Ersan Adem Gülüm'ün Kaburgaları Kırıldı

Beşiktaş'ın eski stoperi Türk asıllı Avustralya vatandaşı Ersan Adem Gülüm'ün kaburgaları kırıldı, ciğeri delindi. Tüm detaylar haberimizde.

Ersan Adem Gülüm'ün Kaburgaları Kırıldı

Bir pozisyonda kafa topuna çıkan Ersan Adem Gülüm, Carl Valeri'yle çarpıştı ve bir anda yerde kaldı.
Önce kimse ne olduğunu anlayamadı. Yerde kıvranan ve göğsünü tutan Ersan Adem Gülüm aceleyle oyundan çıkarıldı.
Yapılan tetkiklerin sonucundan başarılı defans oyuncusunun kaburgalarının kırıldığı öğrenildi.
Doktorların açıklamasına göre kırılan kaburgalar Ersan'ın akciğerini deldi.
Avustralya doğumlu Türk oyuncunun tetkiklerinde durumunun ciddi olduğu belirtildi. Oyuncun haftalarca sahadan uzak kalacağı açıklandı.
Bu arada 78. dakikada gerçekleşen olayla ilgili olarak hakem Shaun Evans'a tepki gösterildi.
Ersan Adem Gülüm'ün Wakefield Hastanesi'nde olduğu ve tedavisinin devam ettiği açıklandı. Oyuncun bir süre solunum sorunu çektiği ancak şimdi durumunun daha iyi olduğu belirtildi.

Ersan Adem Gülüm'ün Kaburgaları Kırıldı

ERSAN ADEM GÜLÜM KİMDİR

Ersan Adem Gülüm 17 Mayıs 1987 tarihinde Carlton'da doğdu. Sol Stoper mevkinde forma giyen Avustralya doğumlu Türk milli futbolcudur. 

Hume City 

Futbola Avustralya'da başlayan futbolcu, Box Hill Inter, Green Gully, North Coburg United, Meadow Park, Doncaster Rovers, Thomastown Devils takımlarını oynayıp 2004 yılında genellikle Türk oyuncuların forma giydiği Avustralya takımı Hume City FC'de (o zamanki adıyla North Coburg United) profesyonel futbola başladı. 2004 ve 2005 sezonlarında eyaletin ikinci ligi olan Vodafone State League Division 1'da forma giydi. 11 Haziran 2005'te ilk ve tek golünü Dandenong Thunder takımına attı. İngiltere'de yaptıkları turda Türk teknik adam Ersun Yanal tarafından keşfedildi. 

Ersan Adem Gülüm'ün Kaburgaları Kırıldı


Manisaspor 

2006-2007 
10 Temmuz 2006 yılında, Vestel Manisaspor'a transfer oldu. Böylece Türkiye kariyeri başlamış oldu. Sezona Manisaspor A2 takımında başladı. 20 Eylül 2006'da İstanbulspor karşısında oynanan Türkiye Kupası maçında ilk kez A takım forması giydi. Son 15. dakikada Ümit Bozkurt'un yerine oyuna dahil olmuştu. 8 Nisan 2007'de Sivasspor karşısında ise ilk kez lig maçına çıktı. 

2007-2008 
2007-08 sezonuna da Manisaspor'da başladı ancak Giray Bulak tarafından sadece bir Türkiye Kupası maçında forma verildi. Devre arasında takımdan ayrıldı 

Elazığspor 

2007-08 sezonunun ikinci devresi 15.000 € karşılığında Elazığspor'a transfer oldu. Kariyerinde ilk kez 1. Lig'de oynayan futbolcu 13 maçta görev yaptı. Türkiye'deki ilk golünü ise İstanbulspor'a karşı kaydetti. 

Adanaspor 

2008-2009 
Başarılı bu sezonun ardından Ersan Gülüm, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'a geçti. İlk maçına Kasımpaşa karşısında çıkan futbolcu, 65. dakikada kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı. Kötü başlangıça rağmen takımda formasını kazanıp ilk sezonunda 30 maça çıktı. 

Ersan Adem Gülüm'ün Kaburgaları Kırıldı


2009-10 sezonunda da 30 lig maçında görev yapmasının yanında bir Türkiye Kupası maçına daha çıktı. Konya Şekerspor'a 3-2 yenilip kupadan elendikleri maçta 32. dakikada kırmızı kart gördü. Sert futboluyla dikkat çeken Gülüm, ligde de bir kırmızı kart gördü. Ersan, başarılı defansif performansıyla takımının yükselme grubuna kalmasına yardım etti. 3 maçta oynasa da Süper Lig'e çıkma şansı kazanamadılar. Defans olmasına rağmen sezon içinde 3 gol kaydetti. Bunlardan biri Giresunspor'u 1-0 yendikleri maçta galibiyet getiren goldü. Orduspor'u 2-1 yendikleri maçta 90. dakikada gol atarak galibiyette önemli bir katkıda da bulunmuştu. 

 


2010-2011 senesinde Beşiktaş forması altında kiralık olarak forma giydi. Beşiktaş stoperleri Tomas Sivok ve Matteo Ferrari'nin sakatlıkları nedeniyle şans bulup Beşiktaş taraftarının dikkatini çekti. Ligin ilk yarısı hepsi ilk 11'de olmak üzere 10 maça çıktı. UEFA Avrupa Ligi'nde de 4 maçta forma şansı buldu Porto FC'ye karşı oynanan grup maçında çizgiden top çıkarmış ve takımının puan almasında büyük rol oynamıştı. Ersan Gülüm son çıktığı Türkiye Kupası grup maçı olan ve Trabzonspor'la oynanan maçın 87. dakikasında sakatlanarak oyuna veda etmişti. Beşiktaş maçı 2-1 kazanıp gruptan çıkmayı başarmıştı. Maçtan sonra yapılan kontrollerden sonra Ersan Gülüm'ün sol ön çapraz bağlarında yırtık olduğu tespit edildi ve Ersan Gülüm sezonu kapadı. Sezon sonunda takım Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. 


4 Haziran 2010 tarihinde Beşiktaş'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, Ersan Adem Gülüm'ün transferi için görüşmelere başlandığı bildirildi. Şirketten yapılan açıklama şöyle: "Adanaspor Kulübü oyuncusu Ersan Adem Gülüm'ün transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." Gülüm yapıtığı açıklamada; "Pazartesi günü Beşiktaş'a imzayı atıyorum. Kulüplerimiz anlaştığı için çok mutluyum. Beşiktaş’ta 10 yıl oynamak istiyorum. Şu anda ellerim titriyor. Basında çıkan son röportajım farklı yansıtılmış, bazı sözlerim çarpıtılmış. Şu anda ait olduğum yerdeyim.” diyerek sözlerini tamamladı. 2011-12 sezonu hazırlık kampında sakatlandı ve 6 ay futboldan uzak kaldı. Sakatlık sonrası ilk maçını 05 Şubat 2012 tarihinde Fenerbahçe ile oynana Süper Lig karşılaşmasında giydi. 


2011-12 sezonunun hazırlık kampı05.02.2012 19.00nda sakatlandıktan sonra 2012-13 sezonunda forma giymeye başladı. Beşiktaş forması ile ilk golünü 25 Eylül 2012 tarihinde Niğde Belediyespor ile oynanan Türkiye Kupası maçının 62.dk'sında kafa ile kaydetti.Lig'de ki Trabzonspor maçıyla beraber eski mevkiisi olan stoper mevkii'nde oynamaya başlamış ve son oynadığı 2 Lig maçında,beğeni toplamış ve eski formuna dönebileceğini göstermiştir. 


Ersan Gülüm 4. sezonunda ilk iki haftada Slaven Bilic tarafından sol bekte görev verilse de 7 haftadan sonra Tomáš Sivok'un stperdeki partneri olan Fransız oyuncu Julien Escudé'nin kötü performansı sonrasında ilk onbirde görev almaya başladı. 2013-14 sezonundaki ilk golünün 9 Mart 2014 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanan Beşiktaş-Eskişehirspor maçında Beşiktaş'in 1-0 yendiği maçın 89.dakikasında kaydetti. 

Gülüm, 2015-16 sezonunda Beşiktaş formasıyla. 

23. haftaya kadar Beşiktaş forması ile toplam 19 kez kadrodaydı, 14 kez ilk onbirde maça başladı, 1 kez oyuna sonradan girdi ve 4 kez kulübede oturdu. Sakatlık nedeniyle 1 kez, kart cezası nedeniyle de 2 kez kadroda yer almadı. 


29 Ocak 2014 tarihinde Beşiktaş ile sözleşmesini 4 yıl uzatmıştır. Beşiktaş'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada; 

“Şirketimiz profesyonel futbolcularından Ersan Adem Gülüm’ün sözleşmesi şu şekilde yenilenmiştir: 
-2015-2016 sezonu: 1.200.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maç başı ücreti, -2016-2017 sezonu: 1.300.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maç başı ücreti, -2017-2018 sezonu: 1.400.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maç başı ücreti, -2018-2019 sezonu: 1.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maç başı ücreti, 


2015-16 sezonun devre arasında Çin Super League ekiplerinden Hebei China Fortune'ya transfer olan Ersan Adem Gülüm, Instagram hesabından sevenleriyle paylaştığı veda yazısında; 

“2010 yılında, 23 yaşında genç bir futbolcu olarak geldim Beşiktaş'a. Çok büyük isimlerle aynı formayı giyme şansına sahip oldum. Çok güzel ve özel anlar, anılar yaşadım. İki kez zor sakatlık dönemi geçirdim. Her defasında da, en zor anlarımda, hayatımın sonuna kadar çok büyük sevgi ve minnetle hatırlayacağım destekler gördüm. Kulübüm, takım arkadaşlarım, tüm kulüp çalışanları ve taraftarlarımız... Herkese burada geçirdiğim 6 güzel senede bana kattıkları ve üzerimdeki emekleri için teşekkür ederim. Her zaman "vefa" gördüğüm kulübüm için "feda" düşünmeme bile gerek olmayan bir durum oldu.Şanlı Beşiktaş tarihine Ersan Adem Gülüm adını yazdırıp, güzel anılarınızda yer alabildiysem ne mutlu bana! Hayat bir gün belki yollarımızı tekrar birleştirir. O zamana kadar hakkınızı helal edin.Sevgi ve saygılarımla Ersan Adem Gülüm." 


Hebei China Fortune 


2015-16 devre arasında Çin'in Hebei China Fortune takımı ile görüşmelere başladı ve 8 Şubat 2016 tarihinde transfer oldu. Beşiktaş'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada; “Ersan Adem Gülüm’ün transferi konusunda Hebei China Fortune Club ile anlaşmaya varılmıştır. Transfer bedeli olarak, Hebei China Fortune Club tarafından Şirketimize 7 Milyon Avro ödenecektir.”denildi. Beşiktaş'a 7 milyon Euro, Ersan Adem Gülüm'e de 4 milyon Euro'dan 3 yıllık kontrat teklif eden Hebei China Fortune kulübü, Ersan Gülüm’ü özellikle istemesinin nedeni Avustralya doğumlu stoperin aynı zamanda “Avustralya pasaportuna” sahip olması. Çin liginde yabancı sınırlaması olduğu için kulüpler Asya Futbol Federasyonları”na üye ülkelerin futbolcularıyla yabancı yasağını delebiliyor. Ersan Gülüm, 7 Milyon Euro ile Beşiktaş'ın sattığı en pahalı Türk futbolcusu oldu. 


2016-17 sezonunun devre arasında Beşiktaş ile görüşmelere başlayan Ersan Gülüm, 26 Ocak 2017 tarihinde Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Beşiktaş'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada: 

“Ersan Adem Gülüm'ün geçici transferi konusunda kulübü ve kendisiyle anlaşmaya varılmıştır. Hebei China kulübüne kiralama bedeli ödenmeyecektir. Oyuncuya 2016-2017 sezonu için 400.000 AVRO garanti ücret ödenecektir. Ayrıca puan başı ücret ödenmeyecektir." denildi. 


17 Temmuz 2017 tarihinde Avustralya A-League ekiplerinden Adelaide United'e kiralık olarak transfer oldu. 

Avusturalya Milli Takımı 

6 Haziran 2007'de Olyroos olarak da bilinen Avustralya Olimpik Millî Futbol Takımı'nda 2008 Yaz Olimpiyatları elemeleri ikinci tur son maçında Ürdün karşısında son 6 dakika forma giydi. Maçı kazanan Avustralya, grup ikincisi olarak bir üst tura çıktı. Üçüncü tur eleme maçlarının ilk üçünde kadroya çağrılan futbolcu sadece Lübnan'ı yendiği maçta forma giydi. Avustralya grup birincisi olarak olimpiyatlara katıldı ancak Gülüm, olimpiyat kadrosuna dahil olamadı. 

16 Temmuz 2010'da hem Türkiye hem de Avustralya millî takımlarında oynama şansına sahip olan Ersan Gülüm, tercihini doğduğu ülke olan Avustralya'dan yana kullanmıştı. Ancak daha sonra tercihini Türkiye'den yana kullandı. Türkiye formasını daha giymemişken Holger Osieck'in 50 kişilik 2011 AFC Asya Kupası kadrosuna dahil edildi ancak Osieck ile görüşen futbolcu, Türkiye'de forma giymek istediğini belirtti. 

Türkiye Milli Takımı 

Türkiye'de geçirdiği birkaç seneden sonra Türkiye millî takımında forma giymek istediğini açıklamış ve 17 Kasım 2011'da oynanacak olan Hollanda kadrosuna alınmıştır. Ersan Gülüm ilk kez 10 Eylül 2013 tarihinde Romanya ile oynanan hazırlık maçının 90. dakikasında Umut Bulut'in yerine oyuna girerek milli oldu. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Belediye personel alımı yapacak! 18-50 yaş ile KPSS şartsız alımlar yapılacak
Belediye personel alımı yapacak! 18-50 yaş ile KPSS şartsız alımlar yapılacak
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
İsmailağa cemaati duyurdu! İsmailağa cemaati'nin lideri Hasan Kılıç 94 yaşında hayatını kaybetti
İsmailağa cemaati duyurdu! İsmailağa cemaati'nin lideri Hasan Kılıç 94 yaşında hayatını kaybetti
Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması: İkili ilişkiler yeniden pekişti…
Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması: İkili ilişkiler yeniden pekişti…
Çok Okunanlar
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
Belediye personel alımı yapacak! 18-50 yaş ile KPSS şartsız alımlar yapılacak
Belediye personel alımı yapacak! 18-50 yaş ile KPSS şartsız alımlar yapılacak
Ahmet Çakar’dan bomba penaltı yorumu: Anti Fenerbahçeliler…
Ahmet Çakar’dan bomba penaltı yorumu: Anti Fenerbahçeliler…
Emekliye zam, memura fark! Merkez bankası merak edilen oranı açıkladı! Üç yeni düzenleme geliyor! Kim ne kadar alacak?
Emekliye zam, memura fark! Merkez bankası merak edilen oranı açıkladı! Üç yeni düzenleme geliyor! Kim ne kadar alacak?
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada