Eski uzman erbaşlar gardiyan olabilecek

Adalet Bakanlığı, en az iki yıl süreyle uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra istek üzerine infaz koruma memuru alacak.

Eski uzman erbaşlar gardiyan olabilecek

Adalet Bakanlığı Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SÖZLEŞMESİNİ FESHEDENLERE GARDİYANLIK KAPISI AÇILDI

Uzman Erbaş Kanununa tabi olarak en az iki yıl süreyle uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra 20 Ekim 2016"ya kadar kendi istekleriyle sözleşmelerini feshedenler Bakanlık bünyesinde sözleşmeli olarak istihdam edilebilecek.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Bu uzman erbaşlardan, yapılacak sözlü sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olanlar, yaş ve merkezi sınav şartı hariç İnfaz ve Koruma Memuru olarak istihdam edilebilmek için öngörülen şartları taşıması gerekiyor.

BİR ADALET KOMİSYONUNA BAŞVURULABİLECEK

Adaylar sadece bir adalet komisyonuna başvurabilecek. Adayın birden fazla adalet komisyonuna başvurması durumunda tüm başvuruları geçersiz sayılacak.

Adaylar sözlü sınava, ilan edilecek başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi, uzman erbaş olarak çalıştığını gösterir hizmet belgesiyle en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınav birimine veya mahalli cumhuriyet başsavcılıklarına başvurabilecek.

SÖZLÜ SINAVDA EN AZ 70 PUAN GEREKECEK

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almak gerekecek.

Sınavı yapacak adalet komisyonları, sınava başvuru, başvuru formu, merkezi kura ve sınava ilişkin diğer hususlar, sınav ilanı ile belirlenecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡