Fi Dizisinin Senaryosu Çalıntı Mı | Başak Sayan'dan Şok İddia

Fi dizisinin senaryosu çalıntı mı? Oyuncu Başak Sayan Azra Kohen için ne dedi? Azra Kohen'in Fİ Çİ Pİ üçlemesi çalıntı mı? Başak Sayan neden ateş püskürdü? Başak Sayan ne dedi? Gündeme bomba gibi oturan iddiaya dair detaylar haberimizde..

Fi Dizisinin Senaryosu Çalıntı Mı | Başak Sayan'dan Şok İddia

Milyonların severek izlediği, adeta peşinden sürüklediği yazar Azra Kohen Sarızeybek'in Fİ Çİ Pİ adlı kitaplarından ilkinin uyarlandığı Fİ dizisi için oyuncu Başak Sayan ortaya bomba gibi bir iddia attı. Eserin senaryosunun çalıntı olduğunu iddia eden Sayan " ithal var, bunu yapan Azra Kohen". Şimdii gözler Azra Kohen'de. Peki Azra Kohen'den gerekli açıklama geldi mi? Detaylar haberimizde..

fi çalıntı mı

BAŞAK SAYAN: Fİ BENDEN ÇALINDI

"Mahkemeye gitsem kazanırım, o derece aynı konular; intihal var ve bunu yapan Azra Kohen"

Oyuncu Başak Sayan, dizisi de çekilen ‘Fi’ adlı kitabın, kendisinin 2010’da yazdığı Bağlanma Korkusu adlı romanla bire bir aynı olduğunu öne sürdü.Sayan Twitter hesabında, “Bugüne kadar sustum. Mahkemeye gitsem kazanırım. O derece aynı konular. İntihal var ve bunu yapan Azra Kohen” diye yazdı.

BAŞAK SAYAN

Kitaptan diziye uyarlandı

Azra Kohen “Fi”, “Çi” ve “Pi” adlı üçleme roman serilerinin yazarı. Her üç kitap da çok sattı. Bu üç kitaptan oluşturulan senaryo “Fi” adıyla diziye uyarlandı. Dizi de çok izlendi. Oyuncu Başak Sayan da ‘Bağlanma Korkusu’, ‘Kelebeğin Kaderi’ ve ‘Ölü Kuşların Sessizliği’ adlı 3 roman yazdı. Başak Sayan’ın ‘Kelebeğin Kaderi’ ve ‘Ölü Kuşların Sessizliği’ adlı kitapları ile Azra Kohen’in ‘Fi’, ‘Çi’, ‘Pi’ ve ‘Aeden’ kitapları aynı yayınevinden çıktı. Başak Sayan bugün Twitter hesabında ilginç bir iddiada bulundu. Bazı okurlar kendi kitabı ‘Bağlanma Korkusu’ ile ‘Fi’ arasında benzerlikler bulmuş ve Başak Sayan’ı intihalde bulunmakla suçlamıştı. Başak Sayan asıl intihalin kendi kitabından yapıldığını belirterek şu tweetleri yazdı:

Bağlanma Korkusu romanımı 2010 yılında yazdım. Aynı yıl da satışa çıktı.Cem adında çapkın bir reklamcı ile bir balerinin aşkını anlatıyordu.

Fi adlı kitap ise Bağlanma Korkusundan seneler sonra yazıldığı ve cok büyük benzerlik gösterdiği halde hiç sesimi çıkarmadım. Ancak şimdi ne kadar benziyor diyenler ilk önce romanların yazıldığı tarihlere baksınlar. Sonra kimin intihal yaptığına karar versinler bence.Bazen bir kitabın çok satması onun başka bir kitaptan etkilenmediği anlamına gelmez ne yazık ki. Ha tabi bir de etkilenme ile birebir aynı yazma farklıdır. Fi ile Bağlanma Korkusu neredeyse birebir aynıdır.

Şu ana kadar bu konuda sustum ama bunlar aynı diyerek sanki ben etkilenmiştim gibi gösterilmesine dayanamam. Tarihleri kontrol edin bi zahmet.

Mahkemeye gitsem kazanırım o derece aynı konular. Kullanılan isimler bile. Bağlanma Korkusunda Cem, Fi’de Can. İki romanda da aynı balerin.

Üzülmedim mi? Üzüldüm. Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki ne desem boş diyerek üzerine gitmedim.

Ancak bu şu anda yapılan yorumlara susacağım anlamına gelmiyor elbette. İntihal var evet. Ve bunu yapan ne yazık ki Azra Kohen’dir.

Bağlanma Korkusu adlı romanımı 2010 yılında yazdım. 2011 haziran ayında satışa çıktı.

Cem adlı çapkın, kadınlara değer vermeyen bir reklamcı ile Bahar adlı naif ve güzel bir balerinin zorlayıcı aşkını anlatıyordu. Konu tanıdık geldi tabi değil mi?

Evet Fi adlı kitap ile birebir aynı neredeyse. Ben Fi'yi çok geç okudum. Okur okumaz da moralim bozuldu elbette.

Ki zaten sonuna kadar okuyamadim moral bozukluğundan.

Ancak bu ülkede bu kadar çok satmış bir kitap için benim romanımın birebir aynısı dediğiniz zaman hemen bu işten kendisine paye çıkarıyor denildiğini bildiğim için üzerine gitmedim.

Üzüldüm mü üzüldüm elbette. Keşke başka bir ülkede olsaydık da hakkımı arasaydim dedim. Konuyu kapattım.

Ancak bugün sosyal medyada iki kitabın ne kadar çok birbirine benzediği hakkında yazılar okuyunca deliye döndüm.

Çünkü söz konusu intihali yapan (ki bence intihal den çok öte bir durum var) ben değil Fi adlı kitabı yazan Azra Kohen'dir. İki kitabın yayın tarihlerine bakmak yeterlidir.

Bağlanma Korkusu 2011 haziranda yayınlanmış. Fi ise 2013 yılında. Ayını belirtmemisler. Bu konuda yazanlar iki kitabı alıp karsilastirsinlar bence.

Yani başka bir ülkede olsak mahkemeye gitsem kazanacağım bir durumda böylesi yorumlar karşısında susmayacağım daha fazla. Bağlanma Korkusu ve Fi neredeyse birebir aynıdır. Karakter açılımından, isimlere ve olay örgüsüne kadar...

Bazen bir kitabın cok satması başka bir kitaptan etkilenmedigi anlamına gelmez.

Ve buradaki intihal durumunda bunu yapan ben değil Azar Kohen'dir ne yazık ki. Zaten yeterince üzgünüm bu konuda. Birilerinin beni daha fazla üzmesine izin vermeyeceğim.

Fi Bağlanma Korkusu'nun birebir aynısıdır ne yazık ki..

BAŞAK SAYAN
 
YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA VAR

Bu iddialara henüz Azra Kohen yanıt vermedi. Kohen'in yayınaevi ise bir açıklama yaptı. Destek Medya Grubu'nun açıklaması şöyle:
"
Yayınevimizin değerli yazarı ve edebiyat severlerin eserlerini ilgiyle takip ettikleri Azra Kohen’in “Fİ-Çİ-Pİ” üçlemesinin intihal olduğu iddiasının gülünçlüğü kamuoyunca zaten takdir ediliyor olsa da, Destek Yayınları olarak sosyal medyanın özgür platformunu dejenere ederek büyük bir yazarın şöhretinden nemalanmak isteyen kişi ve kişilere karşı derhal harekete geçerek yasal yollara başvuracağımızı bildirir, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bu çirkin ve menfaat menşeli iftiraya itibar edilmemesini rica ederiz."

Fİ YENİ SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Şimdiye kadar Puhu TV'de yayınlanan, Mart ayından itibaren Show TV'de yayınlanacak olan ve binlerce takipçisi olan Fi dizisi, geçtiğimiz ay 12. bölümüyle sezon finali yapmıştı. Dizinin sezon finali yapmasıyla birlikte izleyiciler de merakla yeni sezonun ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı.
Başrollerini Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Ozan Güven, Büşra Develi ve Berrak Tüzünataç'ın paylaştığı Fi dizisinin yeni sezonu Eylül ayında başlayacak. Dizideki "Can Manay" karakterini canlandıran Ozan Güven, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda dizinin Eylül ayında yeni sezon ile başlayacağını duyurmuştu.

ozan-guven-ne-dedi.jpg

Fİ DİZİSİNİN SON BÖLÜMÜNDE NELER YAŞANDI?
Eti, yıllardır kendisine eziyet çektiren babasının ölümü ile rahatlarken, Özge de Sadık'ı yaralamasının üzerinden onun yanında beklemektedir. Murat Yılmaz'ın hala kendisine aşık olduğunu öğrenen Bilge, onu reddettikten sonra ofise geçer ve öğrenir ki Can Manay, ofisi kapatma kararı almıştır ve kendisi de dahil olmak üzere herkes işsiz kalmıştır.
Deniz, Can'ın yaptıkları yüzünden sanat merkezi projesinden vazgeçer ve bunu öğrenen öğrenciler, Duru'yu sorumlu tutarak ona karşı çıkarlar. Sadık, Can'ın yeni kaldığı yere gider ve onu ofisini ve programını tekrar açması için zorlar. Bilge, Can Manay'ın son mektupunu televizyonda görür ve "yoruldum" demesini duyunca, onun yardıma ihtiyacı olduğunu düşünür hemen; çünkü yıllar önce annesi yorgunum dedikten sonra intihar etmiştir.

 

Fİ 10. ve 11. BÖLÜMLERDE NELER OLDU?
Vakit daraldıkça oyunları daha da sertleşen Can, Duru'nun duygularını ortaya çıkarmak için geri tepebilecek, riskli bir hamle yaptı. Özge ise sonunu düşünmeden yürüdüğü yolda, gerçeğe bir adım daha yaklaşsa da, çok ağır bir bedel ödemek zorunda kaldı. Songül Öden, Sadık Murat Kolhan'ın eşi olarak diziye dahil oldu. Dizideki ismi de Yıldız olan Öden, Can Manay'ın hastalarından biri. Terapiden sonra Manay'ın ofisinde kendini öldürdü.
11. bölümde ise kozlar paylaşıldı: Can kaybolan hasta kayıtları yüzünden Sadık'ın kapısını çalarken, yaşadığı kaybın şokuyla gözünü iyice karartan Özge soluğu karakolda aldı. Duru ve Can arasında tansiyon tırmanarak artarken, Deniz'in gerçeği öğrenmesi, sonun başlangıcı oldu.


Fİ 8. SON BÖLÜMDE NELER OLDU?
Can'ın gündeme bomba gibi düşen açıklamaları, Özge ve Sadık işbirliğini tehlikeye sokar. Duru ise aradığı yanıtlara ulaşmak için Can'ın karşısına çıkar. Kaçınılmaz itiraf, Duru ve Can ilişkisinde yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.
Fİ 9. SON BÖLÜMDE NELER OLDU?
Can ve Duru arasındaki sürpriz yakınlaşma Duru'yu pişmanlığa sürüklerken, Can'ı umutlandırır. Ne pahasına olursa olsun amacına ulaşmak isteyen Can, kirli yollar denemekten çekinmezken; Özge de Sadık ve Can arasındaki sırrın peşine düşer.
Fİ DİZİSİ 6. SON BÖLÜM ÖZETİ
Duru ve Deniz'in aldığı kararla karnına sert bir yumruk yiyen Can, daha büyük oynaması gerektiğinin farkına varır. Bu kez Duru ve Deniz'i hayalleri ile vuracaktır. Can amacına giden yolda yeni planlarını hayata geçirirken, Özge de Can hakkında bilgi almak için Eti'nin karşısına çıkar.
Fİ DİZİSİ 5. BÖLÜM ÖZETİ
Can'ın oyunları sonunda çıkmaza giren Duru ve Deniz ilişkisi, bitme noktasına gelir. Can sonunda aradığı fırsatı bulmuş, karşısına çıkacak engellerden habersiz, tam gaz zafere yürüdüğünü sanırken, beklenmedik cephelerden gelen darbeler ile sarsılır. Can'ın sakladığı sırrın izini süren Özge ise sonunda bir kanıta ulaşacaktır.
Fİ DİZİSİ 4. BÖLÜM ÖZETİ
Duru'yu elde etmek için yeni yollar deneyen Can, rotayı rakibi Deniz'e çevirir ve Kaya'ya onu araştırması talimatını verir. Duru ile arasındaki gerilim sürerken, sunduğu ilginç bir ortaklık teklifiyle de Deniz'in hayatındaki yerini sağlama alır. Geçmişten gelen bir kadın ise Deniz ve Duru ilişkisinde yeni bir sınav olacaktır.

fi 13.bölüm izle
Fİ DİZİSİ KARAKTERLERİ
Can Manay (Ozan Güven), ülkenin en önde gelen psikiyatristi ve aynı zamanda en çok izlenen televizyon programının sunucusudur. Normal bir hayatı olan Can Manay, Duru ile tanıştığında ona karşı saplantılı bir aşk beslemeye başlar. Artık Duru'nun hayatını uzaktan izlemeye başlar.
Duru (Serenay Sarıkaya), bir konservatuar öğrencisidir ve tek hayali dans etmek, sahnede var olmaktır. Dizinin karakterlerinden birisi olan Deniz ile romantik bir ilişkisi vardır.
Deniz (Mehmet Günsür), üniversite hocası ve dans gösterileri hazırlayan bir kompozitördür. Aşık olduğu kadın Duru ile birlikte yaşamaktadır.
Özge Egeli (Berrak Tüzünataç), Can Manay ile ilgili gerçekleri ortaya çıkartmaya çalışan bir gazeteci ve aynı zamanda inatçı ve güçlü bir kadındır. Can Manay'ın gerçeklerini ortaya çıkarma isteği asistanlığını yaptığı gazetecinin geçirdiği kaza sonrası gerçekleşir.
Bilge Görgün (Büşra Develi), Can Manay'ın üniversitedeki psikoloji sınıfından çok başarılı bir öğrencidir. Pek sosyal birisi değil, çekingendir.

,vzdr4sbnne2uruktkdif7g.jpg

Puhu TV nasıl izlenir?
Yeni nesil dijital kanallardan olan Puhu Tv'yi izleyebilmek için herhangi bir üyelik şartı bulunmamaktadır. puhutv adresi üzerinden erişim sağlayabileceğiniz bu kanala, cep telefonlarınızdan, android cihazlarınızdan ve bilgisayarlarınızdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Üye olmak isteyen izleyiciler ise herhangi bir bedel ödemeden, kanalda yayınlanan tüm yapımları ücretsiz olarak izleme imkanına sahip olabilirler.
PUHU TV ÜCRETLİ MİDİR?
Puhu TV'nin kullanıcılarına sunduğu tüm diziler ve filmler tamamen ücretsizdir. Üye olarak yada üye olmadan kolaylıkla tüm içeriklere erişip izleyebilirsiniz. Puhu Tv nereden izleyebilirim? Puhu Tv teknolojin son harikası olan tüm cihazlarda izlenme özelliğine sahiptr. Önek verecek olursak; İphone, İpad, Android akıllı telefonlar sayesinde uygulanan özellik sebebiyle rahatça izlenebilir. Sevilerek izlenen diziler, filmlerin ortak online adresi sayesinde ve Smart uygulamasından da erişmek mümkün olacak. Puhu Tv 2017 yılı itibariyle heyecanla bekleyen takipçilerinin yüzünü güldürmeye yetti. Puhu Tv" izleyicisini yakından tanıyan tv"olma özelliği taşır. En önemli özelliği ise yüksek kaliteli çözünürlüğe sahip olmasıdır.
Fİ DİZİSİ KONUSU VE HİKAYESİ
Fi, tutkunun peşinden koşanların, yanma pahasına ateşe uçanların ve acıdan geçerek süregelen yaşama karşı dik duranların hikayesidir. Bir adam bir kadını sevmiş¸ ve dünya değişmiş. Ama aşkı değilmiş hayatı böylesine kökten değiştiren, aşkına ulaşabilmek için cesaret edebildikleriymiş. O bir tek kişiye duyduğu aşkın acımasızlığında öylesine büyük fırtınalar başlatmış ki, sonunda, dokunduğu her şeyi yıkmış. Ve bazen... Hayatın kendini yenilemesi için önce her şeyin yıkılması şartmış.

fi yeni sezon izle

ESERİN SAHİBİ YAZAR AZRA KOHEN SARIZEYBEK KİMDİR

fi yeni sezon ne zaman başlayacak

Türk yazar ve psikolog, Akilah Azra Sarızeybek Kohen 1979 yılında İzmir’de doğdu. Kohen, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu olduktan sonra eğitim hayatına Kanada Ottawa Üniversitesi’nde, Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümü ile devam etti. Liverpool Üniveristesi’nde Davranış Bilimleri dalında uzmanlık yapan Akilah Azra Sarızeybek Kohen iyi derecede İtalyanca ve İngilizce biliyor.

Asıl adı Azra Sarızeybek olan yazar, Akilah ismini mahlası olarak kullanıyor. 2001 yılında Sadok Kohen ile yaptığı evlilikten sonra ‘Kohen’ soyadını alan yazar; 2009 yılında bir erkek çocuğu sahibi oldu.


Sanatçının ilk eseri Fİ 2013 yılında Goa Basım Yayın tarafından, mahlası olan Akilah yazar ismi ile basılmıştır. İkinci ve sonraki basımlar Destek Yayınları tarafından Ağustos 2014 ve sonrasında basılmaya devam edilmiştir. Sloganı “Bu hikayenin sadece inanılamaz tarafları gerçektir” olan kitap 600 sayfa olarak basılmıştır. Yazar, kitabın ismi ‘Fİ’nin altın orandan geldiğini ifade ediyor. Fİ’de ihtirası anlattığını söylüyor.

Çİ
İkinci kitap olan Çi ilk olarak Destek Yayınları tarafından Temmuz 2014’te basılmıştır. Sloganı “İyi bir hikaye asıl bittiğinde başlar” olan kitap 300’ün biraz üzerinde sayfa sayısıyla ilk kitabın neredeyse yarısı uzunluktadır. İnsan enerjisi anlamına gelen Çİ’de, motivasyonunu kaybetmiş bir insanlık anlatılıyor.


Üçüncü ve serinin son kitabı olan Pi ‘nin birinci baskısı Temmuz 2015’te Destek Yayınları tarafından 50.000 adet olarak gerçekleştirilmiştir. Sloganı “Bu hikaye burada bitecek ve sen başlayacaksın” olan kitap 700 sayfa olarak basılmıştır.

AEDEN
Yazarın son kitabı olan Aeden 2016 yılında 616 sayfa olarak basıldı. Fantastik kurgusu olan Aeden, sakinlerinin kendi mükemmel versiyonlarına ulaşabilmeleri için onları her anlamda beslemek üzere “Usta” tarafından dizayn edilmiş, mükemmelliğe adanmış bir gezegenin adıdır aynı zamanda. Bilimsel verilere dayandıralarak yazılan kitapta insan yaşamının gelişmesi heyecanlı ve sürükleyici bir dille anlatılmıştır.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Erzurum’da çekilen görüntüler 'Böyle baba olmaz' dedirtti!
Erzurum’da çekilen görüntüler 'Böyle baba olmaz' dedirtti!
Dilan Polat'ın kayınvalidesi sosyal medyayı harekete geçirdi!
Dilan Polat'ın kayınvalidesi sosyal medyayı harekete geçirdi!
Uzmanlar "Seçim psikolojisine" dikkat çekti: "Yatıştırıcı davranmak faydalı olacak"
Uzmanlar "Seçim psikolojisine" dikkat çekti: "Yatıştırıcı davranmak faydalı olacak"
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 500 konutu hak sahiplerine teslim etti!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 500 konutu hak sahiplerine teslim etti!
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı