FETÖ’nün İmamı firari Erkan Karaarslan yakalandı!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Belediyeler İmamı olarak bilinen ve bir süredir firari olarak her yerde aranan Erkan Karaaslan Ankara’da gizlendiği evde yakalandı. Bir süredir firari olarak her yerde aranan Karaarslan, Ankara'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

FETÖ’nün  İmamı firari Erkan Karaarslan yakalandı!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Belediyeler İmamı olarak bilinen ve bir süredir firari olarak her yerde aranan Erkan Karaaeslan Ankara’da gizlendiği evde yakalandı. Ankara İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nin ortak çalışması sonucu kardeşinin üzerine düzenlettiği sahte kimlikle yakalanan Karaarslan tutuklanarak Sincan Cezaevine konuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan Ankara'da yakalandı. Bir süredir firari olarak her yerde aranan Karaarslan, Ankara İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri'nin ortak çalışması kapsamında Ankara'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Karaarslan bir evde gizlendiği sırada operasyon ile yakalandı. Karaarslan'ın üzerinden kardeşi adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi.

Emniyettelki işlemleri ardından adli makamlara sevk edilen Erkan KAraarslan, tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Erkan Karaarslan başta Aydın Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok CHP'li belediyeye danışmanlık hizmeti veriyordu. Ayrıca Karaarslan'ın akrabaları üzerine kurduğu şirketlere de birçok CHP'li belediyeden ihale aldığı biliniyordu.

Erkan Karaarslan hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne başlattığı bir soruşturma ile alakalı olarak 2 Ağustos 2016 günü 31 şüpheli ile birlikte FETÖ kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı.

11 Ağustos 2016 günü emniyete teslim olan Karaaslan, 18 Ağustos 2016 günü Mersin Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı. Karaaslan hakkında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçu kapsamında Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iddianame düzenlenmişti. 29 Eylül 2017 tarihli duruşmada denetimli serbestlik kararıyla tahliye edilen Karaaslan hakkında yapılan itiraz üzerine aynı mahkeme tarafından 6 Ekim 2017 günü yakalama kararı çıkarılmıştı. Fakat Karaaslan o tarihten beri firariydi…

HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Erkan Karaarslan, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan ve CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluklar ile ilgili olduğu bilenen birden fazla davada sanık olarak yargılanıyor. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Erkan Karaarslan hakkında 'Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından hapis cezası isteniyor.

ERKAN KARAASLAN KİMDİR?

1975 doğumlu olan Erkan KARAARSLAN, 1997 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. Aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırılması Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı.

1998 yılında Stajyer Muhasebat Kontrolörü olarak memuriyet hayatına başladı. 2001 yılında yeterliliğini almasını takiben Kamu Mali Yönetim Projesi kapsamında Kamuda Tahakkuk Esaslı Devlet Muhasebesine geçiş programını yürüttü.

2008 yılında Maliye Bakanlığı Muhasebat Başkontrolörlüğe atanan Karaarslan aynı tarihte Sosyal Güvenlik Kurumunda Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Kurumsal Gelişim ve Ortak Veri Tabanı Daire Başkanı kadrosuna atandı ve Sosyal Yardım Mevzuatıyla ilgili çalışmaları yürüttü.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun ikincil mevzuatının bir kısmının hazırlık çalışmalarını yürüttü.

Bunların yanı sıra “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Tahakkuk Bazlı Devlet Muhasebesi Sisteminin Kurulması” Projesinde; “Kamuda Yeni Bir Ödeme Sistemi Kurulması” Projesinde ve “E-Devlet Kapsamında, Genel Yönetime Dahil İdarelere Ait Verilerin Derlenmesine Yönelik Idari Kapasitenin Artırılması” Adıyla Twinning (Eşleştirme) Projelerinde görev yaptı.

Uluslararası Muhasebe Standartlarının Türk kamu mali yönetimine uyarlanması ve kabulüne ilişkin çalışma grubu üyesi olarak görev aldı.

Uzun yıllar Mali Kılavuz ve Denetim Dergilerinin yazı işleri müdürlüğü görevini yürüttü. Yerel Dünya, Denetim, Mali Kılavuz dergilerinin yayın kurulu üyesi.

2004-2007 yılları arasında Muhasebat Kontrolörleri Derneğinin Yönetim Kurulu Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Devlet Denetim Elemanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulundu.

Maliye, Muhasebe, Hukuk ve Ekonomi konularında çeşitli dergilerde yayınlanmış ikiyüzelliyi aşkın makalesi bulunmakta.

Kamu Mali Yönetim Sistemi, İhale Sistemi, Gider Kanunları, Bütçe, Memur Suçları ve Devlet Muhasebesi ile ilgili çok sayıda seminer, panel ve konferansa katılmış ve 65.000 kişiye ders anlatmıştır.

Bir çok kamu idaresine stratejik yönetim ve stratejik yönetimin performans programı, raporlama, bütçe muhasebe gibi bir çok alt unsuru ile ilgili eğitim, teknik destek ve danışmanlık hizmeti sunmuştur.  

Tahakkuk Esaslı Devlet Muhasebesi ile ilgili proje grubundaki arkadaşlarıyla birlikte kaleme aldığı oniki adet kitabı bulunmakta. Bunun yanı sıra, Kamu Harcama Hukuku, Kamu Muhasebesi Yazıları, Sosyal Tesisler Muhasebesi, Soru ve Cevaplarıyla Devlet Muhasebesi, Soru Bankası, Devlet Muhasebesi Mevzuatı, Açıklamalı – Konu Anlatımlı Soru Bankası, Devlet Muhasebesi Olgusu ve Ülkemizde Devlet Muhasebesi Standartları, Dönemsonu Uygulamaları, Mahalli İdarelerin Özellikli Bütçe, Muhasebe, Ödenek ve Raporlama İşlemleri, Taşınır Mal Yönetmeliği, Tüm Yönleriyle Bağış ve Yardımlar, Açıklamalı Konu Anlatımlı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Kamu Muhasebesinde Dönem Sonu İşlemleri isimli kitapları bulunmaktadır. Yayınlanmış 46 adet kitabı bulunan Karaarslan’ın bu çalışmaların önemli bir kısmı alanlarındaki ilk çalışma olma özelliklerini de göstermektedir.

Özellikle bütçe, muhasebe ve maliye alanında kaleme alınmış onun üstünde e.kitabı vardır.

Ayrıca Birçok akademik kitapta makalesi yer almaktadır. Güncel Mali Sorunlar ismini taşıyan bir kitabın da editörlüğünü yapmıştır.

Son dönemlerde Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Kurumsal Gelişim Daire Başkanı olarak bir “Sosyal Yardım Kanunu Tasarı Taslağı” ve birde “Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmetler Kanun Tasarı Taslağı”nın kaleme alınmasında görev almıştır.

Karaarslan evli ve bir kız çocuk babasıdır.

esi-erkan-karaarslan-i-bosuyor.jpg

Eşi, Erkan Karaarslan’ı boşuyor!

FETÖ/PDY Operasyonu kapsamında Mersin’de tutuklanan “Belediyeler İmamı” Erkan Karaarslan’ın kaldığı Hatay T Tipi Cezaevi’nden BEKAD Yöneticisi arkadaşı Mücahit Doğan’a yazdığı mektupla yaşadığı “gizli aşkın” ortaya çıkması üzerine eşi Selma Karaarslan boşanma davası açıyor.

Sarıyer'de nikah kıyıyordu, Erkan Karaarslan'ın gizli aşkı olduğu ortaya çıkınca; Aydın BŞB'deki o renkli günlerde mazide kaldı!..

Erkan Karaarslan, daha önce verdiği ifadesinde, “Aydın'da kimseyi tanımam. Orada kadrolaşma yapmadım” savunmasının aksine kendi el yazısı ile kaleme aldığı mektubunda Aydın Grubu olarak tanımladığı ilişkili personelden bahsediyor, hatta sevgilisi olduğunu belirttiği Özlem Bayraktaroğlu’nu Aydın'a kendisinin getirdiğini ve Genel Sekreter Yardımcısı yaptığını açıklıyordu.

Erkan Karaarslan, aynı zamanda iş ilişkisi içerisinde olduğu arkadaşına gönderilmek üzere yazdığı mektubun içeriğinde Özlem Bayraktaroğlu ile 5 yıldır “gizli aşk ilişkisi” içerisinde olduğunu ifade ederken “Kaderimsin” dediği Özlem Bayraktaroğlu'na her hafta başı çiçek yollanmasını istiyordu.

Aynı zamanda Özlem Bayraktaroğlu'na çeşitli tarihlerde yaklaşık 140 bin lira dolayında para gönderdiği de, banka havalelerinden ortaya çıkmıştı.

5 yıllık yasak aşkı Özlem Bayraktaroğlu için, “Kaderimsin, canım benim” diyen Erkan Karaarslan'ın daha önce eşi Selma Karaarslan’a yazdığı mektupta aynı ifadelerle hitap etmeyip sadece “dik durmasını” öğütlemesi de dikkatlerden kaçmıyordu.

Mektubun ortaya çıkmasının ardından iyi günde kötü günde hayatını Erkan Karaarslan'a adayan ve ona bir kız çocuğu veren eşi Selma Hanım'ın Aile Mahkemesi vasıtasıyla boşanma hazırlıklarına başladığı, ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

SELMA KARAASLAN KİMDİR?

Selma karaaslan'nın hakkında elimizde henüz bir bilgi yok. Biyografisine ulaştığımız zaman haberimizde yer alacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Murat Kurum, Selçuk Bayraktar'la bir araya geldi
Murat Kurum, Selçuk Bayraktar'la bir araya geldi
Ankaralı Alevi dedelerinden Atınok'a tam destek!
Ankaralı Alevi dedelerinden Atınok'a tam destek!
Seçim yasakları başladı! İşte o partiler yasak dinlemedi!
Seçim yasakları başladı! İşte o partiler yasak dinlemedi!
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı