FED faiz kararını açıkladı! ABD Dolarında sert düşüş

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), politika faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde 1-1,25 aralığına çekti

FED faiz kararını açıkladı! ABD Dolarında sert düşüş

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), politika faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde 1-1,25 aralığına çekti. FED kararı oy birliğiyle alındı.

SÜRPRİZ KARARIN ARDINDAN DOLAR NASIL TEPKİ VERDİ?

Sürpriz karar sonrasında dolar 6,10'un altına kadar geriledi. Dolar dün 6,2640'a kadar yükselmişti.

KORONAVİRÜS ETKİSİ

Fed'den aldığı faiz kararıyla ilgil ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ABD ekonomisinin temelleri güçlü olmayı sürdürüyor. Ancak corona virüs ekonomik aktivite üzerinde değişken riskler arz ediyor. Federal Açık Piyasa Komitesi bu riskler nedeniyle ve azami istihdam ile fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda federal fonlama faizi hedef aralığını düşürme kararı aldı."

ENDİŞEYE NEDEN OLMUŞTU

Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 914'e çıkarken, Güney Kore başta olmak üzere vaka sayısındaki artışlar salgının ekonomiye etkilerinin ilk tahminlerden çok daha güçlü ve uzun süreli olabileceği endişelerine neden oldu.

Söz konusu endişelerle geçen hafta ABD pay piyasaları ortalama yüzde 10'un üzerinde değer kaybetti. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri ise güvenli liman arayışındaki yatırımcıların alımları ile tarihinin en düşük seviyesi olan yüzde 1,1160'a kadar geriledi.

Çin'de ekonomi yönetiminin ekonomik aktiviteyi ve piyasaları destekleyici adımları sonrası en önemli adım, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın cuma akşamı yayımlanan açıklamasındaki sözle yönlendirmesi oldu.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡