Erzurum'da korkutan olay! Bahşiş için az daha canından oluyorlardı

Erzurum'da gelin almaya giden damadın arabadan fırlattığı içi para dolu zarfları almak isteyen çocuklar, arkadan gelen aracın altında kalmaktan zor kurtuldular. Çocukların canını hiçe sayarak yaptığı bu olay, görenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi.

Erzurum'da korkutan olay! Bahşiş için az daha canından oluyorlardı

Erzurum'un Palandöken ilçesinde gelini almaya giden damat ve ailesinin içinde bulunduğu arabanın önünü kesen çocuklar, yaptıkları hareketle görenleri korkuttu. Düğün sahibinin aracın önünden çekilmesi için attığı içi para dolu zarfları yerden toplamak isteyen çocuklar, az daha arkadan gelen arabanın altında kalıyorlardı. O anlar kameraya böyle yansıdı.

Merkez Palandöken ilçesinde gelin çıkarmaya giden damat ve yakınlarının bulunduğu gelin arabasının etrafı mahallenin çocukları tarafından kuşatıldı. Gelin ve damadın araca binip gitmesi ile birlikte çocuklar da, içerisinde para bulunan zarflardan alabilmek için hareket eden aracın yanında koşmaya başladı. Çocukların aracın yanından ayrılmaması üzerine düğün sahibi, elindeki zarflardan birkaçını havaya fırlattı. Çevreye saçılan zarflardan alabilmek için birbirleriyle büyük bir mücadeleye giren çocuklardan 4'ü yola düşen zarfa hamle yaptığı sırada arkadan gelen aracın altında kalmaktan sürücünün frene basması ile son anda kurtuldu. Çocukların canlarını hiçe sayarak bahşiş almak için yaptıkları, yürekleri ağızlara getirdi. Tüm bu yaşananlar ise kameralarca saniye saniye kaydedildi.

Erzurum'da korkutan olay! Bahşiş için az daha canından oluyorlardı

Yaptıklarının tehlikeli olduğunun farkında olan çocuklar, "Aldığımız paralarla kendimize ziyafet çekiyoruz. Bazen büyük tehlikeler atlatıyoruz ama aldığımız paralar bizi çok sevindiriyor" diye konuştular.

Erzurum'da korkutan olay! Bahşiş için az daha canından oluyorlardı

Çocukların gelin arabasının önünü kesip bahşiş istemelerinin bir gelenek olduğunu ancak bunun bazen istenmeyen sonuçlar doğurduğunu söyleyen damat Ayhan Tekgöz, "Bu konuda düğün sahipleri çok muzdarip. Örf ve geleneğimizi olan gelin çıkarma ya da düğün konvoylarında bahşiş almak isteyen çocuklar, zaman zaman ölümü hiçe sayıyor. Hiç korkmadan hızla giden araçların önüne çıkıyor. Lütfen bunlara dikkat edelim. Bizim konvoyda da benzer bir olay oldu. Bahşişlerin bulunduğu zarflardan almak isteyen çocuklar, gelin arabasının arkasından gelen bir otomobilin altında kalıyordu. Sürücü dikkatli olmasa bu mutlu günümüz bize zehir olabilirdi" dedi.

Erzurum'da korkutan olay! Bahşiş için az daha canından oluyorlardıErzurum'da korkutan olay! Bahşiş için az daha canından oluyorlardı

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡