Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etti

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında lider Galatasaray, sahasında lig ikincisi Başakşehir'i 2-1 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Böylece Galatasaray tarihindeki 22. şampiyonluğa ulaşmış oldu.

Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etti

Sarı-Kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 47. dakika Feghouli, 64. dakikada Onyekuru attı, Başakşehir'in ise tek golü 17. dakikada Bajic'den geldi.

Bu sonuçla 33. hafta öncesinde 66 puan ve averajla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray puanını 69'a yükselterek, 2018-2019 sezonu şampiyonu oldu.

Başakşehir ise 2-1'lik yenilgi sonrası 66 puanda kaldı.

BAJİC'İN GOLÜNDEN SONRA STATTA ORTALIK KARIŞTI

17. dakikada Başakşehir Riad Bajic'in attığı golün ardından sonra ortalık karıştı.

Tribünden gelen yabancı madde sonrası Başakşehirli Mahmut Tekdemir yerde kaldı.

Yaşananlar sonrası Galatasaray'da Marcao, Başakşehir'de Bajic sarı kart gördü. Yedek kulübesinde kavga eden Galatasaraylı İsmail Çipe ve Başakşehirli Adebayor da sarı kart gördüler.

Türk Telekom Stadyumu'ndaki maçta konuk turuncu lacivertliler, Bajic'in attığı golle 1-0 öne geçti. Başakşehir'in Bajic ile bulduğu golden sonra Emre Belözoğlu, topu tribünlere dikti.

Bunun üzerine sahaya yabancı madde ve su şişeleri yağarken, saha kenarı da bir anda karıştı.

İki takım futbolcuları arasında gerginlik artarken, yedek kulübeleri de olaya dahil oldu.

BREZİLYALI YILDIZ ROBİNHO, FATİH TERİM İLE TARTIŞTI

Başakşehir'in Brezilyalı yıldızı Robinho, kenardaki Terim ile tartıştı. Terim de Brezilyalı yıldıza yumruğunu kaldırıp gösterdi.

Öte yandan Terim'i sakinleştirmeye çalışan Adebayor ile Galatasaray yedek kalecisi İsmail Çipe arasında da gerginlik yaşandı.

İsmail Çipe, Adebayor'u büyük bir güçle kulübeye itti. Bunun üzerine iki kulübe birbirine girdi.

CÜNEYT ÇAKIR'DAN 4 KART

Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, Galatasaraylı Marcao, İsmail Çipe ile Başakşehirli Bajic ve Adebayor'u sarı kartla cezalandırdı.

SELÇUK VE BELHANDA FRİKİK KONUSUNDA TARTIŞTI

Galatasaray - Başakşehir maçının 75. dakikasında Belhanda ve Selçuk İnan frikik tartışması yaşandı. Serbest vuruş için topun başına Selçuk İnan ve Belhanda geldi. İki oyuncu anlaşmazlık yaşadı. Belhanda ben kullanmayacağım diyerek topun başından ayrıldı. Selçuk'un vuruşunda top direkten auta gitti.

TEKNİK DİREKTÖR FATİH TERİM TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Galatasaray- Başakşehir mücadelesi 2-1 sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğü ile devam ederken, yedek kulübeleri tekrar birbirine girdi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın 78. dakikasında Medipol Başakşehir Yardımcı antrenörü Orhan Ak ile tartışma yaşadı. Yaşanan olayların ardından Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim ve yardımcı antrenör Hasan Şaş ile Ümit Davala Medipol Başakşehir’de ise yardımcı antrenör Orhan Ak hakem Cüneyt Çakır tarafından tribüne gönderildi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

5. dakikada Belhanda'nın soldan kullandığı kornerde ön direğe hareketlenen Fernando'nun kafayla vurduğu topu kaleci Mert Günok son anda kurtardı. Altıpasa düşen meşin yuvarlağı turuncu-lacivertli ekibin savunması yeniden kornere gönderdi. 

10. dakikada Luyindama'nın geri pasını uzaklaştırmak isteyen kaleci Muslera'nın vuruşunda top kısa düştü. Ceza sahası gerisinde meşin yuvarlağı alan Bajic, bekletmeden şutunu çekti ancak Uruguaylı file bekçisi soluna gelen topu çeldi. 

12. dakikada Belhanda'nın sağdan kullandığı kornerde altıpas üzerinde iyi yükselen Luyindama'nın kafayla vurduğu meşin yuvarlak uzak köşeden auta çıktı. 

17. dakikada Medipol Başakşehir mücadelede öne geçti. Soldan gelişen konuk takım atağında ceza sahasına giren Elia'nın ortaladığı topa altıpas gerisindeki Bajic kafayla vurarak fileleri havalandırdı: 0-1 

40. dakikada Belhanda'nın soldan kullandığı kornerde altıpasa düşen topa Marcao yakın mesafeden vurdu. Kaleci Mert Günok meşin yuvarlağın ağlara gitmesine engel oldu. 

44. dakikada Visca'nın soldan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasının uzak köşesindeki Caiçara, meşin yuvarlağı altıpasa çevirdi. Kaleci Muslera ile Luyindama'nın anlaşmazlığında araya giren Kudriashov'un yakın mesafeden vurduğu top yandan auta gitti. 
Mücadelenin ilk yarısı, konuk takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

47. dakikada Galatasaray, Feghouli'nin şık golüyle beraberliği yakaladı. Belhanda'nın soldan kullandığı kornerde arka direkte yükselen Feghouli'nin kafayla vurduğu top direkten döndü. Pozisyonu takip eden Cezayirli futbolcunun altıpas içi sağ çaprazda röveşatasında, meşin yuvarlak uzak direğin yanından ağlarla buluştu: 1-1 

55. dakikada sarı-kırmızılı ekibin Belhanda ile bulduğu gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin yardımıyla geçerli sayılmadı. Soldan gelişen atakta topla buluşan Onyekuru, ceza sahasına girdi. Nijeryalı futbolcu, pasını topukla solundan bindiren Belhanda'nın önüne bıraktı. Faslı futbolcu, altıpasın sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi. VAR'ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Cüneyt Çakır, pozisyonun başlangıcında Diagne'nin topu koluyla kontrol ettiğini belirleyerek golü iptal etti. 

64. dakikada Galatasaray öne geçti. Belhanda'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası üzerine gelen topa savunmadaki Kudriashov müdahale etse de uzaklaştırmayı başaramadı. Arka direğe açılan topa kafayla vuran Onyekuru, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1 

75. dakikada ceza sahası dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Selçuk İnan kullandı. Barajı geçen meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti. 

88. dakikada Belhanda'nın ceza sahası dışından şutunda top yandan auta çıktı. 

Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir pozisyon yaşanmadı. Maçı 2-1 kazanan Galatasaray, 2018-2019 sezonunun bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu garantiledi. 

sarı-kırmızılı takım, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahada yer aldı. 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Akhisarspor ile oynadıkları müsabakada görev alan futbolculardan Badou Ndiaye'yi kadroya almazken, Martin Linnes ve Selçuk İnan'ı yedeğe çekti. 
Tecrübeli teknik adam, Medipol Başakşehir karşısında bu futbolcuların yerine ilk 11'de Yuto Nagatomo, Ryan Donk ve Fernando Reges'i görevlendirdi. 

KOSTAS MITROGLOU VE NDIAYE KADRODA YOK

Galatasaray'da Badou Ndiaye ve Kostas Mitroglou, Medipol Başakşehir maçının kadrosuna alınmadı. 

Fatih Terim'in yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya almadığı Ndiaye ve Mitroglou, müsabakayı tribünden takip etti. 
Galatasaray maça Fernando Muslera, Mariano Filho, Christian Luyindama, Marcao, Yuto Nagatomo, Ryan Donk, Fernando Reges, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne ilk 11'i ile başladı. 

Takımın yedek kulübesinde ise Selçuk İnan ve Sinan Gümüş'ün yanı sıra İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Sinan Gümüş, Ömer Bayram, Semih Kaya, Emre Taşdemir, Yunus Akgün ve Muğdat Çelik oturdu. 

Çaykur Rizespor maçında ayağı kırılan ve ameliyat edilen Emre Akbaba da maçı statta izledi. 

MAÇA İLGİ BÜYÜKTÜ

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının şampiyonluk için çıktığı müsabakaya yoğun ilgi gösterdi. 
Türk Telekom Stadı'nı tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. 

Taraftarlar, müsabaka öncesinde futbolcuları tek tek tribüne çağırarak alkışladı. 

Sarı-kırmızılı kulüp, Fenerbahçe'deki stat ve müze turu sırasında Galatasaray armalı kıyafeti ters giydirilen küçük taraftar Duhan Emir'i, Medipol Başakşehir maçında ağırladı. 

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve yöneticiler, müsabaka öncesinde Duhan Emir ve ailesiyle statta bir araya geldi. 

Küçük taraftar, futbolcularla seremoniye katıldıktan sonra karşılaşmayı tribünlerden takip etti. 

19 MAYIS ATATÜRK'ÜM ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI

Galatasaraylı taraftarlar, tribünde açtıkları pankartlarla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. 

İki takımın futbolcuları da üzerinde "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun" yazısının bulunduğu pankartla maç öncesindeki seremoniye çıktı. 

Sarı-kırmızılı kulüp de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 50 bin Türk bayrağı dağıttı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Su faturası yüzde 25 düşecek! Herkesi kapsıyor
Su faturası yüzde 25 düşecek! Herkesi kapsıyor
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
Emekliye 10 bin TL! Aynı gün onay çıkıyor
Emekliye 10 bin TL! Aynı gün onay çıkıyor
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
Çok Okunanlar
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
Emekliye 10 bin TL! Aynı gün onay çıkıyor
Emekliye 10 bin TL! Aynı gün onay çıkıyor
Bugün Gram Altın ne kadar, kaç TL'den alınıp satılıyor? 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları
Bugün Gram Altın ne kadar, kaç TL'den alınıp satılıyor? 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…