Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın neden görevden alındığı ortaya çıktı

Sürpriz bir kararla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevinden alınan Mehmet Cahit Turhan'ın neden görevden alındığı belli oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, köşe yazısında Turhan'ın bir süredir devam eden bir birikim ve koronavirüsle mücadele kapsamında dinamik yönetim sergileyemediği için görevden alındığını belirtti.

AK Parti kulislerine yakınlığı ile bilinen ve köşe yazılarıyla gündemin nabzını tutan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın neden görevden alındığı köşe yazısında anlattı.

İşte Abdulkadir Selvi'nin köşe yazısında  Mehmet Cahit Turan'ın görevden alınmasını anlattığı o bölüm:

"MEHMET Cahit Turhan’ın Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınıp yerine Adil Karaismailoğlu’nun atandığını gece yarısı 02.00’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile öğrendik.

Peki gece yarısı bu değişikliğin yapılmasını gerektiren bir gelişme mi yaşandı? Üzerinden biraz zaman geçti ama bu değişikliğin bir süredir devam eden bir birikimin sonucu olduğunu öğrendim. Aslında 2 ay önce bu değişiklik kendisine hissettirilmiş. Yani bakan bekliyormuş. O nedenle bu karar kamuoyu için sürpriz oldu ama Cahit Turhan’a sürpriz olmamış. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Aralık’ta gerçekleştirdiği Brüksel gezisi dönüşünde değişikliği planlıyormuş ancak koronavirüsle ilgili gündem ağır basınca ertelenmiş. Son olarak koronavirüsle mücadele kapsamında da dinamik yönetim sağlayamamış."

ADİL KARAİSMAİLOĞLU ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 28 Mart günü  Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan görevden alındı. Turan'ın yerine Adil Karaismailoğlu bakan olarak atandı.

 

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın görevine son verildi. Turhan'ın yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu getirildi. 

Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turan'ın neden görevden alındığı ortaya çıktı

MEHMET CAHİT TURAN KİMDİR?

Mehmet Cahit Turhan, (d. 29 Nisan 1960, Trabzon) Türk bürokrat ve siyasetçi, eski Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı.

1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Lisans eğitiminden sonra Karadeniz Teknik Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Çalışma hayatına 1985 yılında İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü Kapıkule-Edirne Yolu (Edirne Kent Geçişi) Grup Şefliği emrinde Mühendis olarak başlamış, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çeşitli teşkilatlarında bürokratik görevler üstlendi. Ocak 2006 tarihinde Karayolları Genel Müdürü olarak göreve başladı. Ağustos 2015 tarihinde bu görevden alınarak Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak atandı. 2 Ekim 2015 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Danıştay üyeliğine atandı. 23 Temmuz 2016 tarihinde görevi sona erdi. 10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atandı ve 28 Mart 2020’de görevinden alındı. 

Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turan'ın neden görevden alındığı ortaya çıktı

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡