? İşte Enes (Gülen) Kanter'in biyografisi

ENES KANTER KİMDİR?

20 Mayıs 1992 yılında Zürih’te doğmuştur. Pivot ve uzun forvet pozisyonunda oynayabilen basketbolcu Oklahoma City Thunder forması giymektedir. Doku bilimi alanında öğretim görevlisi olan babasının işleri nedeniyle ailesi, Enes küçük yaşta iken Van’a yerleşir. Basketbolunu Van’da geliştiren Enes, daha sonrasında Samanyolu Koleji’ne geçer. 2003 yılında gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’nda Ülkerspor’un dikkatini çeker. Ülkerspor, Enes Kanter’i transfer etmek için Samanyolu Koleji’ne 7 bin dolar, bir miktar forma ve top yollar. Enes, Ülkerspor ile Fenerbahçe’nin birleşmesinin ardından Fenerbahçe Ülker’in altyapısına katılır. 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe Ülker’in A takımına çıkma başarısı gösteren Enes Kanter, ilk resmi maçına 16 Ekim 2008 tarihinde çıkar. 4’ü Euroleague ve 5’i Türkiye Ligi olmak üzere toplam 9 resmi maçta oynar. 2010 yılında Nike Hoop Summit maçında Dünya takımında forma giyer. 34 sayı ve 13 ribaundluk olağanüstü performansıyla kendi jenerasyonun en potansiyelli oyuncularından biri olduğunu kanıtlar. Enes Kanter bu performansıyla, Nike Hoop Summit maçında en yüksek sayıyı üreten Avrupa’lı oyuncu olma başarısını Dirk Nowitzki’nin elinden alır. Enes Kanter, Kasım 2009’da UCLA, USC, Indiana ve UNLV gibi üniversitelerin arasından Washington Üniversitesi’ni seçtiğini sözlü olarak taahhüt etmesine rağmen bir süre sonra diğer üniversite programları hakkında yeterince bilgiye sahip olmadığını söyleyerek bu sözünden vazgeçer. 14 Nisan 2010 tarihinde en önemli kolej basketbol programlarından birine sahip olan Kentucky Üniversitesi’nin teklifini kabul eder. Fenerbahçe Ülker Enes Kanter’in Kentucky’de oynayabilmesi için 33 bin dolarlık transfer ücreti istemiştir. NCAA’de (Amerikan Kolej Sporları Kurumu) oynayabilmesi için NBA yönetimi Enes Kanter’in Fenerbahçe Ülker’deki ödeme dekontlarını ister ve kendisine ödenen tutarın 100 bin doları aşmasının ortaya çıkması sonucunda profesyonel oyuncu statüsünde değerlendirilir. Bu sebeple NCAA’de oynamasına izin verilmez. Oynamasına izin verilmeyen Enes, çalışmalarını Chicago şehrinde sürdürüp 2011 NBA Draftı’na bu şehirde hazırlanır. Sonraki iki sezon boyunca istikrarlı bir şekilde hem süresini hem de istatistiklerini geliştirir. 2013-2014 sezonunu 12.3 sayı ve 7.5 ribaund ortalamalarıyla tamamlar. 2014-2015 sezonunun ortasında Utah Jazz’e takas olmak istediğini iletir ve 19 Şubat 2015 tarihinde 4 takımlı bir takas ile Oklahoma City Thunder’a geçer. Sezon sonu kontratının sona ermesiyle serbest kalır. 9 Temmuz 2015 tarihinde Portland Trail Blazers Enes Kanter’e 4 yıl boyunca 70 milyon dolarlık bir kontrat teklif eder. Kontrat teklifini karşılama hakkı bulunan Oklahoma, bu hakkını kullanır ve Enes takımda kalır. FETÖ'ye balılığı ile bilinen Enes Kander ailesi evlatlıktan reddettikten son Fetullah Gülen'in soyismini alır ve Enes Gülen olur.

enes kanter

İŞTE ENES KANTER'İN O AÇIKLAMASI

Ey Kainat duy sesimi

Bugün 24 senedir ana, baba, kardeş dediğim ailemi ve tüm akrabalarımı kaybettim. Kendi babam soyismimi değiştirmemi istedi. Beni doğuran anne beni reddetti. Beraber büyüdüğümüz kardeşlerim beni artık yok sayıyor. Akrabalarım beni bir daha görmek istemiyorlar.

Vefalı, fedakar insanların gözyaşları ile büyüttüğü bu hizmet için bir Enes değil bin Enes feda olsun. Hocaefendi yolunda anam, babam, kardeşlerim, tüm sülalem feda olsun. Bu dava uğrunda bir değil saçlarım adedince başım olsa yine veririm feda olsun.
Rabbim benim ömrümden alsın her saniyesini yiğit hocama versin.

Hizmet yolunda cennetim feda olsun, cehennemlere güler geçerim. Canım hocamın sevgisi ana, baba, kardeş bütün sevgilerin üzerindedir. Biz bu hizmeti sokakta bulmadık ki birkaç pakrudin dönme yüzünden bırakalım.

Anam babam sana feda olsun, hizmet yolunda feda olsun bu dava uğranda feda olsun.
Kismenin zerre şüphesi olmasın. Allah (cc) sahabi ruhunu yeniden dirilten bu garip davanın garihp yolcularına sahip çıkacaktır şahlandıracaktır.

Dayanın abilerim dayanın ablalarım dayanın kardeşlerim. Sıkının dişinizi. İmtihanı kaybetmeyelim. Kazanma kuşağında kaybedenlerden olmayalım.

Bundan sonra benim anamda babamda benim kardeşlerimde dünyanın 171 küsür ülkesinde Türk bayrağını şerefle dalgalandıran o fedakar hizmet erleridir. Bundan sonra benim ailem o gözü yaşlı hocaefendimdir.

Zalimler yakın zamanda savrulup gidecektir. Sıkın dişinizi Allah bizimle beraber.
Mevlam herşeyi güzel eyleyecek. Bu davadan vazgegeçilmez.
Allah var gam yok.

ENES KANTER'İN BABASINDAN AÇIKLAMA

FETÖ'cü Enes Kanter'in buna benzer paylaşımlarına devam etmesi ve FETÖ'ye aktif bağlı olmasının ardından babası bir açıklamada bulundu ve oğlunu reddettiği bir mektup paylaştı.

Basketbolcu Kanter ailesi tarafından evlatlıktan reddedildi. Kanter'in babası Akademisyen Mehmet Kanter, oğluna açık çağrıda bulunarak soyadını değiştirmesini istedi.

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡