Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kiev'den duyurdu: "Başkanla mutabık kaldık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen Türkiye-Ukrayna İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Altını çiziyorum neyi beklediğinizi biliyorum" dedi ve "serbest ticaret anlaşması konusunda sayın başkanla mutabık kaldık" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kiev'den duyurdu: "Başkanla mutabık kaldık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna'nın başkenti  Kiev'de düzenlenen Türkiye-Ukrayna İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Ukrayna dost olmanın ötesinde stratejik ortaktır. 

- İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğimizin güçlenmesine önem veriyoruz. Karadeniz'den komşumuz Ukrayna ile münasebetlerimiz her geçen gün daha da artıyor. İmzaladığımız dokuz anlaşma ile münasebetlerimizi daha da kuvvetlendirdik.

- Ukrayna ile ticaret hacmimiz her sene yükselmiştir. Yükseltiyoruz 2019 da ticaretimizi yüzde 10.2 artarak 4.8 milyar dolara yükseldi. 

Altını çiziyorum neyi beklediğinizi biliyorum dedi ve "Sayın başkanla mu konuda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

Ve ticaret bakanlarımız da kendi aralarında metnini adeta imzaladılar. Bu konuda kısa sürede iş dünyamıza müjdeyi vermek istiyoruz. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YERLİ OTOMOBİL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yerli otomobile ilişkin de açıklamada bulundu. Erdoğan "Geleceğin teknolojisiyle elektrikli olarak üreteceğimiz otomobili inşallah 3 sene içerisinde müşterisiyle buluşturmayı planlıyoruz." dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡