Google Stadia hangi telefonlarda çalışacak?

PC, tablet, telefon ve TV’lerde oynanacağı söylenen Google’ın yakın zamanda kullanıma sunacağı stream tabanlı oyun servisi Stadia için bugün telefon kısıtlaması geldi. Peki Google Stadia nedir? Google Stadia hangi telefonlarda çalışacak? Google Stadia fiyat ne? Google Stadia çıkış tarihi ne? İşte Google Stadia Türkiye

Google Stadia hangi telefonlarda çalışacak?

Google cephesinden gelen açıklamalara göre; Stadia servis ilk etapta Pixel modellerinde kullanılabilecek. Peki Google Stadia nedir? Google Stadia fiyat ne? Google Stadia çıkış tarihi ne? İşte Google Stadia Türkiye

Pixel modelleri arasında ilk modelin yer almaması dikkat çekiyor. Stadia ilk etapta Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 ve Pixel 4 XL modellerinde kullanılabilecek. Daha sonrasında ise başta yine Android telefonlar olmak üzere diğer modellere de Stadia desteği sunulacak.

Ancak bu desteğin ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Türkiye’de internet alt yapısından dolayı kullanıma sunulmayacak olan Stadia, bakalım vadettiği gibi minimum input lag değeri ile oyun stream edebilecek mi?

Google Stadia oyunları!

Assassin’s Creed Odyssey
Baldur’s Gate 3
Borderlands 3
Cyberpunk 2077
Darksiders Genesis
Destiny 2: The Collection
Destroy All Humans!
DOOM
DOOM Eternal
Farming Simulator 19
FINAL FANTASY XV
Football Manager 2020
Get Packed
Ghost Recon Breakpoint
Gods & Monsters
GRID
GYLT
Just Dance 2020
Kine
Marvel’s Avengers
Metro Exodus
Mortal Kombat 11
NBA 2K20
Orcs Must Die! 3
Rage 2
Red Dead Redemption 2
Rise of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
SUPERHOT
The Crew 2
The Elder Scrolls Online
Thumper
Tom Clancy’s The Division 2
Tomb Raider: Definitive Edition
Trials Rising
Watch Dogs Legion
Windjammers 2
Wolfenstein: Youngblood

Google Stadia nedir?

Peki Google Stadia nedir? Google Stadia fiyat ne? Google Stadia çıkış tarihi ne? İşte Google Stadia Türkiye

Google Stadia, “Oyun nedir?” sorusuna yepyeni bir cevap verme amacını taşıyor. Oyuncular, geliştiriciler ve içerik üreticileri için yepyeni bir platform. Bir konsol, bilgisayar ya da akıllı telefon sınırı bulunmuyor. İstediğiniz her an, her cihazdan giriş yapabileceğiniz ve üst seviye deneyim sunmayı vadeden bir platform.

Google Stadia nedir | Google Stadia fiyat | Google Stadia Türkiye | Google Stadia çıkış tarihi

Hatırlarsanız Google, 2018 yılında #ProjectStream teknolojisiyle oyunların Chrome tarayıcısı üzerinden stream edilip oynanabilirliğini test etmiş, bu sürece dahil olan oyuncular da testlerin gayet iyi gerçekleştiğini dile getirmişti. Düşünsenize, sıradan bir laptop’unuz var, Chrome tarayıcıyı açıyor ve ardından Ubisoft’un Assassin’s Creed Odyssey oyununu oynuyorsunuz. Hiçbir gecikme yaşanmadan, üstelik 1080p ve 60 FPS değerlerinde. İşte şimdi de bu testlerin ardından asıl ürüne geldi sıra. Yani Stadia’ya.

Yine hatırlarsanız Google, kısa süre önce Jade Raymond’u işe almıştı. Özellikle Assassin’s Creed serisinden tanıdığımız Raymond, Google’ın yeni şirketi Stadia Games and Entertainment’ın başındaki en yetkili kişi. Dolayısıyla hem platforma özel oyunlar üzerine çalışılacak hem de 3. parti stüdyolarla işbirlikleri yapılarak en iyi deneyimlerin ortaya çıkarılmasına uğraşılacak.

Stadia, oyunları seven herkesi bir araya getiren en güçlü platform olmayı hedefliyor

Bir düşünün, şu an oyun oynamak için pek çok farklı platform var. Ev konsollarından bilgisayarlara, akıllı telefonlara kadar pek çok farklı platform. Stadia ise herkesi bir araya getirme düşüncesinde, “tek bir büyük oyun topluluğu” olarak.

Bunlar tabii ki Google’ın ifadeleri. Geleneksel yöntemlere yakında veda edeceğiz gibi görünüyor. Zira Stadia’da bir oyun oynamak istediğinizde yükleme gibi şeyler olmayacak. Sadece oyun simgesine tıklayacak ve saniyeler içinde oyunun içinde olacaksınız. Diyelim ki YouTube’da bir oyun tanıtım videosu izliyorsunuz. Videoda bir de “oyna” ibaresi olacak ve videoyu izledikten sonra direkt oyuna geçiş yapabileceksiniz.

Tabii Google’ın sesli asistan teknolojisi, Chrome tarayıcısı, bulut servisi, Play Store mağazası ve YouTube gibi servisleri de sahada olup her konuda yardımınıza koşacak.

Oyunda bir bölümde mi takıldınız? Artık dakikalarca çözüm videoları aramanıza gerek kalmayacak

Google Stadia nedir | Google Stadia fiyat | Google Stadia Türkiye | Google Stadia çıkış tarihi

Yetkililer, sunum esnasında bu konuyla ilgili bir Tomb Raider demosu gösterdi. Diyelim ki Tomb Raider’da bir bölümde takıldınız ve çözümü bulamıyorsunuz. Çözümü öğrenmek için oyundan çıkıp, YouTube’a girip dakikalarca arama yapıp video video gezmenize gerek kalmayacak. Çünkü oyun esnasında Google Asistan’a komutlar verebileceksiniz ve o da hem bölümü hem de sorularınızı algılayarak doğru çözümleri size sunabilecek.

Zaten var olan cihazlarınızla oynayacaksınız. Yeni donanımlara ihtiyacınız yok, ama yine de en iyi deneyim için Stadia Controller da tanıtıldı.

Google Stadia’nın en güzel taraflarından bir tanesini yeni bir donanıma ihtiyaç duymadan her oyunu yüksek grafik kalitesi ve akıcılıkta oynayabilecek olmanız. Diyelim ki eski PC’nizde Doom oynuyorsunuz. PC’yi kapatıp aynı hesabınız aktifken bu kez akıllı telefonunuzdan oyuna kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Telefonunuzun pili mi bitti? Öyleyse televizyonunuzdan da devam edebilirsiniz. Üstelik, 4K çözünürlük ve HDR görüntü kalitesinden söz ediliyor.
Tabii Google, en iyi deneyim için Stadia Controller’dan söz ediyor. Tasarımı bir Xbox One gamepad’ini andırmıyor değil. Bu kablosuz gamepad’in üzerinde yer alan tuşlardan iki tanesine dikkat çekiliyor. Bu tuşlardan bir tanesiyle anında oynadığınız oyunun videolarını paylaşabilecekken, diğeriyle de Google Asistan’ı aktif hale getirerek oyunlar hakkında yardımlar alabileceksiniz.

Crowd Play, Cross Platform ve daha pek çok şey…

Peki Google Stadia nedir? Google Stadia fiyat ne? Google Stadia çıkış tarihi ne? İşte Google Stadia Türkiye

Google Stadia nedir | Google Stadia fiyat | Google Stadia Türkiye | Google Stadia çıkış tarihi

Crowd Play ile isterseniz canlı oyun yayınlarına izleyici sıfatıyla konuk olabilecek, isterseniz de oynanan oyuna anında dahil olabileceksiniz.
Cross Platform özelliği ise, bildiğiniz gibi destek veren oyunları farklı platformlarda olsanız bile birlikte oynayabilmeniz demek. Google bunu da sunmak istiyor.

Google ve YouTube, oyuncular ve oyun yayıncılarının yıllardır ne kadar ilgi çektiğini biliyordu

Öyle ya, oyunlarla ilgili yazılı içerikler eskisi kadar popüler değil. Hemen her konuda olduğu gibi oyunlarda da video içerikler çok popüler ve tahmin edeceğiniz üzere en geniş video kütüphanesi olarak da YouTube var. Hal böyle olunca Google’dan böyle bir hamlenin gelmesi sürpriz olmadı.
Verilen bilgilere göre dünyada 2 milyarın üzerinde oyuncu var ve her gün yüz milyonlarca kişi, YouTube’ta oyun videoları izliyor. İlginç bir detay da, oyun videoları izleyenler ile oyun oynayanlar arasında güçlü bir bağ yok. İşte Google, YouTube içerik üreticilerinin ve oyun geliştiricilerinin de yardımıyla bu bağı güçlendirmek istiyor.

id Software ve Ubisoft da dahil pek çok firmayla çalışılıyor

Etkinlikte sunum yapanlar arasında id Software’dan Marty Stratton da vardı. Stratton, yeni Doom Eternal’in Stadia’da 4K 60 FPS olarak çalıştığını belirtti ve hatta hazırladıkları demo deneyim alanında oyunun oynanabileceğini de ekledi.

Bunların yanında, sektörün en çok tercih edilen oyun motorları Unreal ve Unity de Stadia’ya tam destek veriyor. Ek olarak, en güçlü fizik motoru Havok da yine platformun destek sunduğu teknolojiler arasında.

2019’da çıkacak olan Stadia, PlayStation 4 Pro ve Xbox One X’in toplamından bile daha güçlü

Google Stadia için AMD, özel bir GPU hazırladı. PS4 Pro’da 4.2 teraflops, Xbox One X’te de 6 teraflops güç mevcutken, Stadia’da ise 10.7 teraflops güç var. Yani iki konsolun toplamından da daha fazla. Linux işletim sistemi üzerine inşa edilen bu platform, Vulkan desteği de sunuyor.

Stadia, Google’ın veri merkezi üzerinden tüm dünyaya açılacak. Bu veri merkezinin ne kadar güçlü olduğunu hayal etmek zor. Tabiiinternet bağlantı hızımızın giderek önem kazandığını söylemeye de gerek yoktur herhalde.

Google, Stadia’yı 2019’da Amerika, Birleşik Krallık, Kanada ve Avrupa’da kullanıma açacak. İlk etapta 4K 60 FPS HDR görüntü kalitesi ve Surround ses kalitesiyle oyunlar sunacak. İleriye dönük planlar çerçevesinde ise, 8K ve 120FPS’nin üzerinde görüntü ve performans kalitesinden söz ediliyor.

 

Google Stadia türkiye

Peki Google Stadia nedir? Google Stadia fiyat ne? Google Stadia çıkış tarihi ne? İşte Google Stadia Türkiye

Google uzun süredir beklenilen çevrimiçi oyun servisi Stadia’yı Mart ayında düzenlenen Game Developer Conference 2019 etkinliği kapsamında tanıtarak, oyun dünyasını oldukça heyecanlandırmayı başardı.

Daha önce Google I/O 2019 etkinliğinde test ederek deneyimlerimizi sizlerle paylaştığımız Google Stadia’nın fiyatı açıklanmamıştı. Bugün itibariyle merak edilen konuların başında gelen Google Stadia fiyatı ve ilk oyunlar açıklandı.

Google Stadia fiyatı belli oldu!

Google’ın açıklamasında Stadia’nın Kasım ayında kullanıcılar ile buluşacağı belirtildi. Stadia’ya aylık abone olmak isteyenlerin 9,99 dolar, Stadia Founder’s Edition aboneliği almak isteyenlerin ise 129,99 dolar ödemesi gerekiyor.

Stadia Founder’s Edition aboneliği ile birlikte koyu mavi bir Stadia kontrolcüsü ve Chromecast Ultra sunuluyor. Tabi, 4K HDR desteğinden 5.1 Surround sese kadar tüm yeteneklerini kullanmak için bu pakete abone olmak gerekiyor.

Google Stadia nedir | Google Stadia fiyat | Google Stadia Türkiye | Google Stadia çıkış tarihi

Maalesef, Türkiye şu anda Stadia’nın kullanıma sunulacağı ülkeler arasında değil. Google tarafından yayınlanan görselde, 4K çözünürlükte HDR 60 FPS bir oyun deneyimi için 35 Mbps internet bağlantısına ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

Google Stadia oyunları açıklandı!

Google Stadia’ya abone olanların ilk etapta erişebileceği oyunlar şu şekilde:

  • Assassin’s Creed Odyssey – Ubisoft
  • Baldur’s Gate 3 – Larian Studios
  • Borderlands 3 – 2K
  • The Crew 2 – Ubisoft
  • Darksiders Genesis – THQ Nordic
  • Destiny  2 – Bungie
  • Doom – Bethesda Softworks
  • Doom Eternal – Bethesda Softworks
  • Dragon Ball Xenoverse 2 – Bandai Namco
  • The Elder Scrolls Online – Bethesda Softworks
  • Farming Simulator 19 – Giants Software
  • Final Fantasy 15 – Square Enix
  • Football Manager – Sega
  • Get Packed – Coatsink
  • GRID – Codemasters
  • Gylt – Tequila Works
  • Just Dance – Ubisoft
  • Metro Exodus – Deep Silver
  • Mortal Kombat 11 – Warner Bros. Interactive Entertainment
  • NBA 2K – 2K
  • Power Rangers: Battle for the Grid – nWay Games
  • Rage 2 – Bethesda Softworks
  • Rise of the Tomb Raider – Square Enix
  • Samurai Shodown – SNK
  • Shadow of the Tomb Raider – Square Enix
  • Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint – Ubisoft
  • Tom Clancy’s The Division 2 – Ubisoft
  • Tomb Raider Definitive Edition – Square Enix
  • Thumper – Drool
  • Trials Rising – Ubisoft
  • Wolfenstein: Youngblood – Bethesda Softworks

Google Stadia çıkış tarihi için net açıklama geldi

Peki Google Stadia nedir? Google Stadia fiyat ne? Google Stadia çıkış tarihi ne? İşte Google Stadia Türkiye

Google Stadia nedir | Google Stadia fiyat | Google Stadia Türkiye | Google Stadia çıkış tarihi

Arama motoru Google, oyun sektörüne açılıyor. Oyun sektöründe çığır açacak olan yeni teknolojileri görücüye çıkarmaya hazırlanan Google, oyunseverleri heyecanlandırmaya başladı. Google, yeni ürünü Google Stadia'yı piyasaya sürecek. Google Stadia çıkış tarihi için net açıklama geldi.

Google'dan oyun sektöründe yenilik geliyor. Kasım ayında görücüye çıkacağı söylenen Google Stadia çıkış tarihi ertelendi. Oyun dünyasıne yeni bir anlayış getirecek olan ürünün net çıkış tarihi belli oldu.

Google Stadia 19 Kasım'da piyasaya sürülüyor. Oyunseverleri heyecanlandıran bu ürünün alımı o kadar kolay değil. Daha önce Stadia’nın aylık abonelik ücretinin 9,99 dolar olduğu açıklanmıştı. Ayrıca Stadia Founder’s Edition aboneliği almak isteyenlerin ise 129,99 dolar ödemesi gerekiyor. Google Stadia, oyunseverlere yeni nesil oyun deneyimi yaşatacak. Öyle ki 4K 60 FPS oyun oynama imkanı veriyor. Stadia'nın altyapısı Google Data Center tarafından sağlanmaktadır. Bu işlemci, grafik işlemcisi ihtiyacını ortadan kaldırarak daha pratik bir kullanım ortaya koyuyor. Stadia ayrıca bir kontrolcüye de sahiptir. Wifi bağlantısıyla Stadia platformuna bağlanabiliyorsunuz. Eğer platformun istediği intenet hızına sahip değilseniz bu platform üzerinden oyun oynayamıyorsunuz. 1080p ve 60 FPS oyun oynamak istiyorsanız intenet hızınız 25 mbps hızında olmalıdır. 4K'da bu hız daha da artıyor. 4K 60 FPS oynamak istiyorsanız 30 mbps intenet hızına sahip olmanız gerekmektedir.
 

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡