Google Haritalar uygulaması yenileniyor

Google oldukça yaygın olarak kullanılan uygulamalarından biri olan haritalara yeni bir güncelleme gelmesi gündemde. Salgın döneminde evden çıkamayanlar için eve sipariş getiren restoranları listeleyen Google Haritalar diğer adıyla Google Maps, şimdi de Foursquare'in özelliklerini kendine katmaya başlıyor.

Google Haritalar uygulaması yenileniyor

Hürriyet'in haberine göre Google Maps uygulamasına yeni bir özellik gelmesi gündemde yer alıyor.

Foursquare ilk olarak karşımıza çıktığında bir yere gittiğimizde 'check-in' yapmamızı sağlıyor ve gittiğimiz yerle ilgili diğer ziyaretçilerin yorumlarını okuyabiliyorduk. Uygulama o kadar çok ilgi gördü kü 'check-in' yapılan özelliğini ayrı bir uygulama olarak karşımıza çıkarmıştı. Swarm ismini taşıyan uygulamayı milyonlarca kullanıcı kullandı. Foursquare ise kullanıcıları lokasyonlar konusunda bilgilendirmeye, bir rehber olmaya o sırada devam ediyordu.

Google Haritalar uygulaması yenileniyor

Google'ın ise bir süredir Foursquare'i izlediği ortaya çıktı. Şirket, Google Haritalar'ın basit bir harita uygulaması olarak kalmasını istemiyor; bunun yerine kullanıcılara Foursquare'de olduğu gibi faydalı yönlendirmeler yapmasını da amaçlıyor.

Google Haritalar uygulaması yenileniyor

Google, bu özelliğine 'Yerel Rehber' ismini verdi. Haritalar üzerinden katkıda bulunan üyeler, uygulamada yükseliyor  ve daha yüksek rütbelere sahip oluyor. Google, seviye atlama özelliğini kullanıcılara destekleri karşısında gerekli motivasyonu oluşturmak için sunuyor.

 Yerel rehberlik özelliği, artık insanların kendilerine takipçi edinebilecekleri bir alan olacak. Görünüşü itibariyle Instagram'ı oldukça andıran Yerel Rehber özelliği, sık sık seyahat eden ve farklı bölgelerde bulunmayı sevenleri sevindireceğe benziyor.

Google Haritalar uygulaması yenileniyor

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡