Erdoğan AK Parti 6. Olağan Kongresi'nde konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da düzenlenen AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresinde konuşuyor.

Başkan Erdoğan Ankara'da gerçekleşecek olan AK Parti 6.Olağan Kongre öncesi dışarıda bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi. Başkan Erdoğan şunlar söyledi;

"Sevgili kardeşlerim sizleri canı gönülden selamlıyorum. Biliyorsunuz üzerimize geliyorlar. Ama biz tek milletiz. Tek devletiz. Biz sadece Allah'ın huzurunda rukü ve secdede eğildik sadece. Onların dolarları varsa bizim de Allah'ımız var. Biz yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın. İçeride de mesajımızı vereceğiz.

"YETER Kİ SİZ DİMDİK DURUN BİZ ÇÖKERTEMEYECEKLER"

"Kardeşlerim, yapacağımız daha çok şey var. Atacağımız adımlarımız çok. 26 Ağustos'ta Malazgirt'teyiz. Sultan Alparslan gibi dimdik ayakta olacağız. Hiç endişeniz olmasın. Yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler. Bundan sonra da çökertemeyecekler."

"81 MİLYON İNSANCA YAŞAMANIN ERDEMİNE ULAŞACAK"

"Yerel seçimlere hazır mıyız? Yeni sistemde AK Parti'nin iktidarı ile 81 milyon insanca yaşamanın erdemine ulaşacak. Eğitim'de, sağlıkta, ulaşımda, emniyette ve adalette her şeyde çok daha iyi olacağız. Kardeşlerim sizleri dışarıda çok fazla yormak istemiyorum. Kurban Bayramı'mız şimdiden hayırlara vesile olsun. Sizlerle gurur duyuyoruz kardeşlerim. Durmak yok yola devam. Bugün ana kademenin kongresini yapıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Kongremiz şimdiden hayırlı olsun. Kalın sağlıcakla."

Başkan Erdoğan'ın AK Parti 6. Olağan Kongresi konuşmasından satırbaşları;

"TÜM TÜRKİYE'YE SELAMLARIMI İLETİYORUM"

"Ülkemizin 81 vilayetinden salonumuza teşrif eden kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Bu mutlu günümüzü bizlerle paylaşmak üzere misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Şu anda vatan toprağının neresinde olursa olsun; fabrikada masa başında, inşaatta iskele üstünde, aracının direksiyonunda, dükkanında, nafakasını temin etmek için çalışan tüm emekçilerimize selamlarımı sunuyorum."

"Pamuk toplayan, fındık toplayan, çay biçen, ekin biçen, ürününü hasad eden, serasını hazırlayan, hayvanını otlatan tüm kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. İşverenlerimize, girişimcilerimize, tüccarlarımız, kendisi ve ülkesi için kazanan, yatırım yapan, koşturan herkese selamlarımı yolluyorum. Okullarda üniversitelerde kitabıyla, defteriyle gayretiyle ilim öğreten ve öğrenen hocalarımızla öğrencilerimize selamlarımızı yolluyorum."

"Sınırlarımız içinde ve dışında dağlarda, ovalarda, şehirlerde, en izbe yerlerde ülkemizin güvenliği için hayatlarını ortaya koyarak görev yapan bütün güvenlik güçlerimize selamlarımı sunuyorum. Terörle mücadelede 15 Temmuz'da ve her nerede olursa olsun fedakarlık yapmış olan şehit yakınlarına, gazilerimize selamlarımızı yolluyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. "

"AK PARTİ'NİN ASIL KURUCUSU DA SAHİBİ DE MİLLETİMİZDİR"

    "Türkiye'de teşkilatın faaliyetlerinde her seviyedeki kadrolarında hanımlara ve gençlere özel önem veren tek parti AK Parti'dir. Buradan tüm hanım kardeşlerimize ve gençlerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum. AK Parti'yi sizlerle bugünlere getirdik. İnşallah daha nice 17 yıllara sizlerle birlikte ulaştıracağız. AK Parti kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş bir partidir. AK Parti 60 kurucu üye tarafından kurulmuş bir partidir. Ama AK Parti'nin asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir."

"VELHASIL AK PARTİ TÜRKİYE'DİR"

"AK Parti hicrettir. AK Parti Malazgirt'tir. AK Parti Anadolu'daki tüm izlerimizdir. AK Parti atalarımızın varisidir. AK Parti Selçuklu'dur. AK Parti Osmanlı'dır. AK Parti İstiklal Harbimizdir, Cumhuriyetimizdir. AK Parti kalkınmadır, rahmetli Özal'ın açtığı kalkınma yolunun günümüzdeki takipçisidir. AK Parti bugündür. AK Parti gelecektir. Gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet ederek, ülkemizin önündeki bir asrını aydınlatır. Velhasıl AK Parti Türkiye'dir. AK Parti'yi milletimiz kurmuştur diyoruz. Bunun için AK Parti'yi gözümüz gibi koruyoruz."

"TÜRKİYE'NİN YÜKSELİŞİNİ DURDURMAYACAKSINIZ"

"Ya olacağız ya öleceğiz diye hedeflerimize yürüyoruz. Başaramayacaksınız milletimizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacaksınız. Türkiye'nin yükselişini durdurmayacaksınız. Kurulduğumuz günden beri gördüğümüz her haksızlık zulüm riyakarlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmayacağız. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlerden boyun eğenlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler aslan gibi vuruşurken, arkada el ovuşturanlara benzemedik, benzemeyeceğiz. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik, etmeyeceğiz. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz."

"OYUNU GÖRDÜK, MEYDAN OKUYORUZ"

"Biz mazlumlara gönlümüzü ve imkanlarımızı işte bu anlayışla sonuna kadar açıyoruz. Biz ecdadımıza işte bu hissiyatla, tüm gücümüzle sahip çıkıyoruz. Biz gerektiğinde canımızı işte bu şuurla ortaya koymaktan çekinmiyoruz. Biz bu sorumlulukla soysuzlara zağarlık yapmak yerine, onlara meydan okuyoruz. Ne demek zağarlık? Av köpeği. Hazreti Ali'ye atfedilen güzel bir söz var. "Haksızlığa karşı susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz" Biz sadece hakkımızı değil, aynı zamanda ülkemizin de şerefini savunuyoruz. 15 Temmuz destanını işte bu hissiyatla verdiğimiz mücadele sayesinde kazandık. Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyoruz. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa imkan da vardır."

"KARANLIK ODAKLARIN DÜMEN SUYUNA GİRMEDİK"

"Kazandığımız her başarıyı bir sonraki başarıların başlangıç noktası olarak gördük. AK Parti olarak masa başı siyaset yapmadık, asla karanlık odakların dümen suyuna girmedik. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar. Hiç kimse bu milletle oynamaya kalkmasın. Son 5-6 yılda karşılaştığımız hadiselerde gördük ki, kardeş olduğumuzda, birlik olduğumuzda hiç kimse bizle baş edemedi. Dize getiremedi. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz."

EĞİTİM SİSTEMİ

"Eğitimde 12 yıllık zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kademeli hale getirerek yeni bir dönem başlattık. Çocuklarımız önündeki ayrımcı uygulamalara son verdik. Üniversite sayımız 76'ydı şu anda 207 üniversitemiz var. Gençlerimize spordan sanata kadar hizmet veren gençlik merkezlerimiz 9'da 286'ya çıkardık. Yurtlarımızdaki yatak kapasitesi 188 binden 660 bine çıkardık. Her branşta sporcularımızın yetişmesi için özel programlar uyguluyoruz."

SAĞLIK SİSTEMİ

"Türkiye sağlıkta bir değişim, dönüşüm sürecini yaşadı. Ambulans hizmetlerinden 2 milyon 600 binin üzerinden vatandaşımız yararlandı. Yozgat, Isparta, Mersin, Adana ve Elazığ şehir hastanelerini hizmete aldık. Toplam 44 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerini hizmete sokuyoruz."

ADALET SİSTEMİ

"Mahkemelerimizi köhne binalardan kurtardık. Hakim ve savcı sayımızı 17 bine, toplam adalet personeli sayısını da 62 bine çıkararak hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli verilmesini sağladık. Yargıtay ve Danıştay'ın yükünü hafiflettik. Temel kanunlarımızın tamamını yeniledik."

ULAŞIM SİSTEMİ

"Ulaşım ağlarında trafik güvenliğini sağlamak için önlemler almaya devam ediyoruz. 26 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. 83 tünele 265 tane daha ekledik. Marmaray'dan geçen yolcu sayısı 275 milyon. Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi nice eserleri milletimizin hizmetine sunduk. Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için kolları sıvadık. Kanal İstanbul'la birlikte dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik."

SAVUNMA SİSTEMİ

"Ülkemizde halen yürütülmekten olan savunma sanayi harcamaları tutarı 45 milyar doları aştı. Yakın zamanda 75 milyar doları bulacaktır. İnsanlı ve insansız hava araçlarından, gemilerden tankına topuna kadar savunma sanayimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Sınırötesindeki tehditleri kaynağında kurutmaya kararlıyız. Kandil'i, Sincar'ı, Mahmur'u kaynağında kurutacağız"

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Altını kimse tutamıyor: Rekor üstüne rekor kırarken, yatırımcı yeni alım için doğru sinyali bekliyor…
Altını kimse tutamıyor: Rekor üstüne rekor kırarken, yatırımcı yeni alım için doğru sinyali bekliyor…
Kripto yatırımcısı bu anı bekliyor
Kripto yatırımcısı bu anı bekliyor
MGM uyardı: Tam tamına 45 il için sarı kod sinyali verildi, işte detaylar…
MGM uyardı: Tam tamına 45 il için sarı kod sinyali verildi, işte detaylar…
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
Çok Okunanlar
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
Türkiye sallanıyor! Uzmanlar tarih verdi! Tokat'ta yaşanan deprem, 7.5 büyüklüğünün habercisi!
Türkiye sallanıyor! Uzmanlar tarih verdi! Tokat'ta yaşanan deprem, 7.5 büyüklüğünün habercisi!
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…