Fenerbahçe 30 yıl önceki Galatasaray karşılaşmasını hatırlattı

Fenerbahçe dünkü karşılaşmada 3-0'dan dönüş yaparak skoru 3-3'e getirmeyi başardı. Bu durum akıllara 30 yıl önceki Galatasaray - Fenerbahçe maçını getirdi.

Fenerbahçe 30 yıl önceki Galatasaray karşılaşmasını hatırlattı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 3-0 geride kapattığı derbide 2. devrede önemli bir geri dönüşe imza atarak 3-3'le sahadan ayrıldı.

Beşiktaş'ın ilk 11'leri Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Adriano, Dorukhan, Atiba, Lens, Kagawa, Güven, Burak Yılmaz.; Fenerbahçe'nin ilk 11'leri Volkan, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Mehmet Topal, Dirar, Tolgay Arslan, Zajc, Moses, Soldado idi.

Fenerbahçe 30 yıl önceki Galatasaray karşılaşmasını hatırlattı

LİG MAÇLARI

Beşiktaş ile Fenerbahçe, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 125 kez karşı karşıya geldi.

Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 46, Beşiktaş 39 galibiyet aldı. Bu iki takım arasındaki 40 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-lacivertlilerin ligdeki 138 golüne, siyah-beyazlılar 137 golle yanıt verdi.

SON MAÇ BERABERE

Beşiktaş ile Fenerbahçe, rekabetteki son maçta eşitliği bozamadı.

Sezonun ilk yarısında Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı ekip, eski oyuncusu Ryan Babel ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçeli Andre Ayew'in golüyle derbi 1-1 bitti.

Fenerbahçe 30 yıl önceki Galatasaray karşılaşmasını hatırlattı

BEŞİKTAŞ, SON 23 MAÇTA 4 KEZ KAZANABİLDİ

Beşiktaş, konuk edeceği Fenerbahçe karşısında son maçlarda kazanmakta zorlanıyor.

Siyah-beyazlı takım, rakibiyle oynadığı son 23 derbiden sadece 4'ünü galibiyetle tamamlayabildi. Fenerbahçe bu dönemde 11 kez kazandı. Söz konusu periyotta iki takım arasındaki 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

SON 16 MAÇTA 19 KIRMIZI KART

İki takım arasında oynanan son 16 resmi maçta hakemler 19 kez kırmızı kartına başvurdu.

Siyah-beyazlı oyuncular bu dönemde 12 kez kırmızı kart görürken, Fenerbahçeliler 7 defa aynı durumla karşılaştı.

FENERBAHÇE 30 YIL ÖNCEYİ HATIRLATTI

Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 geride kapatan Fenerbahçe, büyük bir şokla soyunma odasına gitti. İkinci yarıya bambaşka bir görüntüyle çıkan sarı-lacivertliler, Miha Zajc, Sadık Çiftpınar ve Hasan Ali Kaldırım'ın golleriyle 3-3'ü buldu. Kalan dakikalarda girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Fenerbahçe, sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı ve 1 puanı aldı. Puanını 25'e çıkaran Fenerbahçe, haftayı 14. sırada tamamladı.

Fenerbahçe 30 yıl önceki Galatasaray karşılaşmasını hatırlattı

FENERBAHÇE, 30 YIL ÖNCEKİ GALATASARAY MAÇINI HATIRLATTI

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında aldığı sonuçla 30 yıl önce Galatasaray ile yaptığı derbiyi hatırlattı.

Sarı-lacivertliler, 3 Mayıs 1989'da Galatasaray karşısında Türkiye Kupası'nda deplasmanda ilk yarıyı 3-0 geride kapatmış ancak ikinci devrede bulduğu gollerle maçı 4-3 kazanmıştı. Fenerbahçe, 30 yıl sonra bir başka tarihi rakibi karşısında benzer bir dönüşe imza attı. İlk yarıyı yine deplasmanda 3-0 geride kapatan sarı-lacivertliler, ikinci devredeki performansıyla 3-3'ü buldu. Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda yaptığı iki derbide de geri dönüşe imza attı.

Süper Lig'de Galatasaray karşısında da 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, maçı 2-2 bitirmeyi başarmıştı.

Fenerbahçe, Vodafone Park'ta da pes etmedi ve skoru 3-0'dan 3-3'e getirerek 1 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Miha Zajc ve Sadık Çiftpınar, sarı-lacivertli formayla ilk gollerini ilk derbilerinde attı. Maçın 55. dakikasında Zajc, 61. dakikasında ise Sadık, sarı-lacivertli formayla ilk gollerini kaydetti. Fenerbahçe'nin tecrübeli sol beki Hasan Ali Kaldırım, 67. dakikada jeneriklere geçecek bir gol attı. yaklaşık 25 metreden kaleyi sol çaprazdan gören bir mesafeden sert bir şut çeken Hasan Ali, uzak köşeden topu filelere göndererek güzel bir gol kaydetti.

Fenerbahçeli taraftarlar, maç boyunca hiç susmadı.Takımları 3-0 geriye düştükten sonra bile desteğe devam eden sarı-lacivertli taraftarlar, maçtan sonra büyük bir coşku yaşadı. Sarı-lacivertli futbolcuları tribüne çağıran taraftarlar, tezahüratlarla geri dönüşü kutladı. Fenerbahçe, Süper Lig'de deplasmandaki galibiyet hasretini 9 maça çıkardı.

Dış sahadaki son 9 maçında 5 beraberlik, 4 yenilgi yaşayan Fenerbahçe, bu sezon deplasmandaki tek galibiyetini 16 Eylül 2018'de Atiker Konyaspor karşısında 1-0'lık skorla almıştı.

Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son 6 derbiyi de kazanamadı. Ligdeki son derbi galibiyetini 23 Eylül 2017'de Beşiktaş'a karşı alan sarı-lacivertliler, daha sonraki 6 derbide 5 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡