Game of Thrones hikayesi devam ediyor! House of Dragon yayın tarihi geldi

Dünyanın en çok izlenen dizilerinden biri olarak dizi tarihine geçen Game of Thrones spin off temalı hikayesi House of Dragon için yayın tarihi belli oldu. Buna göre dizi 2022 tarihinde izleyicilerle buluşacak.

Game of Thrones hikayesi devam ediyor! House of Dragon yayın tarihi geldi

Efsane dizi Game of Thrones'un devamı niteliğinde olan House of Dragon, birkaç seneye bizimle...

Dünyanın en çok izlenen ve 8 sezon süren Game of Thrones’un finali izleyicileri ikiye bölmüştü. Birçok izleyici dizinin finalini beğenmemişti. Dizinin spin-off’u (ana hikayenin yan versiyonu) House of Dragon’un çekileceğine dair haberler Game of Thrones hayranlarını heyecanlandırmıştı.

Filmloverss’ın haberine göre; HBO yöneticisi Casey Bloys, 2022’de dizinin ekranlarda olacağını söyledi. Dizinin senaryosunun yazıldığını açıklayan Bloys, oyuncu kadrosunun belli olmadığını sözlerine ekledi.

300 YIL ÖNCESİNİ ANLATACAK

Ryan J. Condal‘ın George R.R. Martin ile birlikte hazırladığı House of the Dragons, Game of Thrones'ta anlatılan olayların 300 yıl öncesinde geçecek ve Targaryen ailesine odaklanacak.

Spin off ne demek

Bir medya kavramı olarak spin-off, film, radyo ya da TV programı, çizgi roman, gibi mevcut bir medya ürününde yer alan belirli bir olay, karakter ya da konunun daha ayrıntılı bir şekilde incelendiği bir başka yapım ya da ürünü anlatmak için kullanılır.

Genel anlamıyla büyük bir şirketten ayrılan ve yatırımcıların desteği ile piyasaya giren yeni küçük şirketler için kullanılan bu terim dilimize ise “yan ürün” şeklinde yerleşmiştir. Spin off deyince ilk akla gelen örneklerden biri, 1982-1993 tarihleri arasında yayınlanan Cheers dizisinde yer alan  Dr. Frasier Crane karakterinin başrolünde yer aldığı Frasier dizisidir.  En güncel spin off yapımlarından biri ise Breaking Bad dizisinde bulunan Saul Goodman karakterinin geçmişini anlatan Better Call Saul’dur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡