Erdoğan'dan çok konuşulacak sözler: Sizin topunuz gelseniz bir Türkiye etmezsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde, gazete, televizyon ve ajansların yöneticileriyle bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Arap Birliği'nin skandal bildirisiyle ilgili " Sizin topunuz bir araya gelseniz bir tane Türkiye etmezsiniz." dedi.

Erdoğan'dan çok konuşulacak sözler: Sizin topunuz gelseniz bir Türkiye etmezsiniz

Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde, aralarında Kanal 7 Medya Grubu adına Zahid Akman'ın da bulunduğu gazete, televizyon ve ajansların yöneticileriyle bir araya geldi.

"MAZLUMLARIN HAKKINI ALMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ"

Başkan Erdoğan, Arap Birliği'nin skandal bildirisiyle ilgili  ''Bu bölge şu anda Suriye’de bir Arap ükesi mi? Suriye kahir ekseriyetli Arap mıdır, Araptır. Terörün estiği bölge Arapların ağırlıklı olduğu bölge midir ? Öyledir. Yerlerinden edilen Arapları kurtarıyoruz. Rejim YPG PYD’yi de savunmuyor. Bütün bunlar ortadayken Arap Ligi hala Türkiye’nin aleyhine karar çıkartıyor. Sizin topunuz bir araya gelseniz bir tane Türkiye etmezsiniz. Ve biz şu andaki duruşumuzla her hangi bir ülke için değil mazlumların hakkını almak için bu mücadeleyi veriyoruz. Suriye’yi bölüp parçalamak isteyenlere karşı bu mücadeleyi veriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan çok konuşulacak sözler: Sizin topunuz gelseniz bir Türkiye etmezsiniz

"HİÇBİR YERDE İŞGAL YAPMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Sözlerine devam eden Erdoğan, ''Bu örgütlerin amacı Fırat’ın doğusunda bir terör devletini kurmaktır. Biz de buna müsade etmeyeceğiz. Burayı terk edecekler. Mümbiç ile alakalı tam Obama döneminde bize 90 günde Mümbiç’i bize teslim edeceklerdi. Ondan sonra sene devretti yine bir şey olmadı. Biz şimdi mecburen Mümbiç’e de operasyon yapıyoruz. Oradaki aşiretler bize haber gönderdi. Gelin bizi kurtarın topraklarımızı geri verin dediler. Biz alt yapı ve üst yapısını yapıp gerçek sahiplerine veriyoruz. Bizim hiçbir yerde işgal yapmamız söz konusu olmaz. Böyle bir şey aklımızdan geçmez.  Demokrafik yapıyla oynanıyor gibi laflar ediyor bazı batılı ülkeler. Öyle bir niyetimiz olsaydı bunu Cerablus’ta, Afrin’de yapardık. Bunu şu anda deseklediğiiniz terör örgütü yapıyor. Irak sınırına doğru yapıyorlar.'' dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡