FETÖ'nün Yazıcıoğlu dosyasındaki oyunu ortaya çıktı! Erdoğan ve Fidan'ı yargılayacaklardı

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, bugün yayımlanan köşe yazısında 17-25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz 2016'daki FETÖ darbesinin gerçekleşmesi durumunda Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dosyanın FETÖ'cüler tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Fidan’ın yargılanacağı bir kumpasa dönüşeceğini ifade etti.

FETÖ'nün Yazıcıoğlu dosyasındaki oyunu ortaya çıktı! Erdoğan ve Fidan'ı yargılayacaklardı

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener bugün yayımlanan köşe yazısında Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dava sürecini kaleme aldı. Şener sürece ilişkin FETÖ elebaşı Gülen'in örgüt üyeleriyle yaptığı konuşmaları da yazdı.

Şener'in köşe yazısında yer alan ilgili bölüm şöyle:

"25 Mart 2009 günü yanındaki beş kişi ile birlikte, düşen ya da düşürüldüğü iddia edilen helikopterde hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun dosyasına önce Malatya özel yetkili savcıları olan FETÖ’cü Şeref Gürkan ve Özden Doğan baktı. Yalancı tanıklar, sahte belge ve gizli tanıklarla Yazıcıoğlu dosyasını önce Ergenekon kumpasına bağlamaya çalıştılar.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 10 Aralık 2020 tarihinde hazırladığı son iddianameyle ilgili olarak 25 Aralık 2020’de yaptığı açıklamada belirtildiği gibi, eğer 17-25 Aralık 2013 operasyonları ve 15 Temmuz 2016 darbesi başarılı olsaydı, Yazıcıoğlu dosyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yargılanacağı bir kumpasa dönüştürülecekti.

GÜLEN OLAYI 'BOMBA' OLARAK NİTELENDİRDİ

Yazıcıoğlu davasında örgüt üyesi  itirafçı Abdullah Önder'in 8 Mayıs 2018’de tarihinde verdiği ifadeyi Nedim Şener köşe yazısında şu cümlelerle anlattı:

"17-25 Aralık operasyonları sonrası FETÖ’nün kontrolündeki özel yetkili mahkemeler kaldırılınca, Yazıcıoğlu dosyası 13 Mart 2014 tarihinde Kahramanmaraş Savcılığı’na gönderildi. Bu kez Kahramanmaraş Savcısı Habip Korkmaz, Malatya’dan gelen Yazıcıoğlu dosyası hakkında 13 Mayıs 2014 tarihinde takipsizlik kararı verdi. Yazıcıoğlu ailesinin avukatları bu karar itiraz etti. Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi 17 Haziran 2014 tarihinde takipsizlik kararını kaldırıldı."

Önder ifadesinde, Mehmet Durakoğlu’nun, konunun Amerika’ya aktarıldığını, Fetullah Gülen’in olayın “bomba” olarak nitelendirdiğini ve “ortaya çıkarsa altından kalkamayacaklarını söylediğini” anlattı. Daha sonra konuyu sorduğunda, Durakoğlu’nun “İnşallah tereyağından kıl çeker gibi bu işi halledeceğiz” dediğini ifadesinde söyledi."

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡