Fikri Işık, yerli otomobil hakkında konuşacak

Türkiye'nin yerli otomobilinin tanıtılmasının ardından Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yerli otomobilin 2019 yılında yollarda olacağına ilişkin yaptığı açıklamalar gündeme geldi. Fikri Işık,"Bu konuda kısa süre içerisinde bir açıklama yapacağım inşallah" dedi.

Fikri Işık, yerli otomobil hakkında konuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gebze Bilişim Vadisinde ilk yerli otomobilin tanıtımı 27 Aralık Cuma günü gerçekleştirilmişti. Elektrikli olarak üretilen yerli otomobilin 2 modeli tanıtılmıştı. Tanıtımının ardından Türk halkı taraflı ve tarafsız yerli otomobile büyük bir ilgi göstermiş, Twitter'da dünya gündemine girmişti.

Türkiye'nin otomobili Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde yapılan törenle tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk sürüşün yapıldığı otomobilin özellikleri de kamuoyuyla paylaşıldı. Tamamen elektrikli olan ve tek şarj ile 500 kilometre gideceği öğrenilen yerli otomobilin tanıtım törenine yoğun ilgi gösterildi.

GÖZLER FİKRİ IŞIK'A ÇEVRİLDİ

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı iken, yerli otomobilin 2019'da yollarda olacağını söyleyerek TÜBİTAK'ta geliştirilen bir prototipin direksiyonuna geçmişti. Ancak o prototipin devamı gelmemişti. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi'nde Türkiye Otomobil Girişim Grubu'nun prototipini hazırladığı yerli otomobilin tanıtımı yapıldıktan sonra gözler Fikri Işık'a çevrildi.

IŞIK: AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

Gazeteci-yazar Serdar Arseven'in "Yerli otomobil ile ilgili kamuoyu sizden açıklama bekliyor Sayın Bakan" sorusuna cevap veren Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Fikri Işık, "Bu konuda kısa süre içerisinde bir açıklama yapacağım inşallah" ifadelerini kullandı.

 

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡