Fabian Ernst Beşiktaş operasyonu devrede! Geri dönüyor...

Beşiktaş, altyapı okulları üzerine projeler geliştiren eski futbolcusu olan Fabian Ernst için anlaşmaya vardı. Peki ismi Beşiktaş ile özdeşleşen Fabian Ernst kimdir? İşte Fabian Ernst Beşiktaş transferi...

Fabian Ernst Beşiktaş operasyonu devrede! Geri dönüyor...

Fabian Ernst Beşiktaş ile artık birleşmiş bir isim. Taraftarın da sevdiği bir futbolcu olan yıldız transfer gündeme bomba gibi düştü. Peki Fabian Ernst kimdir? İşte Fabian Ernst Beşiktaş transferi...

Beşiktaş, aktif spor hayatını noktaladıktan sonra altyapı okulları üstüne projeler geliştiren eski futbolcusu Fabian Ernst’le iş birliğine gitme kararı almıştı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Fabian Ernst basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş Ernst açıklaması yaptı! Geri dönüyor...

İlk olarak sözü alan Fikret Orman, "Güzel bir iş birliği için Fabian Ernst'le birlikteyiz. Kendisi, Beşiktaş'ta çok önemli işler başardı. Fabian, futbolu bıraktıktan sonra altyapıların içinde kaldı. Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde Fabian'la birlikte spor okulları açacağız. Transfer dönemi ağustosun sonuna kadar devam ediyor. Abdullah hocamız, etrafına ışık saçıyor. İşlerinde de çok iyiler. Dün çekilen fikstüre hazır kadromuzla çıkacağız inşallah. Burak çok iyi bir Beşiktaşlı. Kendisi futbolu Beşiktaş'ta bırakmak istiyordu, o şekilde de devam ediyoruz. Burak'ı bırakmayı istemiyoruz. Kimse gelip benimle konuşmadı. Binamızın önünde fotoğraf çektirmeleri de hoş. Başka bir şey söylemek istemiyorum."

FABİAN ERNST BEŞİKTAŞ TRANSFERİ

Beşiktaş Ernst açıklaması yaptı! Geri dönüyor...

Öncelikle buraya geldiğim için çok mutluyum. Tekrar evime döndüm. Bu da benim için gurur verici bir durum. Özellikle Beşiktaş’a bana bu görevi verdiği için çok teşekkür ediyorum.

Hannover’de şu an futbol okulum var. 200-300’e yakın futbolcu yetiştiriyoruz. Böyle bir projeyi üstlenmek istedim. Faydalı olacağına inanıyorum. Almanya’da ve çevresinde ciddi bir antrenör havuzumuz var. Yıllardır olan tecrübemizle birlikte Beşiktaş’a yakışan bir eğitim sağlayacağımıza inanıyorum.

Herkese teşekkür ederim. Bu ilk adımdan sonra ciddi bir proje gelişecek. Olumlu adımlar atacağımıza inanıyorum.

FABİAN ERNST KİMDİR?

Peki Fabian Ernst kimdir? İşte Fabian Ernst Beşiktaş transferi...

Beşiktaş'ta oynadığı 2009-2012 yılları arasında taraftarın gönlünde taht kuran Alman eski futbolcu Fabian Ernst, geri dönüyor.

Beşiktaş, altyapı okulları üzerine projeler geliştiren eski futbolcusu Fabian Ernst ile işbirliği yapacak. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

Profesyonel futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından, altyapı okulları üzerine yoğunlaşan ve projeler geliştiren, Beşiktaş formasıyla adını unutulmazlar arasına yazdırmış Fabian Ernst ile yapılan işbirliği, Beşiktaş JK ismini yurtdışında bir çok ülkeye taşıyacak. Bu işbirliğinin ayrıntıları, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman ve Fabian Ernst’in katılımıyla, 18 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da Vodafone Park’ta gerçekleştirilecektir.

Fabian Ernst (d. 30 Mayıs 1979; Hannover), orta saha mevkinde görev alan Alman futbolcu. 

Hannover 96

Beşiktaş Ernst açıklaması yaptı! Geri dönüyor...

Fabian Ernst, kariyerine 1983 yılında Hannover 96 takımının altyapısında başladı. 1993-94 sezonunda U-17 takımı ile Niedersachsen bölgesi birincisi olarak katıldıkları Almanya B Gençler şampiyonasında Almanya ikinciliği yaşadı. Aynı dereceyi bir sene sonra da elde ettiler. 

Almanya'nın 3. seviyesindeki lig olan Regionalliga'da oynayan ve tarihinin en düşük seviyesinde bulunan Hannover'ın o sene göreve gelen hocası Reinhold Fanz, 1996'da altyapıdan Gerald Asamoah ve Sebastian Kehl gibi daha sonra yıldız olacak futbolcular ile Fabian Ernst'i de A takıma çıkardı. 

17 yaşındayken, 2 Ağustos 1996'da kariyerinin ilk maçına çıktı. VfL Herzlake karşısında 81. dakikada Harald Gärtner'in yerine oyuna dahil olmuştu. İkinci lig maçında ilk kez ilk 11'de forma şansı bulup, 90 dakika forma giydi. O sezon altıncı haftada liderliği ele geçirip, sezon sonuna dek korudular. Kuzey grubunun birincisi oldular ve play-off oynadılar. FC Energie Cottbus le deplasmanda oynadıkları 0-0'lık ilk maçın rövanşında 1-0 yenik durumdalar iken, Ernst kariyerinin ilk golünü attı. Ancak maçı kaybedip, 2. Bundesliga'ya çıkamadılar. Ernst, sezon içinde ayrıca Almanya Kupası'nda maçlara çıktı. Bölgesel kupa NFV Kupası'nı kazanırlarken, Ernst 5 maçta da forma giydi. 

Beşiktaş Ernst açıklaması yaptı! Geri dönüyor...

Peki Fabian Ernst kimdir? İşte Fabian Ernst Beşiktaş transferi...

Sonraki sezon ise üçüncülükten aşağı inmedikleri liglerini birinci bitirdiler. Ernst, bu sezon takımın as oyuncularından biri olup sadece 3 maç forma giyemedi. 29 Kaım 1997'de ligdeki ilk golünü 1. SC Norderstedt'e kaydetmiş oldu. 2. Bundesliga'ya çıkma maçlarında bu sefer Tennis Borussia Berlin ile karşılaştılar. Ernst, iki maçın da tamamında oynadı. Penaltılara giden maçta Ernst takımının ilk penaltısını gole çevirdi. Hannover 96, penaltılarda 3-1 yaparak 2. lige yükseldi. Hannover 96, kupada da başarılı bir performans göstermişti. İlk turda Borussia Mönchengladbach'ı penaltılarla elerken Ernst penaltıdan golünü atıyordu. İkinci turda da yine Bundesliga'dan TSV 1860 München'i elemişlerdi. Ancak üçüncü turda 2. Bundesliga ekibi FC Carl Zeiss Jena'ya penaltılarla elenirken penaltısını kaçırdı. Yerel NFV Kupası'nı yine kazanırlarken, Ernst sadece ilk maçta forma giydi. 

Hamburg SV 

Ernst, daha 1997-98 sezonu devam ederken Ekim ayında Hamburger SV'ye transfer oldu. Sezon sonunda Hannover 96, 2. Bundesliga'ya çıktı. Sözleşmeye göre Ernst isterse Hannover ile bir sezon daha oynayabilirdi ancak Hamburg ile Bundesliga'da forma giymeyi tercih etti. 

Hamburg'de genel olarak defans olarak oynatıldı. 15 Ağustos 1997'de ilk Bundesliga maçına 1. FC Nürnberg karşısında çıktı. 66. dakikada Stefan Böger'in yerine oyuna girmişti. O sezon takımın değişmez isimlerinden biri oldu. 
Sonraki sezon lig üçüncüsü olsalar da Ernst, bu sefer ilk 11'deki yerini kaybetti ve maçlara genel olarak ilerleyen dakikalarda oyuna girerek katıldı. O sezon UEFA Intertoto Kupası'nda da finale çıktılar ancak UEFA'ya devam edemediler. Bu maçlar da Ernst'in Avrupa arenasına çıktığı ilk maçlar oldu. 

Werder Bremen 

Beşiktaş Ernst açıklaması yaptı! Geri dönüyor...

2000 yılında Ernst, Werder Bremen'e transfer oldu. Bremen'de tekrardan orta sahaya döndü. 23 Eylül 2000'de Bremen'de Eintracht Frankfurt ile oynanan maçta ilk golünü kaydederek, takımına beraberliği getirdi. UEFA Kupası'nda Antalya'da Antalyaspor'la oynanan maçta forma giyerek, ilk kez UEFA Kupası'nda forma giymiş oldu. 2001/02 sezonunda da ligde çok başarılı olamadılar. Ernst ise sezonun ilk yarısında 3 gol kaydederek ofansif yönünü de gösterdi ve milli takıma çağrıldı. 2002/03 sezonuna Bundesliga'nın ilk maçında kırmızı kart görerek başladı ancak takımın değişmez isimlerinden biri oldu. Almanya Kupası'nda ilk kez çeyrek final gördü. 2003 yılında Bremen eyaleti en iyi sporcu ödülünü kazandı. Nisan 2003'te ender gol atan Ernst'in Borussia Dortmund'a attığı gol ayın golü olarak geçildi. 

2003/04 sezonunda Ernst, Almanya'daki en başarılı sezonunu geçirerek, Werder Bremen ile Bundesliga ve Almanya Kupası şampiyonluğunu gördü. Ernst 34 maçın 33'ünde forma giydi ve kaleci Andreas Reinke'ten sonra en çok forma giyen futbolcu oldu. Ayrıca 2 gol 10 asistlik bir performans gösterdi. Kupa finalinde de takımını öne geçiren golün asistini yaptı. 2004/05 sezonunda ise lig üçüncüsü oldular. Ernst ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nda forma giymiş oldu. Sezon içinde hayatında ilk ve son kez Şubat 2005'te oyların %54.4'ünü alarak Almanya'da ayın futbolcusu seçildi. 

Schalke 04 

Peki Fabian Ernst kimdir? İşte Fabian Ernst Beşiktaş transferi...

Ernst, 2005'te önceki sezonun ikincisi Schalke 04'e transfer oldu. Geldiği gibi sezon öncesi düzenlenen lig kupasında şampiyonluk gördü. 34 maçın 32'sinde oynayan Ernst, lig dördüncüsü oldu. Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven, AC Milan ve Fenerbahçe SK'li grupta 6 maçın 5'inde oynayan Ernst, üçüncü olarak katıldıkları UEFA Kupası'nda da Sevilla FC'ya yarı finalde elenene kadar forma giydi. 2006/07'de lig ikincisi oldular. Ernst sezon başında ilk 11'deki yerini kaybetse de sezon sonlarına doğru formayı yeniden kazandı. Sonraki sezon da 34 maçın 33'ünde forma giydi. Şampiyonlar Ligi'nda de çeyrek final gördü ancak FC Barcelona'ya elendiler. 

Beşiktaş JK 

"Beşiktaş taraftarı ona Üstün Alman Teknolojisi lakabını takmıştır" 

—Çarşı 2 Şubat 2009. 
2008-09 sezonuna Schalke 04 başarılı başlamadı. Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda elenip, UEFA'ya katıldılar. Ernst de ligin ilk yarısında 17 maçın 15'inde forma giyse de gol ya da asist kaydedemedi. Devre arasında Schalke'den ayrılan Ernst, 2008-09 sezonu kış transferin döneminde FC Schalke 04'ten Beşiktaş JK'a transfer olmuştur ve kariyerinde ilk kez Almanya'dan ayrılarak yurt dışında çıkmıştır. Oyuncu 2,5 yıl için pazarlıksız toplam 4,5 milyon avro alacak, FC Schalke 04 Kulübü'ne ise 3 milyon Euro ödendi. İlk yarıda ligde başarılı olamayan Beşiktaş'ta, geldikten sonra bütün lig maçlarında forma giydi ve Beşiktaş ile bir Türkiye Süper Lig şampiyonluğu gördü. Ayrıca Türkiye Kupası şampiyonu da oldular. 
2009 yılında çifte kupa alan Beşiktaş'ın başarısında büyük pay sahibi olan oyuncu Zaman Gazetesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Zaman Spor Ödülleri'nde okuyucuların oylarıyla yılın futbolcusu ödülüne layık görülmüştür. 
Sonraki sezon takımın en çok forma giyen oyuncularından biri olsa da ligde, kupada ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı gösteremediler. 2010-11 sezonunda da Beşiktaş'ta forma giyen Ernst, Türkiye Kupası'nın kazanılmasında büyük pay sahibi oldu. 

Kasımpaşa SK 

Beşiktaş Ernst açıklaması yaptı! Geri dönüyor...

Fabian Ernst 2012-13 sezonundan itibaren Kasımpaşa SK kulübüne transfer olmuştur.Kasımpaşa'da, Beşiktaş'ta giymiş olduğu 28 numaralı forma dolu olduğundan 24 numaralı formayı almıştır. Ayrıca takım kaptanlığına getirilmiştir. 

OSV Hannover 

Peki Fabian Ernst kimdir? İşte Fabian Ernst Beşiktaş transferi...

Futbola verdiği bir yıllık aradan sonra doğduğu yer olan Hannover'ın yerel takımlarından OSV Hannover'a transfer olduğunu açıkladı. Futbolcu, bu takıma gençlere destek olmak amacıyla geldiğini söyleyerek, para almanyacağını belirtti. 3 Ağustos 2014'te SF Ricklingen ile oynadıkları yerel kupa maçıyla amatör ligdeki kariyerine başlayan futbolcu, altıncı seviye ligdeki ilk maçına ise 10 Ağustos 2014'te TuS Garbsen karşısında çıktı. 17 Ağustos 2014'te ligin ikinci haftasında TSV Pattenser'i 2-0 yendikleri maçın ilk golünü atarak kariyerinde 2,5 yıllık aradan sonra golle buluştu. Dördüncü bitirdikleri ligde sekiz gol kaydeden Ernst, yerel kupada ise yarı final gördü. Sezon sonunda futbol hayatını tamamen sonlandırdı. 

Profesyonel kariyeri* 

Yıllar Takım Maç (Gol) 
1996-1998 Hannover 54 (1) 
1998-2000 Hamburger SV 48 (0) 
2000-2005 Werder Bremen 152 (11) 
2005-2009 FC Schalke 04 106 (1) 
2009-2012 Beşiktaş 106 (7) 
2012-2013 Kasımpaşa 30 (5) 
2014-2015 OSV Hannover 24 (8) 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
YÖK’ten önemli yabancı öğrenci açıklaması: “Türk öğrencilerin hakları kayba uğramıyor”
YÖK’ten önemli yabancı öğrenci açıklaması: “Türk öğrencilerin hakları kayba uğramıyor”
Bakan Şimşek, Amerika’dan seslendi: Güçlü ekonomi ve OVP mesajı dikkat çekti…
Bakan Şimşek, Amerika’dan seslendi: Güçlü ekonomi ve OVP mesajı dikkat çekti…
Kafe ve restoranlara boykot çağrısı: Hafta sonu gitmeyin…
Kafe ve restoranlara boykot çağrısı: Hafta sonu gitmeyin…
Tokat’taki depremle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı: Gece iki artçı sarsıntı yaşanmış…
Tokat’taki depremle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı: Gece iki artçı sarsıntı yaşanmış…
Çok Okunanlar
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
Mehmet Şimşek, ekonomi ile ilgili tarih verdi çok net açıklamalarda bulundu!
Mehmet Şimşek, ekonomi ile ilgili tarih verdi çok net açıklamalarda bulundu!
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
Vatandaşları sevindiren haber! Su faturası yüzde 25 düşecek
Vatandaşları sevindiren haber! Su faturası yüzde 25 düşecek
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…