Ermenistan'da Sıradışı Günler : Göstericiler Sokakları Rehin Aldı

Türkiye'nin doğu komşusu Ermenistan'da bugün olağanüstü bir gün yaşanıyor.Ermenistan'da polis, sabah saatlerinden beri devam eden ve eski Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın başbakan olarak aday göstermesine karşı çıkan protestoculara biber gazı i

Ermenistan'da Sıradışı Günler : Göstericiler Sokakları Rehin Aldı

Yarın ülkenin yeni başbakanı olması beklenen eski cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a karşı çıkan kalabalıklar, başkent Erivan'da ana caddeleri trafiğe kapattı. Yola oturan göstericiler trafiği durdurdu, bazı protestocular çöp bidonları ve banklarla barikatlar kurdu.

Parlamento binasına doğru yürüyüşe geçen göstericilerin karşısına polis çıktı. Polisin biber gazı ve ses bombaları kullandığı çatışmadan feci fotoğraflar geliyor. Uluslararası haber ajansları, savaş alanına dönen Erivan sokaklarından çok sayıda kareyi dünyaya geçiyor.

Ermenistan'da Sıradışı Günler : Göstericiler Sokakları Rehin Aldı

2008'den bu yılın başına kadar Ermenistan Devlet Başkanı olan Sarkisyan görev süresinin sonlanması nedeniyle istitfa etmişti. Ancak ülkede kabul edilen yeni siyasi sisteme göre Devlet Başkanı'nın yetkileri kısılmış, yönetimde başat rol başbakana devredilmişti.

Muhalefet Sarkisyan'ın başbakanlığa aday olmasını eski devlet başkanının iktidarda süresi olarak kalma girişimi olarak yorumluyor

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡