Eray Çakın kimdir? | Tutuklandı mı? | Eray Çakın neden tutuklandı?

Nişantaşı’nda bir arkadaşıyla parkta oturan başörtülü araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya’ya saldırdığı öne sürülen Eray Çakın ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Basında yer alan haberler sonrası Eray Çakın merak konusu oldu. Peki Eray Çakın kimdir? | Tutuklandı mı? | Eray Çakın neden tutuklandı? İşte detaylar...

Eray Çakın kimdir? | Tutuklandı mı? | Eray Çakın neden tutuklandı?

İstanbul':un  Şişli ilçesi Nişantaşı’nda bir arkadaşıyla parkta oturan başörtülü araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya’ya saldırdığı öne sürülen Eray Çakın ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Basında yer alan haberler sonrası Eray Çakın merak konusu oldu. Peki Eray Çakın kimdir? | Tutuklandı mı? | Eray Çakın neden tutuklandı? İşte ayrıntılar...

ERAY ÇAKIN KİMDİR?

Eray Çakın, 6 Haziran Pazar günü Nişantaşı'nda başörtülü akademisyen Neşe Nur Akakaya'ya saldırdığı iddia edilen kişidir.

İstanbul'un Şişli ilçesi Nişantaşı’nda geçtiğimiz hafta pazar günü akademisyen Neşe Nur Akkaya’ya saldırdığı öne sürülen şüpheli Eray Çakın, gözaltına alınmıştı. Kasten yaralama suçundan mahkemeye sevk edilen Eray Çakın adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı.

9 Haziran Çarşamba günü saldırıya uğrayan Neşe Nur Akkaya’nın savcılık soruşturması kapsamında ifadesinin alınması sonrası soruşturma derinleştirildi.

Savcılığa ifade vermek için bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Eray Çakın, bu kez "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama ve "silahla kasten yaralama" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"6 Haziran 2021’de E.Ç, N.N.A. ve Y.F. arasında yaşanan olay sonrasında kasten yaralama suçundan soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli E.Ç. hakkında 8. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararı uygulanmıştır. N.N.A. ve Y.F.’nin 09/06/2021 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadeleri doğrultusunda E.Ç. hakkındaki soruşturma, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama ile silahtan sayılan cisimle kasten yaralama suçundan derinleştirilmiştir. Soruşturma kapsamında, E.Ç’nin 10/06/2021 tarihinde (bugün) ifadesinin alınmasına müteakip halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama (TCK 216/1) ile silahla kasten yaralama (TCK 86/2, 3-e) suçlarından tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir."

ERAY ÇAKIN TUTUKLANDI MI?

Nişantaşı’nda akademisyen kadına saldırdığı iddia edilen Eray Çakın tutuklandı. 

ERAY ÇAKIN NEDEN TUTUKLANDI MI?

Eray Çakın, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "aşağılama" ve "silahla kasten yaralama" suçlarından tutuklandı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡