Grotesk ne demek, TDK'ya göre Grotesk kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İnsanlar kendi aralarındaki konuşmaları esnasında bazen hiç duymadığımız kelimeleri telaffuz ederler Grotesk nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Grotesk ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Grotesk kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Grotesk ne demek, TDK'ya göre Grotesk kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Gündelik hayatımızda Türkçe'de olan bazı kelimeleri ilk kez duyarız ve anlamını çok merak ederiz. Grotesk ne demek? Grotesk TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için araştırdık..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi grotesk kelimesi. Peki grotesk ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre grotesk nedir, grotesk kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

GROTESK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Grotesk kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Grotesk kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre grotesk kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Eski Çağ Roma yapılarında bulunan tuhaf, gülünç figürlerden oluşmuş süsleme üslubu
- Kaba gülünçlüklerden, tuhaf ve olmayacak şakalaşmalardan yararlanan, karşıt görüntüleri, bağdaşmaz durumları şaşırtıcı biçimde birleştiren güldürü biçimi

GROTESK CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Yerleşik yönetim kadrolarına dayanarak gerçekleştirilen bu değişim, grotesk örnekler sunmakta gecikmedi.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡