Göztepe Beşiktaş maçı tekrarlanabilir!

Beşiktaş'ın oynadığı Göztepe maçında kural hatası yapıldığı iddiaları ortalığı karıştırmıştı. Bu gerekçeyle maçın tekrarlanması amacıyla Kara Kartal TFF'ye başvuruda bulundu. İşte Göztepe - Beşiktaş maçı yorumları...

Göztepe Beşiktaş maçı tekrarlanabilir!

BeşiktaşGöztepe maçındaki pozisyonda, yeni kurallara göre topu Beşiktaşa vermesi gereken hakem Hüseyin Göçek, eski kuralı uygulamış ve topu Göztepeye vermişti. Sonrasında da Beşiktaşkalesinde ikinci golü görmüştü. Bunun üzerine siyah beyazlı kulüpten TFF'ye maç tekrarı istemi geldi.

MAÇ TEKRAR EDEBİLİR

Göztepeile hafta sonunda İzmir'de oynanan karşılaşmanın ilk yarısında hakem Hüseyin Göçek'in bir pozisyon sonrasında topu Beşiktaşlı oyunculara vermesi gerektiği ancak eski kuralı uygulayarak Göztepeli futbolculara verdiği iddia edilmiş ve bu pozisyonun hemen ardından yaşanan faul sonrasında Beşiktaşkalesinde ikinci golü görmüştü.

Yaşanan pozisyon sonrasında kural hatası olduğu iddia edilirken, Beşiktaşyönetimi de federasyona konuyla ilgili başvuruda bulundu. GöztepeBeşiktaş karşılaşmasında kural hatası olduğu ve maçın yeniden oynanmasının talep edildiği başvuru, federasyona iletildi.

Gezer ve Çoban'a göre kural hatası yapıldı

Pozisyonu değerlendiren eski hakem ve TRT SPOR Yorumcusu Bünyamin Gezer, mücadelede kural hatası yapıldığını söyledi. Gezer, yaşanan sakatlık pozisyonundan sonra hakem Hüseyin Göçek'in topu Göztepeli oyunculara vererek yanlış bir uygulamaya gittiğine dikkat çekti.

Göztepe Beşiktaş maçı tekrarlanabilir!

GÖZTEPE- BEŞİKTAŞ MAÇI YORUMLARI

Eski hakem Deniz Çoban da Hüseyin Göçek'in topu Göztepeli oyunculara vererek kural hatası yaptığını belirtti. 

DENİZ ÇOBAN: "HÜSEYİN GÖÇEK ESKİ KURALI UYGULADI"

Fanatik yorumcusu eski hakem Deniz Çoban, Göztepe- Beşiktaşmaçının ilk yarısında kural hatası yapıldığını ve bu hatanın devamında kazanılan faulde Göztepenin 2. golü bulduğunu söyledi. Deniz Çoban'ın yorumları şu şekilde:

"Boyd'un sakatlığında hakem oyunu durdurduğunda top orta sahadaydı. Topun bulunduğu yerden hakem atışıyla başlamıyor. Topa sahip olan takımın son kez buluştuğu yerden oyun başlıyor. Beşiktaşceza sahasının hemen önünden hakem atışıyla başlaması lazım ve topun Beşiktaşlı oyunculara verilmesi lazım yeni kurala göre. Hüseyin Göçek, eski kuralı uygularak Göztepeli oyunculara bıraktı. Devamında faul oldu ve Beşiktaş2. golü yedi. Kural hatası var. 

 

BÜNYAMİN GEZER: "KURAL HATASI VAR"

Bünyamin Gezer ise TRT Spor'da yaptığı değerlendirmede "Göztepe- Beşiktaşmaçında kural hatası var. Hüseyin Göçek topu haksız şekilde Göztepeli oyuncuya veriyor. Oyun başlayınca tek pas ve faul oluyor. O faulle gol oluyor. Bana göre maçın tekrar edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

ERMAN TOROĞLU: (A SPOR)

"Top direkt gitmiyor. Oyun duruyor. Faul oluyor ve duran top kullanılıyor. Duran topta gol oluyor. Nerenizden çıkarıyorsunuz? Burada tersini yapsa bile hakemin hatasına girer. Oyun kuralına girmez. Bu yorumu yapanların hakemliklerini biliyorum ben. Dolayısıyla maçın tekrar edilmesi söz konusu olamaz. 

AHMET ÇAKAR "KURAL HATASI VAR AMA MAÇ TEKRAR EDİLMEZ"

Top Beşiktaşlı oyuncu tarafından uzun vurulduğu an havada oyunu durdurdun. Tedaviyi yaptırdın. Sonra ne yaptın? Eski kuralı uyguladın. Senin topu Beşiktaşlı futbolcuya vermen lazımdı. Bir maçın tekrarını uluslararası oyun kuralları yazmaz. O maçı düzenleyen organizasyon karar verir. TFF karar verecek. Önce MHK'ye soracaklar. Sonra kendi görüşü ve pozisyonlara bakılacak.  Hüseyin Göçek burada kıvıramaz görüntüler var. Sıkıntı şurada, Göztepeli futbolcu oyuna başladı. Attığı uzun topa santrfor kafayı vursa maç %100 tekrar edilir. Çok net bir kural hatası var ama maç tekrar edilmez. 

BeşiktaşAsbaşkanı Emre Kocadağ ise Göztepemaçının ardıdnan hakeme sert tepki gösterirken, kural hatasıyla ilgili başvuru yapacaklarını açıklamıştı. 

NE OLMUŞTU? YENİ KURAL NE?

Göztepenin 45+2. dakikada Borges ile bulduğu 2. golden önce Tyler Boyd'un sakatlığı sırasında topa son dokunan isim Beşiktaşlı olmasına rağmen oyunu durduran Hüseyin Göçek, topu orta alanda Göztepeli oyuncular vererek oyunu başlatmış, bu pozisyonun devamında Göztepeserbest vuruş kazanarak golü getiren orta açılmıştı.

Yeni kurallar gereği, oyun durduğunda pozisyon tekrar topun bulunduğu son yerden değil, topa sahip olan son takımın bulunduğu yerden, son oynayan takımın vuruşuyla başlıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡